בקשה להנחייה בשימוש נכון במשחת דיפרוסאליק

ארתור01

New member
בקשה להנחייה בשימוש נכון במשחת דיפרוסאליק

על ראשי יש שטח של כ-10 ס"מ רבועי של קשקש עבה שגדל גם סביב שורשי השיער ,כך שהקליפה דבוקה לשיער עצמו. יש לי 2 שאלות: 1. איזו כמות יש למרוח בערך מידי כל טיפול, אני מבולבל ,כי לא מגדירים בהנחיות מה זו כמות סבירה ומאידך מזהירים משימוש בכמות רבה. ולבעלי תשובה אנא הגדירו באורך המשחה היוצאת מהשפורפרת בסנטימרים. 2. כיצד אני שוטף את המשחה מן הראש בסוף כל טיפול, ניסיתי שמפו וסבון נוזלי דאוב, אך אני עדיין חש שיש שאריות משחה על הקרקפת?

שלום רב../images/Emo24.gif

במידה והקשקשת עבה רצוי ראשית לנקות אותה עם חומצה סליצילית 10% בשמן פרפין. מורחים תוך כדי עיסוי לתוך הקרקפת, מכסים את הראש בכובע ים או אמבטיה, בבוקר חופפים עם שמפו אלפוסיל או טי ג'ל או פוליטר. שוטפים את הראש מורחים את הראש בשמפו לחצי שעה ואח"כ לשטוף. אחרי מספר ימים שהקרקפת נקיה מקשקשת מורחים שכבה דקה מאד של המשחהאו הנוזל. אין צורך לשטוף אפשר להמשיך במשטר רגיל של חפיפות עם אחד מהשמפו הנ"ל. אין להשתמש באופן קבוע בדיפרוסליק כי הוא סטרואיד.

ארתור01

New member
תודה יונה - 3 שאלות משלימות

אתה אומר אחרי החומצה הסליצילית ,לחפוף עם בבוקר אלפוסיל, שוטפים את הראש ואז שוב אלפוסיל לחצי שעה ,לא ממש הבנתי אם בבוקר משתמשים באלפוסיל פעמיים ברצף? עוד שאלה, אם החומצה מסירה את הקשקשת ,אז בעצם אין צורך במשחת הדיפרוסליק שהרופא רשם לי?

שבת שלום../images/Emo24.gif

חופפים עם השמפו, שוטפים, אח"כ מורחים עוד פעם שמפו משאירים חצי שעה ושוב שוטפים. לדעתי אין צורך כלל בדיפרוסליק אבל זה ענין אישי לכל אחד. מהנסיון קשהקשקשת עבה הדיפרוסליק לא יעיל.

למעלה