הצלחת לבלבל אותי עם תשובות רבות לפי קטעים. זו פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה בפורום כלשהו.
עכ"פ, בקשר למחסנים בין העמודים, הבאתי אותם רק כדוגמה לדברי השכן על "השקעה טובה". לא מדובר בהווה, אלא בעבר. המחסנים כבר ניבנו לפני כ-15 שנים עבור 10 דיירים מתוך 24, שהיו מעוניינים בהם, והשיגו בזמנו עיסקה טובה.
ברור שכרגע אין טעם לבנות דבר אצלנו בבניין, אפילו לא ממ"דים, כפי שהיה תחילה בתוכנית, כשדובר על תמ"א 38.
כתבת כך: "כשאת הולכת למכור בדיוק בשלב התפר, זו תהיה העסקה הכי פחות טובה עבורך, בעיקר כעת, כשמחירי הדירות רק עולים, ואז אולי יישאר לך כסף מהמכירה, אבל הוא לא יספיק עבורך כדי לשמור על רמת דיור דומה. ממש חבל. אז עושים שריר, שוכרים דירה לשנה ומשהו ואז חוזרים לבית שכן או לא שווה להמשיך ולגור בו, אבל אז ערכו כנכס הוא כדאי.", ואני נוטה להסכים שדבריך אלה הגיוניים. אצטרך לחשוב על כך שוב, אם כי אני נוטה ללכת אחר הלב. כלומר, לגמור עם נושא המכירה והקנייה מהר ככל האפשר (שגם זה יקח בוודאי זמן רב), ולהיפטר מהמטלה הזאת, שגורמת לי לחרדות רבות.
ומה שכתבת בסוף: "דווקא כאן שגית... כי אם יהרסו את המבנה ויבנו אותו מחדש, רק סביר בעיניי שהחדש לא יישאר "נאמן למקור" וכל החלוקה הפנימית (לטוב או לרע) תשתנה. אז אולי יוסיפו חדר, ממ"ד או מרפסת, אבל הדירה כשלעצמה כבר לא תיראה כפי שהיא נראית היום. בטוח שתוכלי להיווכח בכך, אם תבדקי כיצד נראות הדירות ב-3 המבנים החדשים שנבנו זה עתה." ברור לי לגמרי. אני אומרת שחבל לי על התוכנית הנוחה של הדירה הנוכחית, אבל מובן מאליו שתוכנית זו לא תישאר אם הבניין אכן ייהרס. ובכל מקרה, אינני יכולה להיצמד לדירה זו, וחייבת לעזוב אותה בגלל סיבות רבות נוספות. היא כבר בת כ-47 שנים, וסובלת מבעיות רבות ושונות.
תודה על עצותיך, משה, ולילה טוב.