בקשה להצטרפות למחקר מקוון בנושא התמודדות הורים

ronimichal

New member
בקשה להצטרפות למחקר מקוון בנושא התמודדות הורים

הורים יקרים שלום, אנו סטודנטיות למדעי ההתנהגות אשר מבצעות מחקר מקיף בימים אלו.
המחקר עוסק בהתמודדות של הורים עם קשיי ילדיהם, תוך התמקדות באפשרות לשינוי חיובי וצמיחה מכך.
למחקר זה חשיבות גבוהה והוא יכול לתרום רבות להורים החווים את אותם קשיים.
מחקרים רבים בתחום מדגישים יותר את ההיבטים השליליים מאשר החיוביים ואנו, לעומת זאת, מנסות לבחון פנים נוספות של התמודדויות אלו.
אנו מודעות לרגישות לנושא מתוך היכרות משפחתית ואישית ולכן, מתנצלות מראש אם מישהו מכם חש חדירה לפרטיות בפרסום שאלון זה.
נדגיש כי השאלון אנונימי לחלוטין ויש חיסיון מלא על תשובות המשתתפים- שמות העונים אינם נרשמים ואינם נאספים כלל!
המענה על השאלון הינו אישי, כך שנשמח לקבלת מענה מכל אחד מבני הזוג בנפרד, במידה וישנה אפשרות לכך.
פרסמנו מחקר זה בעבר אך לצערנו ההיענות היתה נמוכה (במיוחד מצד גברים) והמטרה נורא חשובה.
אנו מודות לכל אחד ואחת מכם על שיתוף הפעולה, בתודה רבה מראש, מיכל ורוני.
https://ruppin.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9vrj4QmW4SJLnmd

ronimichal

New member
תודה רבה לכל המשיבים, אנו מעריכות זאת מכל הלב!!

ומאחלות חג שמח לכל חברי הפורום

קצת צניעות לא תזיק...

את כותבת את ההודעה פעם שניה, ובולטות לי אותם משפטים בובמסטיים: "מחקר מקיף"? "למחקר חשיבות גבוהה והוא יכול לתרום רבות"?
איזו בידיוק רמה של מחקר זה? את תואר ראשון?
האם יש לך תקציבים למחקר מקיף? באמת מקיף?
האם את מדענית עם ניסיון מחקר של שנים רבות שאת מתימרת לעזור רבות?
או שזה מחקר לתואר ראשון למטרתו העקרית להכיר אותך עם עולמם של הורים לאנשים מאובחנים וללמד אותך מעשות מחקרים?

yuliyuli1

New member
וגם אם זה היה מחקר מקיף זה לא היה עוזר לי

אני ממש לא מבינה איך מחקר כשה יכול לעזור, וגם לא שאר המחקרים שאני רואה כאן על "איך הורים מתמודדים".
מה זה נותן?

הייתי שמחה אם היו מפנים את המשאבים למחקרים שנועדו באמת לפתור את הבעיות של הבן שלי (כמו פיתרון להיפוטוניה, להבנת סיטואציות חברתיות, חרדות וכו).

את זה אני דווקא מבינה...

אני מרגישה עייפה ושחוקה...
ואני מבינה שאני (ואבא של הילדים) זה הרסורס הכי גדול שיש לילדים שלי, ואם אנחנו נפול ולא נתפקד, ילדיי יפגעו בראש ובראשונה...

ronimichal

New member
בוקר טוב,

אנו מבינות שלחלק מן האנשים, פרסום בקשותינו למענה על מחקר מסוג זה עלולה להפריע .
על כן, אנו מצטערות וכמובן שלא מחובתו של אף אחד לענות, אלא רק במידה והוא מעוניין לשתף פעולה.
נציין כי המחקר אומנם נעשה במסגרת תואר ראשון, אך אין כל צורך להביע זלזול,
שכן, גורמים גבוהים מאיתנו - הסטודנטיות מעוניינים לקבל את תוצאות המחקר ולהמשיך עמו הלאה,
אנשים אלו אכן בעלי נסיון של שנים רבות במחקר וכמו כן, באפשרותם לממן זאת.
עוד נוסיף, כי מטרת המחקר אכן חשובה ותוכל לתרום רבות להרחבת הידע בתחום זה, שטרם נחקר רבות בספרות הקיימת.
מקווה שעניתי על שאלותיך, שיהיה המשך יום מקסים !

ronimichal

New member
תוספת קטנה

נציין שאנו מכירות מקרוב את הנושא, שכן, אנו חוות את עניין האוטיזם בתוך המשפחה שלנו.
בנוסף, נדגיש שאנו לא המצאנו את השאלות והתמקדות בחוויה השלילית הינה רק לטעמי הדגשת ההיבטים החיוביים.

ronimichal

New member
הבהרה

הורים יקרים שלום,
אנו מבינות כי שאלון מסוג זה עלול לגרום לאי נעימות מסויימת וכתוצאה מכך מחפשים מה לא תקין כאן ומה לא תקין בעבודתינו, מה שכמובן טבעי לכל הורה שממלא שאלון מסוג זה. חשוב לנו קודם כל להתנצל אם אחד/אחת מכם חש באי נעימות מסויימת. חשוב לנו לציין שאנו מקיימות את המחקר הנוכחי בעקבות נסיון אישי עם אוטיזם במשפחה וקרבה מהותית, ככה שאנו אתכם באותה צלחת והפעם לא מדובר על עוד סטודנטיות בורות שרק רוצות לעשות "הדים", אלא על זוג סטודנטיות שמכירות את העניין מקרוב מאוד, שפועלות מהלב ורוצות להראות לכם ולכל העולם שההתמודדות שלנו (שלכם, ושלנו כמוכם) עם הקשיים של הילדים שלנו, מובילה אותנו בסופו של דבר לפתח צמיחה נפשית. כלומר, לילד יש קושי> אנו עוזרים לו להתמודד עם הקושי> מה שמוביל אותנו לפתח הבטים חיוביים כמו: מודעות עצמית גבוהה יותר/מסוגלות עצמית/הערכה עצמית/ערך גבוהה יותר לחיים/ההתמודדות יעילה יותר עם קושי ועוד. הכוונה היא שמטרת המחקר להוכיח כי ההתמודדות שלנו כהורים, גורמת לנו לפתח בסופו של דבר הבטים חיוביים וטובים בחיינו. אנו לא התכוונו שהילדים גורמים לנו לקשיים, חלילה, זאת לא הכוונה, להיפך הוא הדבר: הילדים שלנו, אותו אוצר מדהים שלנו שאנו נקבל ונאהב בכל מצב, כל רגע וכל דקה בחיינו, הם אלו שצריכים להתמודד עם קשיים כאלו ואחרים ובגלל שאנו עוזרים להם להתמודד עם אותם קשיים, אנו מפתחים הבטים חיוביים יותר בנפש שלנו.
עכשיו, יש הורים שפשוט לא מצליחים לראות את הנקודה החיובית הזאת בחייהם, שמבחינתם יש "לא האיר להם המזל ולמה זה קרה דווקא לנו?" (מצוטט מפי של חבר טוב, לצערי) ואנחנו רוצות להראות לאותם הורים שזה לא נכון, שאפשר תמיד לראות את החיובי כאן, כי יש חיובי והמון ממנו ואם יותר הורים יבינו זאת הם יוכלו לראות את כל החיים בצורה חיובית יותר ולקבל את הכלים כיצד לעשות זאת.
ולשאלתכם, אנו מבינות לגמרי את מטרת המחקר, רק כמו שאמרו כאן בעבר, אנו סטודנטיות ולא פרופסוריות ומדעניות, למעשה, הגורמים שמעלינו מעוניינים לקבל את תוצאות המחקר ולהכניסו, במימונם, לז'ורנלים ידועים בתחום וכך להרחיב את המחקר מעבר לאוכלוסיית המחקר שלנו. מקווה שהסברנו עצמינו טוב יותר כרגע :)
אנחנו אתכם, מבינות את כלכם, נמצאות באותה צלחת ומצטערות אם מישהו מכם נפגע.
המשך שבוע מקסים לכולם :)

למעלה