בקשה להמלצה

3מרגו

New member
הענין הוא שעד שנדע מה הוא יקבל בבית ספר

בינתיים צריך לקחת תורים.לא לכל יחד...
זה שיש רשימה לא אומר שיש מבחר עצום.ההפך הוא נכון.אין.
עם מראות יש הסדר.אין כל בעיה.הבעיה היא לוגיסטית.או למצוא מישהו שיסיע בתשלום.או להפסיד שעות עבודה.המשמעות לעבוד בלילות(ועוד להתחנן שישלמו על עבודה בבית).
ושוב ממה להתחיל:פסיכולוג?האם עו"ס קלינית זה תחליף?

geneticStudent

New member
כל מה שאת אומרת נורא יפה בתיאוריה

לצערי, במציאות, אף אחד לא מוכן לקחת אחריות על "ניהול הטיפול" כהגדרתך.
פניתי למראות, שם הוא אובחן. 3 פעמים. ב 3 הפעמים הבטיחו שיחזרו אליי עם מועדים לתורים והסברים. ונחשי מה... אין קול ואין עונה. אז מה אני אמורה לעשות?! להפוך אצלם שולחנות?!
פניתי לבית 1. אין "ניהול טיפול". אף אחד לא מתכוון לקחת את האיבחון של הילד, או את הילד עצמו "תחת כנפו" ולהנחות אותנו במה יש לעשות. האופציות שהוצעו לי, חד וחלק הן ניתוח התנהגות ממוקד, הכולל הדרכת הורים (תור לעוד חודשיים) ו/או קבוצה של כישורים חברתיים של 14 מפגשים. למרות שלא העלתי בכלל את נושא ההחזרים של מכבי, רוב השיחה נסובה סביב זה :( כאשר שאלתי, האם יש אפשרות לכך שנבוא, עם הילד והאיבחון, ונקבל סוג של "הדרכה" מה הוא צריך, עם מי, למה וכמה, נאמר שמה שהוצע לי זה האופציות. take it or leave it. אז, כן, לצערי, אני מרגישה שאני לבד במערכה הזו, ואני זו שצריכה "לירות לכל הכיוונים" ולחפש עזרה.

3מרגו

New member
הצלחת להבהיר בדיוק מה אני מרגישה

זה בסדר לכתוב רשימת טיפולים בהמלצה שמגיעים כחוק.
אבל לקחת את הילד ולהגיד ממה להתחיל?מה סדר עדיפויות?מה דחיפות?
סתם בא לי להתחיל מטיפול רגשי+הדרכה,אולי שווה לרוץ פרטי ואולי אפשר לחכות שנה בתור?
זה מוזר מאוד שאין מענה במראות.נאמר לי בפירוש שכל (כל) מאובן אוטומטית נכנס לרשימת המתנה.יגיע תור-תקחי או לא.
תכתבי לחגית בפורום שלה בדוקטורס שלי אמרו כך ולך לא...שלחי מייל.אין מצב שלא חוזרים.אבל זה לא תורם לך כלום עקב המתנה ארוכה.

geneticStudent

New member
בקשה להמלצה

שלום לכם.
מחפשת מטפל/ת רגשית שגם עושה הדרכה הורית ומתמחה בילדי הספקטרום עבור ילד בן כמעט 9 בתפקוד גבוה.
בעיקרון, אנחנו מפ"ת, אז כל מה שבאיזור יהיה נהדר, ורצוי שימומן ע"י קופ"ח מכבי.
אשמח להמלצות!
תודה

TikvaBonneh

New member
יש לי בגבעת ח"ן (גבול רעננה) ובלי קשר למכבי.

אנסה לברר לך עוד.

3מרגו

New member
נו,אם את מפ"ת,אז נחפש יחד

לא הציעו לכם להמשיך במראות?
אני רציתי לשאול במכבי איך מקבלים לשם טופס 17 (או מימון אחר),אבל הם ביקשו קודם לשלוח טפסים להוד השרון ואמורים לחזור אלי תוך 10 ימים.
ממתינים...
אפשר לשאול באיזה בית ספר אתם?

geneticStudent

New member
לא הציעו במראות. אמרו שישלחו למידע אבל התורים מאוד רחוקים

מה אמרו לכם במראות? למתי אמרו לך שיש תורים אצלם?
בי"ס - שיפר, עולה לד'.
בינתיים נכנסתי לרשימת המתנה של בית 1, אבל זה בערך חודשיים קדימה. מחפשת משהו זמין יותר.

אימוש35

New member
גם אני שאלתי פה לא מזמן

יש במכבי טיפולים משלימים בעלות 65 ש' לטיפול,
יש באתר רשימה של מטפלים שבהסדר ובמגוון תחומים (רכיבה על סוסים, שחייה, באמנות וכו)
אבל לא מצאתי משהו רלוונטי באזורי .
מתחילים שבוע הבא טיפול פסיכותראפיה אצל פסיכולוגית שעושה גם הדרכת הורים,
וזה מהסל הבסיסי דרך מכבי (טופס 17).

geneticStudent

New member
לגבי הפסיכוטרפיה דרך מכבי

זו מישהי שקיבלת עליה המלצות? איך ידעת לבחור אותה? אם מאיזור שקרוב לפ"ת, אשמח לדעת מה שמה.
תודה!

3מרגו

New member
דווקא הציעו

תורים של 4 חודשים,לפחות מה שנאמר.אני רוצה לראות קודם מה יש דרך הקופה.
בית אחד זה או ת"א או כ"ס,וגם בתשלום מלא,לא?
אני חשבתי להירשם לטיפול רגשי בתחנה לבריאות הנפש (זה מקנה גם הדרכת הורים),שם היה הבכור בזמנו.אבל במראות אמרו שחייב להיות מומחה לאוטיזם...
אני לא יודעת איך היום לאור הרפורמה.אברר.

geneticStudent

New member
מראות

4 חודשים זה המון :(
בבית 1, בכ"ס, התורים הם חודשיים קדימה, גם לא להיט. יש החזר 80% ממכבי.

3מרגו

New member
הבוקר הביא לי דבר דואר ממכבי

יש מעט מאוד כתובות לטיפולים.
אם הם נותנים החזר לבית אחד אז אולי יתנו גם לאיכילוב.למרות שמבחינת ההגעה עדיף כבר כ"ס...
ואז לא דיברנו על שעות וכו'
.
מה שהבנתי שבני הפסיד כמה שנים והיה ממשיך להפסיד.אז מה זה 4 חודשים
.
המפגשים פעם בשבוע?

geneticStudent

New member
בית 1

לפי מה שנאמר לי טלפונית, יש להם 2 מסלולים - ניתוח התנהגותי הכולל הדרכת הורים (מפגש פעם בשבוע, ממוקד, טיפול לטווח קצר יחסית) וקבוצת כישורים חברתיים לילדים עם משפחות שנפתחת באוקטובר (גם פעם בשבוע, 14 מפגשים של קב' ילדים עם 2 פסיכולוגים וההורים עם פסיכולוגים). זה בגדול.

3מרגו

New member
14 מפגשים זה מעודד

שלא שנים רבות?
במראות זכאים להתחייבות בלי בקשה מיוחדת.לא אמרו לי לגבי 80% החזר.צריך קודם לפנות בבקשה.מי אמר שיאשרו אם יש להם הסדרים.
מה את בוחרת?

geneticStudent

New member
עוד לא יודעת

כרגע נרשמתי לבית1. אבל זה המתנה של חודשיים.
חוץ מזה, אני אנסה לתאם עם הפסיכולוגיות שמכבי מציעה, אולי תהיה כימיה עם אחת מהן. הבעסה זה שאין לי המלצות ואני הולכת על עיוור.
בינתיים, הילד מאובחן אבל לא זוכה לעזרה. וגם לא אנחנו :(

3מרגו

New member
אבל אוקטובר זה לא חודשיים?

אמרו לי בועדת שילוב לא לקחת קבוצה של כישורים כי יעשו לו בבית הספר.

geneticStudent

New member
אוקטובר זה חודשיים.

אבל אני מחפשת עוד לפני קבוצה לכישורים חברתיים (שזה טוב ויפה, אין ספק שהוא זקוק לזה), טיפול רגשי או ניתוח התנהגות שיבוא בצמוד להדרכה הורית עבורנו, כי כרגע, אני חסרת אונים מול ההתפרצויות וההתנהגויות ה"חריגות" שלו. אז יופי, יש להן שם והסבר, אבל זה לא תורם לי במאום עם ההתמודדות. אני חוששת שאני רק גורמת לו נזק במקום לקדם אותו.

3מרגו

New member
ניסית רשימה של מכבי?

האופציה היחידה באזור היא עו"ס קלינית.לא ענתה...
בבית הספר אמרו לי להירשם ברווחה ואז משם אפשר לקבל פסיכולוג+הדרכה.גם לא עונים עדיין.
שום דבר לא מהר.
יש פסיכולוגים גם בתחנה לבריאות הנפש,לא יודעים להגיד אם יש התמחות באוטיזם,אבל להביא טופס 17(מה שלא היה לפני רפורמה) ובטח חצי שנה בתור.
גם במראות הציעו לי פסיכולוג.
יש גם אצלנו החמרה.כמו בכל קיץ.

למעלה