בקשה להמלצה על ספר

בקשה להמלצה על ספר

שלום רב, אני שואלת בשם חברה שלי בת ה 34 אשר מגדלת 2 בנות וגרושה מאביהן. הגדולה, בת ה 5 לא מפסיקה לבכות ולבקש כי הוריה יחזרו לחיות יחד, אומרת שקשה לה ולפעמים זה גם מתבטא בבכי ללא הפסקה. האם יש ספר מסויים שיכול להדריך הורים כיצד לדבר עם הילד, מה לעשות? אשמח לקבל כל עיצה או שם של ספר הרבה תודה

אומנם יש ספרים, וכבר דיברנו על כך כאן בפורום

אפילו המצאתי שיר למען העניין, אבל לפי מה שאת מתארת, הילדה לא זקוקה לספר, ספר במקרה הזה זה כמו פלסטר בשביל שטף דם של עורק ראשי. הילדה זקוקה לכתף תומכת, חיבוק, ואפשרות לדבר, ואם זה לא משתפר כדאי לשוחח עם איש מקצוע. חבל שהילדה תפסיד את חייה בגלל זה. תקראי את ההודעות שלי ותראי למה זה נוגע לליבי. כל הכבוד שאכפת לך - בהצלחה!

תודה. כנראה שלא הסברתי את עצמי

הספר מיועד לאמא, לקרא עצות מעשיות, מעבר לחיבוק ואמא שהיא זמינה לשיחה. יעוץ כרגע של איש מקצוע לא בא בחשבון בשל העלות הכלכלית (לאמא אין כרגע תקציב עבור זה) תודה

אז אם יש אמא תומכת ומבינה...

למה צריך ספר? צריך אמא שיודעת להכיל את כאבי הילדה, שתקשיב לה ותבין אותה, שתעזור לה, תחבק, תנשק ותעודד אותה. הרי אמא מכירה הכי טוב את ילדיה, ולא אף ספר.

גם לאמא קשה.

היא נקרעת בין הצורך של הילדה ובין הבכי שלה לעובדה שהיא עצמה גורמת לילדה לקשיים. האמא פשוט רוצה לדעת אם היא אומרת את הדבר הנכון ומסבירה את הדברים הנכונים ולכן רצתה לדעת אם יש ספר פסיכולוגי כל שהוא שיכוון אותה.

"רגשי אשם" אצל הורים גרושים

נושא שלא עסקנו בו, ויכול להיות שפורום: "גרושים גרושות" יוכלו לעזור. בכל אופן, שהאימא לא תנסה לרצות את הילדה על ידי קניית מתנות ואוכל, ולוותר על עונש במקרה של הפרת משמעת שדורשת ענישה - טעות חמורה ובלתי הפיכה.

למעלה