בקשה להמלצות על IP-KVM

AfiComp

New member
בקשה להמלצות על IP-KVM

שלום חברים,

אנחנו מחפשים פתרונות IP-KVM לטובת חדר השרתים שלנו.
כרגע אנחנו בוחנים את ה-IBM LCM8 והיינו שמחים לקבל חוות דעת עליו ו/או המלצות (או אזהרות...) על מוצרים מקבילים.
בגדול אלו הפרמטרים שמעניינים אותנו:
  1. אמינות גבוהה (גם של הנציג בארץ...)
  2. תמיכה בשרשור מקורות (יכולת לחבר שרת => שרת => שרת ... => מתג/קונסולת ניהול)
  3. יכולות גישה דרך כתובת IP/דפדפן, רצוי לא מבוססת Java (אם יש משהו נגיש מסמארטפונים זה יכול להיות בכלל נחמד...
    )
  4. תמיכה בקישור מדיה וירטואלית (ISO וכיו"ב) למכונה
נשמח גם לשמוע על הערכת עלויות למוצרים (יש לנו כבר מחיר ל-IBM) ו/או אם יש עוד דברים שלדעתכם כדאי שניתן את דעתנו לגביהם.

בתודה מראש,
AfiComp

lavifighter

New member
מה רע במובנה של יצרן השרתים?

לIBM וגם לHP יש תוכנות לא רעות בכלל לניהול מרחוק כולל KVM, לפורט ייעודי בשרת שמשמש למטרה זו(ודלוק גם כאשר השרת כבוי כלומר ניתן להדליק ככה שרתים מרחוק).
לIBM יש תוכנה(שאני אישית די שונא-לא מבין את הgui שלה והיא עבדה די לאט איפה שהייתי) לניהול מרוכז של כולם כלומר אפשרות להתחבר פעם אחת לתוכנה שנקראת director ומשם לעבור בין שרתים. לHP גם יש תוכנה דומה אני חושב שאפילו מדברת עם ארונות השרתים(מבחינת מיקום פיזי של השרתים והארונות) שזה נחמד.
IBM מבוסס JAVA ברובו ויותר גרוע, צריך גרסאות די ספציפיות ואפילו מתאם מיוחד משלהם שנקרא ibm java. בגרסאות חדשות יש גם אופציה לactive x אבל זה מצריך iexplorer מה שאין בסמארטפונים.
לגבי HP אני לא יודע מאמין שזה גם JAVA, אבל הכל webי(דפדפן) בכל מקרה.
&nbsp
אם בכל זאת יש לך צורך בפתרון כמו שהצעת, אז לצערי לא אוכל לעזור ולמשחתייש כאלה אחרים שידעו לעזור בפורום, אבל אני חושב שאולי אתה יכול לחסוך פה מעט כסף.

AfiComp

New member
אין משהו יותר מדי רע ב-iLO ו/או IMM

פשוט יש לנו גם שרתי HP וגם IBM ואנחנו מעוניינים בפתרון שיאפשר ניהול מרכזי של כולם...
&nbsp
תודה בכל מקרה,
AfiComp

lavifighter

New member
לדעתי הdirector של IBM ומוצר מקביל של HP

יודעים לנהל גם את מוצרי היריבה במידה כלשהי. שווה לבדוק!

hetzbh

New member
זה לא נותן לך ניהול מרכזי

יש כל מיני דברים שאתה יכול לעשות עם IPMI/IMM/ILO שאתה לא יכול לעשות עם IP/KVM - אלא אם אתה עושה Reboot לשרת. כך לדוגמא אינך יכול לכבות ולהדליק את המכונה, לבצע RESET אם היא נתקעה לגמרי, או עדכוני קושחה במקרים מסויימים.
&nbsp
השיטה הכי פשוטה היא פשוט בעזרת כמה סקריפטים קטנים להשתמש בכלים שיודעים להתממשק גם ל-ILO וגם ל-IMM או DRAC או IPMI (במקרים כמו Supermicro וכו'), יש לך לדוגמא כלי כמו ipmitool שנותן לך להגדיר כל מיני דברים, לאפס סיסמאות וכו' או ipmiutil (שכמדומני זמין גם ל-Windows).

lavifighter

New member
בשביל זה יש את המוצרים שציינתי(דירקטור וכו')

לא יודע לגבי סופרמיקרו אבל הם יודעים לנהל גם מוצרים של המתחרה(IBM את HP והפוך, ואני מאמין שגם דל).

למעלה