בקשה להסבר בעניין שכ"ט והוצאות משפט

luna6

New member
בקשה להסבר בעניין שכ"ט והוצאות משפט

שלום, אני עברתי תאונת דרכים לפני כשנה- וכרגע מחפשת כיצד לטפל בכך באמצעות עו"ד, אולם לפני כן חשוב לי להבין כמה דברים בסיסיים ואשמח אם תוכלו לסייע לי בהם: 1. שיעור השכ"ט שעו"ד יכול לגבות מוגדר כאמור בתקנות (8-13% בהתאם לטיפול)- האם ישנה הגבלה על סכומים שייגבו מעבר לכך, כגון "הוצאות טיפול, אגרות וכד'"- ואם לא מהו הנוהג לתשלומי הוצאות בטיפולים כאלו- האם הם שעתיים, גלובאליים וכו'? 2. הנזק שלי מהתאונה היה בחוליות הצוואריות, בגב וכאבים חזקים בראש- שעברו מס' ימים לאחר התאונה (מדובר כמובן בהתנגשות מאחור ובאפקט צליפת השוט בעיקר). למרות הכאבים והריתוק למיטה בשל היתפסות השרירים בין החוליות הצווריות ולאורך כל הגב העליון שלי- הפיזיותראפיה שעשיתי היתה מינימאלית ביותר, מכמה סיבות: בשיא הפגיעה לא יכולתי לזוז- גם לא להגיע לפיזיותראפיה, לאחר כחודש- עשיתי מס' טיפולים, שלא עזרו, ועלות טיפולים פרטיים עלו כסף רב שלא יכולתי להרשות לעצמי- עד שתתברר תביעתי. שאלתי היא: האם ראש הנזק בתביעתי הוא "כאב וסבל" בלבד, והאם הוא נמדד אך ורק לאור כמות הטיפולים שעשיתי ושיעור הנכות (אם יש) או האם ישנן דרכים אחרות להוכחת המצב בו הייתי- שהוא כאמור ריתוק למיטתי למשך כמה חודשים ועד היום מוגבלות מועט בתנועה הצווארית וכאבים)? 3. הייתי שמחה לדעת מהו סכום סביר של פיצוי עליו כדאי להתפשר מול חברת הביטוח (בתקופה זו לא עבדתי- אני סטודנטית וזו היתה תקופת הקיץ, כך שנמנעה ממני יכולת העסקה בתקופה קריטית)? רב תודות מראש!!!

שכ"ט והוצאות

שלום רב, במענה לשאלותיך אשיב לפי הסדר: 1. לגבי הסכומים שנגבים מעבר לשכר הטרחה הם מתחלקים לשניים: הוצאות ישירות הכרוכות בטיפול בתיק, הוצאות ביהמ"ש, אגרות, איתורי תיקים רפואיים, בדיקה אצל יועץ רפואי פנימי וכו' - אלה ישולמו ישירות ע"י הלקוח לצורך הטיפול בתיק. בנוסף חלק מעורכי הדין גובים סכום גלובלי או לפי שעות עבודה, בהתייחס לתיק, רכיב זה אינו קבוע, משתנה בין עורכי הדין השונים, וזה חלק מדרישות השכר של עורך הדין הספציפי, ונתון לשיקול דעת הלקוח אם ירצה , יבחר בעו"ד זה או לא. 2. הטיפולים שטופלת לא מעידים בהכרח כי תביעתך היא רק כאב וסבל, אלא צריך לבחון אם נותרה לך נכות או לא, וזה יודעים ע"י בדיקת רופא מומחה. 3. אין באפשרותי וזה גם מאוד לא מקצועי ממישהו שיגדיר לך סכום לפשרה, רק על סמך נתונים אלה, היות והפיצוי הראוי מורכב מכל כך הרבה נתונים, שאין אפשרות לדעת אותם משאלתך. בברכה,

שכר טרחה

לי אמרו כי אין עורך דין המטפל בתביעה לנזק בתאונת דרכים רשאי לגבות אגורה מעבר ל % הקבועים (8 עד 13) למעט הוצאות בעין שהוציא כמו אגרה. כאן אני קורא שמותר לו לדרוש גם שכר בגלל שעות עבדוה. בנוסף ל % הללו??

למעלה