בקשה לזוית חדשה

• פותח הנושא iov
  • פורסם בתאריך

iov

New member
בקשה לזוית חדשה

שנים שאני מתמודד עם קשיים נפשיים שאני לא מצליח להשתחרר מהם, אני הלכתי לפסיכולוגים, והיום כשאין לי כסף לזה החלטתי להתחיל לקחת כדורים, ולו רק להצליח לצאת מהדיכאונות, ומהתחושות הנפשיות הרעות שמלוות אותי, אני לא מצליח להבין מה גורם לי להרגיש כל כך רע, יום אחד אני מרגיש טוב פתאום, ואז רוב בזמן רע, מגעיל לי נפשית לחוץ לי ורע לי, מבחוץ אני נראה לרוב אדם חייכן שמח ומאושר ואף אחד לא יודע עד כמה קשה לי ורע לי בתוכי.. אבל אני מרגיש ממש דפוק שאני לוקח כדורים, כאילו שאני מקולקל שבור, חסר יכולת, לרוב העולם לא כל כך רע בתוך הנפש כמו שלי רע... אוף וגם הכדורים לא ממש עוזרים, ואני כבר לא יודע מה לעשות, כסף לטיפול פסיכולוגי אין לי היום, העתיד לפעמים נראה כמו סבל אחד ארוך עד סוף החיים. ודווקא חיצונית החיים שלי מעולים, התקבלתי לעבודה חדשה, אני עובר דירה, והחיים מצליחים לי, אבל בתוכי, כל כך רע!!!!מגעיל, מלא בצללים רעש וכאב, ואני לא מצליח לראות דרכם ולהבין מה קורה... כאילו מישהו מלמעלה מעניש אותי על משהו.. זה כל כך מתסכל שאני לא מצליח לשלוט ולו בקצת על מה שקורה לי בתוך הנפש שלי.. נמאס לי לסבול, ואני לא יודע מה לעשות כדי שזה יפסיק...

flor ggg

New member
יש לי עצה...

אמנם אני לא מומחית גדולה לפילוסופיה, וגם לא לפסיכולוגיה וגם לא לכדורים. לפי מה שקראתי בהודעה שלך... נראה לי פשוט שאתה צריך זמן ומרחב לחשוב ולחשב, להיות עם עצמך, להבין, ולנסות להנות מהדברים הקטנים יש לי תרופה אידאלית בשבילך... שאגב תעלה לך כמו ביקור אחד אצל פסיכולוג. סע לסיני לכמה ימים או שבוע, תשאיר את הפלאפון בבית, תשאר שם על איזה חושה בלי טלויזיה... ופשוט תרגע. ודרך אגב... "מישהו מלמעלה מעניש אותך? צללים רעש וכאב? נשמע לי כמו מצפון... תאהב את עצמך, תשתחרר ותרשה לעצמך להיות מאושר לי זה נשמע (מהזדהות בלבד) כאילו כבלת את עצמך בתוך הסבל

hilabarak

New member
יש הבדל גדול בין חקירה לחקירה

אחת יכולה להביא ללא כלום והשנייה יכולה לשנות את עולמך. כנראה שהתנסית בחקר עצמי שגוי ואני אבהיר. נניח אדם הולך לפסיכולוג ושואל "למה קשה לי להתמודד עם אנשים ?". והם יושבים וחוקרים ומגלים שאמא שלו מפחדת מאנשים ואבא שלו רדה בה והילד למד לפחד ובכיתה ג' ביום הראושן כולם צחקו עליו וכולי. זו חקירה שגורמת להבנה, אבל איננה מקדמת, כי לא נוכל לכיתה ג' ולתקן. אבל אם אדם שואל "מה בדיוק מפחיד אותי באנשים? האם זה כי אין לי יכולת דיבור או שמא אני מרגיש טיפש לידם",ואז הוא מתקדם ושואל "טיפש במה? בידע כללי או ביכולת ניתוח ?" וכך הלאה. אז האדם יכול לקדם עצמו ולהתחיל להקשיב קצת יותר לחדשות וללכת לסדנאות ליחסי אנוש ולנסות לתקן את את הבעיות. ואפשר ללכת לקורס לוגיקה כדי ללמוד לנתח דברים כך שלא תפחד מאנשים. ויש אלף דברים לעשות במידה וניתחת מהם מונע ממך להרגיש טוב. אז אני ממליץ לך להמשיך כרגע עם הכדורים, אבל גם לנסות קצת לקרוא ספרות בנושא מודעות עצמית כך שתקבל כלים לחקר עצמי שיוביל לאן שהוא (ולא רק ייתן מידע למה צרותיייך קיימות) ואולי אפילו לנסות לפנות לייעוץ בסגנון קואצ'ינג או משהו.

kant1

New member
אתה חייב לפרט יותר

אמנם נושא הפורום הוא יעוץ פילוסופי ואולם ברור שמה שאתה מעלה הוא בעיה או בעיות פביכולוגיות . מכוון שכך עליך לפרט יותר מה בדיוק מפריע לך . אתה אומר ש" בחוץ " הכל בסדר . מה בפנים לא בסדר ? תחשות ריקנות ? הרגשה שאינך מממש את עצמך ? בדידות ? לגבי התרופות - התרופות יכולות להקל מצב של מתח נפשי ותחושות קשות ואולם ברור הוא שהן עובדות על הסימפטום ולא על הבעיה עצמה .לכן בכל מקרה אין הן מהוות תחליף להתמודדות עם הבעיות שיש לך . התמודדות יכולה לעשות במגוון דרכים - טיפול בשיחות , טיפולים קבוצתיים שונים וכו' . מה שבכל מקרה חשוב הוא לאתר את מקור הבעיה , או את הדבר המרכזי שגורם לך סבל . ממה שכתבת - לא ממש עולה דבר כזה . עצם ההליכה שלך על פרשנות של " עונש " מציבה אותך בעיני עצמך כקורבן , קרי , אתה מסיר מעליך כל אחריות למצב בו אתה נמצא . הגדרת הבעיה תהיה לדעתי הצעד הראשון שלך בטיפול ויותר מכך - בלקיחת אחריות על מצבך .

ורד לי

New member
התרפייה היא הפתרון

עמדתך כלפי החיים קצת קודרת והעצבות ומצבי הרוח ניכרים בהיתנהלותך. למרות הצלחתך בחיים מבחינה חומרית. הרי שמבחינת המשמעות, חייך חסרי סדר .האומללות והריקנות משתלטים על חייך וגם הגורל התאכזר .לא פלא שההשקפה היא כל כך פסימית. אתה מרגיש רגשות קשות ודיכאוניות כותב " ולו רק להצליח לצאת מהדיכאונות, ומהתחושות הנפשיות הרעות שמלוות אותי, אני לא מצליח להבין מה גורם לי להרגיש כל כך רע, יום אחד אני מרגיש טוב פתאום, ואז רוב בזמן רע, מגעיל לי נפשית לחוץ לי ורע לי," ישנו כלל בפסיכולוגיה , אעתיק לך את שכתב עליו פרופ' לפסיכולו' לזרוס" - שמגדיר מדוע מתעוררים רגשות -ובכן הוא כותב "הכלל להתעוררות של רגש הוא - שאנו חשים את הרגש המתאים על פי מצב מטרותינו במעמד שאנו מצויים בו.(תחשוב על זה) דהיינו ההגיון אומר,שהרגש נובע מהערכה שנישכרנו או ניזוקנו בדרך מיוחדת." כניראה שהפגיעה והאכזבה שלך מדבר חשוב בחייך היא כל כך גדולה ופוגעת שהיא מצליחה לשבש את מערך הרגשות שבו אתה אמור להתמודד באופן הולם ללא קונפליקטים אתה חייב עזרה מבחוץ,עזרה שתעזור לך לגלות את האמת והמשמעות של הרגשות הקשים שאתה חש. לדעתי אפשר להפסיק עם הכדורים שיכולים לדרדר למצבים לא נישלטים ותלויים לגמרי .(זאת כמובן בפיקוח) אתה בחור צעיר שכל החיים לפניו ,אל תיכנע ותפני למי שאמור לפתור את הבעיה . תצליח

ita101

New member
הסתכלות פנימית עמוקה

לצורך הבנה של עצמך וצרכיך. לעצור את ההתנהגות האוטומטית שלך. ולהתחיל לפתח הסתכלויות והתנהגויות שונות ומגוונות. שום דבר לא יעזור לך אם לא תקח אחריות על חייך. את הרצון תתרגם לעשייה. בהצלחה!

למעלה