בקשה לזיהוי עץ או שיח (צילמתי היום בכוכב יאיר)

מיכי 10

Member
שלום לחברי הפורום,
בגלל בעיות טכניות, צילמתי לא טוב, אבל אולי אפשר לזהות את הספקעץ ספק שיח הזה.
היתכן שזה קרקש צהוב?
או אולי צחנן מבאיש? אבל לא הבחנתי בריח נודף ממנו (ולא, אני לא חולת קורונה:)).
מצאתי עליו מעט פרחים בצבע צהוב עם מעט חום.
בתודה מראש,
מיכל.

קבצים מצורפים

• האם זה קרקש צהוב.jpg
    האם זה קרקש צהוב.jpg
    KB 237.8 · צפיות: 10
  • ספק עץ ספק שיח.jpg
    ספק עץ ספק שיח.jpg
    KB 448.9 · צפיות: 10
  • האם זה צחנן מבאיש. אבל אין לו ריח.jpg
    האם זה צחנן מבאיש. אבל אין לו ריח.jpg
    KB 323.3 · צפיות: 10

מיכי 10

Member
רואה את התמונה ומדמיינת את הריח. ניסית לשבור או למולל?
תודה, ענת.
לא. לא חשבתי על זה, כי התעניינתי הרבה יותר בשקדייה הגדולה במיוחד, שבגללה התקרבנו לאותו מקום.
ואם מרגישים את הריח המבאיש רק כששוברים ענף או ממוללים עלה - טוב שלא ניסיתי. :-]
בכל מקרה, לא חשתי שם בשום ריח.
ורק כשהגעתי הביתה, ניסיתי לבדוק בספרים כדי לזהות את אותו עץ נמוך או שיח.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ואני דווקא רואה שזיהית בהצלחה. וכנראה גם ענת.

מיכי 10

Member
ואני דווקא רואה שזיהית בהצלחה. וכנראה גם ענת.

תודה, משה. וגם על הדף שהבאת, עם התמונות היפות של הצחנן המבאיש.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה, משה. וגם על הדף שהבאת, עם התמונות היפות של הצחנן המבאיש.
בכיף. את הלוא יודעת, שאני נוהג בד"כ לצרף דף מידע, וכך מתחזקת גם ההגדרה והבנת הקורא.
ומה שלומך חוצמזה? ומה עם הבניין השכן ש"לא רוצה להסתיים"?

מיכי 10

Member
תודה על ההתעניינות, משה. :)
א-ט הבנייה של שלושה בניינים גבוהים על שטח של שני בניינים ישנים בני שתי קומות, בדיוק מול חזית הדירה שלי, התמשכה כשלוש שנים וחצי או יותר.
סוף סוף היא הסתיימה לאחרונה, חוץ מעבודות קטנות פה ושם, ויצאתי מחשיכה לאור גדול (פותחת שוב את התריסים והחלונות, מה שלא היה אפשרי לאורך כל התקופה, להוציא שבתות וחגים... ושיבש לי את החיים).
דא עקא, שלאחרונה התברר שהבניין שלנו נחשב בעיני מהנדס העיר מבנה מסוכן. אז אני חייבת לעבור מכאן, אם כי קשה לי להחליט לאן. כלומר קרוב אל מי מילדיי, אשר גרים במקומות שונים בארץ.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה על ההתעניינות, משה. :)
א-ט הבנייה של שלושה בניינים גבוהים על שטח של שני בניינים ישנים בני שתי קומות, בדיוק מול חזית הדירה שלי, התמשכה כשלוש שנים וחצי או יותר.
סוף סוף היא הסתיימה לאחרונה, חוץ מעבודות קטנות פה ושם, ויצאתי מחשיכה לאור גדול (פותחת שוב את התריסים והחלונות, מה שלא היה אפשרי לאורך כל התקופה, להוציא שבתות וחגים... ושיבש לי את החיים).
דא עקא, שלאחרונה התברר שהבניין שלנו נחשב בעיני מהנדס העיר מבנה מסוכן. אז אני חייבת לעבור מכאן, אם כי קשה לי להחליט לאן. כלומר קרוב אל מי מילדיי, אשר גרים במקומות שונים בארץ.
וואו... אז מה יהיה עם ה"מבנה המסוכן"? יורידו ויבנו עוד מגדל?
אבל אם יורידו ויבנו, זכותך לקבל דירה, רק שזה יארך זמן...
ואיך זה בונים 3 בניינים גבוהים על שטח של שתי דירות? הרשות איפשרה הגדלה של אחוזי בנייה?
טוב. אני גר בטבעון, מקום שכמעט ואין בו בנייה גבוהה או צפופה, ועד היום הוסיפו קומה "רק" בבניין אחד.
אז תעשי אן דן דינו בין הילדים ותחליטי לאיזה כיוון את עוברת.
שיהיה בהצלחה

מיכי 10

Member
לא עד כדי כך; כתבתי ששלושה בניינים נבנו על שטח של שני בניינים (לא של שתי דירות). היה בניין ארוך, של 8 דירות, ובחצר הסמוכה, בזווית של 90 מעלות, היה בניין של 4 דירות.
במקומם, בנו שני בניינים בני 7 קומות על עמודים + גג, ועוד בניין של 8 קומות על עמודים + גג. אז אני לא יודעת, אבל מניחה שהם מכילים בסך הכל 88 דירות... שזה המון. והם ממש צפופים.

הבניין שלנו בן 6 קומות על עמודים + גג = 24 דיירים. אם יעשו פינוי בינוי, זה יהיה הכי הגיוני, וייקח ים של זמן. מעדיפה לא להתעסק בזה, אלא להסתלק מכאן מהר ככל האפשר. זה מן הסתם לא יהיה מהר, כי הפרויקט הזה גדול עלי בהרבה. אבל מקווה שבעזרת ה' ובעזרת בני משפחתי, אצליח איכשהו לשרוד ולבצע את המעבר "במהרה בימינו". הלוואי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא עד כדי כך; כתבתי ששלושה בניינים נבנו על שטח של שני בניינים (לא של שתי דירות). היה בניין ארוך, של 8 דירות, ובחצר הסמוכה, בזווית של 90 מעלות, היה בניין של 4 דירות.
במקומם, בנו שני בניינים בני 7 קומות על עמודים + גג, ועוד בניין של 8 קומות על עמודים + גג. אז אני לא יודעת, אבל מניחה שהם מכילים בסך הכל 88 דירות... שזה המון. והם ממש צפופים.

הבניין שלנו בן 6 קומות על עמודים + גג = 24 דיירים. אם יעשו פינוי בינוי, זה יהיה הכי הגיוני, וייקח ים של זמן. מעדיפה לא להתעסק בזה, אלא להסתלק מכאן מהר ככל האפשר. זה מן הסתם לא יהיה מהר, כי הפרויקט הזה גדול עלי בהרבה. אבל מקווה שבעזרת ה' ובעזרת בני משפחתי, אצליח איכשהו לשרוד ולבצע את המעבר "במהרה בימינו". הלוואי.
כן. ברור. יהרסו את המבנה כולו ויבנו חדש. בכל מקרה, נכון שתיאלצי למצוא לעצמך פתרון לדיור, אבל את גם אמורה לקבל מהקבלן שכר דירה שיתאים לדיור נאות.
וברור... אם הורסים ובונים מחדש, זה אורך זמן. אבל אחרי זה, את אמורה לקבל אחלה דירה ואם האלטרנטיבה היא למכור לפני הבנייה מחדש, אני מרשה לעצמי להניח, שעדיף להישאר עם דירה חדשה ביד.

וכן. הבנתי שזה במקום 2 בניינים ולא במקום 2 דירות. פשוט שגיתי בהקלדה.

מיכי 10

Member
כן, ברור שעדיף לקבל בסופו של דבר דירה חדשה ואולי עוד הטבות. אבל אני לא אשת עסקים, ובעיקר לא רוצה להיות בתוך כל הבלגן הזה. גם לא רוצה לשכור דירה, למרות שחלק מהילדים שלי ועוד אנשים, יעצו לי לשכור. ולו רק כדי לנסות לבדוק איפה עדיף לי לגור. אבל הספיק לי לגמרי משכירת דירות כשהיינו סטודנטים. בגילי, אני מעדיפה למכור את הדירה שלי, ולקנות דירה אחרת. מעדיפה בהחלט חדשה, אבל זה לא בטוח שיסתדר. נראה.
ואת כל זה אני רוצה בזמן סביר, ולא בעוד כמה שנים. רוצה להגיע סוף סוף לשקט ושלווה, אינשאללה. או נכון יותר - בע"ה. :-]

ואם אפשר לשגות בחלומות, אז בהנחה שלא תהיה לי שוב גינה בחיים אלה (כפי שהיה בבית הוריי), מקווה שתהיה לי מרפסת ראויה, שבה אוכל לגדל צמחים בעציצים ובאדניות. אם זה יקרה, זה יגרום לי אושר רב! |פרח||שתיל||שקדיה||שקדיה||תלתן||פרפר||פרח||פרח||פרח||שתיל||שתיל|

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כן, ברור שעדיף לקבל בסופו של דבר דירה חדשה ואולי עוד הטבות. אבל אני לא אשת עסקים, ובעיקר לא רוצה להיות בתוך כל הבלגן הזה. גם לא רוצה לשכור דירה, למרות שחלק מהילדים שלי ועוד אנשים, יעצו לי לשכור. ולו רק כדי לנסות לבדוק איפה עדיף לי לגור. אבל הספיק לי לגמרי משכירת דירות כשהיינו סטודנטים. בגילי, אני מעדיפה למכור את הדירה שלי, ולקנות דירה אחרת. מעדיפה בהחלט חדשה, אבל זה לא בטוח שיסתדר. נראה.
ואת כל זה אני רוצה בזמן סביר, ולא בעוד כמה שנים. רוצה להגיע סוף סוף לשקט ושלווה, אישאללה. או נכון יותר - בע"ה. :-]

ואם אפשר לשגות בחלומות, אז בהנחה שלא תהיה לי שוב גינה בחיים אלה (כפי שהיה בבית הוריי), מקווה שתהיה לי מרפסת ראויה, שבה אוכל לגדל צמחים בעציצים ובאדניות. אם זה יקרה, זה יגרום לי אושר רב! |פרח||שתיל||שקדיה||שקדיה||תלתן||פרפר||פרח||פרח||פרח||שתיל||שתיל|
באמת שאינך צריכה להיות אשת עסקים. יש חוזה מוסכם בין הקבלן לבין בעלי הדירות, שבו הקבלן מתחייב א. לסיים את הפרויקט תוך X זמן. ב. לתת דירה שתכלול בתוכה ממ"ד ומרפסת. ג. להקים מעלית במבנה של 4 קומות ומעלה. ברור שבמקרים שונים יש גם עוד כמה תוספות, אבל הקבלן לא עומד רק מול מיכי 10, ולכן יש לו הסכם מסודר שמתאים לכולם.

לגבי שכירות, הקבלן גם מתחייב לדמי שכירות סבירים, ככה שגם בקטע הזה אין לך הרבה מה לדאוג. נכון. יש הובלה של הלוך וחזור ויש כאבי ראש מה כן לקחת ומה להשליך. אבל בכל מקרה, כשאת עוברת דירה זה מה שקורה...

ולגבי מרפסת.... את זה בודקים מראש כשהולכים לחפש דירה אם לשכירות ואם לרכישה. יש דירות שכלולה בהן מרפסת. אז למה לא בעצם..

מיכי 10

Member
תודה, אתה צודק, כמובן.
ואעפ"כ, אני לא רוצה להיות בתוך כל ההתרחשות הזאת. אני יודעת שיש אנשים שזה מתאים להם, והם חושבים על הרווחים הכספיים הרבים שיהיו להם ממהלך כזה. אותי כל זה לא מעניין. לא שיש לי עודף כסף. ממש לא. אבל אני מן המסתפקים במועט. יש לי שכן שמנסה לשכנע אותי כבר שנים לעשות דברים שונים (למשל להצטרף לבניית מחסנים בין עמודי הבניין), כי זו *השקעה טובה*. הוא לא מצליח להבין שאותי לא מעניינות השקעות. ושגם אם זה עלה יחסית מעט, במבצע, בשבילי זה עדיין הרבה כסף, אין לי צורך במחסן, ומה אכפת לי מהשקעות.

כל מה שמעניין אותי זה באמת להצליח לקבל החלטה לאן לעבור ולמצוא דירה במרחק הליכה ברגל מאחד הילדים, להיפטר מהרבה דברים שהצטברו לי בבית, למכור את דירתי הנוכחית למי שכן מעוניינים בהשקעה, ולעוף מכאן.
כותבת "לעוף מכאן", אעפ"י שיהיה לי חבל, כי התוכנית הפנימית של הדירה מאד מתאימה לי, האזור נוח לי מבחינות רבות, וגם התרגלתי לגור כאן במשך שנים רבות. אבל אין מה לעשות. זה המצב וחייבת לקבל אותו.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה, אתה צודק, כמובן.
ואעפ"כ, אני לא רוצה להיות בתוך כל ההתרחשות הזאת. אני יודעת שיש אנשים שזה מתאים להם, והם חושבים על הרווחים הכספיים הרבים שיהיו להם ממהלך כזה. אותי כל זה לא מעניין. לא שיש לי עודף כסף. ממש לא. אבל אני מן המסתפקים במועט. יש לי שכן שמנסה לשכנע אותי כבר שנים לעשות דברים שונים (למשל להצטרף לבניית מחסנים בין עמודי הבניין), כי זו *השקעה טובה*.
דווקא זו השקעה רעה... אם יש תכנית להרוס את המבנה ולבנות חדש תחתיו, כל הבנייה שבין העמודים תאבד. זה בערך כמו שהבן שלי, שגר כעת בק. מוצקין בבית משותף, קיבל הצעה משכן כלשהו, שכדאי לו לבנות לעצמו ממ"ד בסמוך למטבח או משהו בסגנון. ונניח שיבנה ובעוד שנה או שנתיים יבואו ויציעו להם תמה או שממה... הרי אז יהרסו לו את ההשקעה הזו... ובק. מוצקין יש כבר הסכמה מצד העירייה לאשר תכניות שכאלה. אז למה ש"ישקיע" לריק? אז אין לי עדיין מושג, מתי יחליטו לשנות את הבניין, אבל מה שברור זה שמדובר רק בקטע של מתי ולא בקטע של "האם".
הוא לא מצליח להבין שאותי לא מעניינות השקעות. ושגם אם זה עלה יחסית מעט, במבצע, בשבילי זה עדיין הרבה כסף, אין לי צורך במחסן, ומה אכפת לי מהשקעות.
ונכון, גם אם זו השקעה "טובה", טוב זה עניין של "עבור מי", וגם אם זה נראה לו כטוב מאד, זה כמובן לא מחייב אותך...
כל מה שמעניין אותי זה באמת להצליח לקבל החלטה לאן לעבור ולמצוא דירה במרחק הליכה ברגל מאחד הילדים, להיפטר מהרבה דברים שהצטברו לי בבית, למכור את דירתי הנוכחית למי שכן מעוניינים בהשקעה, ולעוף מכאן.
כשאת הולכת למכור בדיוק בשלב התפר, זו תהיה העסקה הכי פחות טובה עבורך, בעיקר כעת, כשמחירי הדירות רק עולים, ואז אולי יישאר לך כסף מהמכירה, אבל הוא לא יספיק עבורך כדי לשמור על רמת דיור דומה. ממש חבל. אז עושים שריר, שוכרים דירה לשנה ומשהו ואז חוזרים לבית שכן או לא שווה להמשיך ולגור בו, אבל אז ערכו כנכס הוא כדאי.
כותבת "לעוף מכאן", אעפ"י שיהיה לי חבל, כי התוכנית הפנימית של הדירה מאד מתאימה לי, האזור נוח לי מבחינות רבות, וגם התרגלתי לגור כאן במשך שנים רבות. אבל אין מה לעשות. זה המצב וחייבת לקבל אותו.
דווקא כאן שגית... כי אם יהרסו את המבנה ויבנו אותו מחדש, רק סביר בעיניי שהחדש לא יישאר "נאמן למקור" וכל החלוקה הפנימית (לטוב או לרע) תשתנה. אז אולי יוסיפו חדר, ממ"ד או מרפסת, אבל הדירה כשלעצמה כבר לא תיראה כפי שהיא נראית היום. בטוח שתוכלי להיווכח בכך, אם תבדקי כיצד נראות הדירות ב-3 המבנים החדשים שנבנו זה עתה.

מיכי 10

Member
הצלחת לבלבל אותי עם תשובות רבות לפי קטעים. זו פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה בפורום כלשהו.
עכ"פ, בקשר למחסנים בין העמודים, הבאתי אותם רק כדוגמה לדברי השכן על "השקעה טובה". לא מדובר בהווה, אלא בעבר. המחסנים כבר ניבנו לפני כ-15 שנים עבור 10 דיירים מתוך 24, שהיו מעוניינים בהם, והשיגו בזמנו עיסקה טובה.
ברור שכרגע אין טעם לבנות דבר אצלנו בבניין, אפילו לא ממ"דים, כפי שהיה תחילה בתוכנית, כשדובר על תמ"א 38.

כתבת כך: "כשאת הולכת למכור בדיוק בשלב התפר, זו תהיה העסקה הכי פחות טובה עבורך, בעיקר כעת, כשמחירי הדירות רק עולים, ואז אולי יישאר לך כסף מהמכירה, אבל הוא לא יספיק עבורך כדי לשמור על רמת דיור דומה. ממש חבל. אז עושים שריר, שוכרים דירה לשנה ומשהו ואז חוזרים לבית שכן או לא שווה להמשיך ולגור בו, אבל אז ערכו כנכס הוא כדאי.", ואני נוטה להסכים שדבריך אלה הגיוניים. אצטרך לחשוב על כך שוב, אם כי אני נוטה ללכת אחר הלב. כלומר, לגמור עם נושא המכירה והקנייה מהר ככל האפשר (שגם זה יקח בוודאי זמן רב), ולהיפטר מהמטלה הזאת, שגורמת לי לחרדות רבות.

ומה שכתבת בסוף: "דווקא כאן שגית... כי אם יהרסו את המבנה ויבנו אותו מחדש, רק סביר בעיניי שהחדש לא יישאר "נאמן למקור" וכל החלוקה הפנימית (לטוב או לרע) תשתנה. אז אולי יוסיפו חדר, ממ"ד או מרפסת, אבל הדירה כשלעצמה כבר לא תיראה כפי שהיא נראית היום. בטוח שתוכלי להיווכח בכך, אם תבדקי כיצד נראות הדירות ב-3 המבנים החדשים שנבנו זה עתה." ברור לי לגמרי. אני אומרת שחבל לי על התוכנית הנוחה של הדירה הנוכחית, אבל מובן מאליו שתוכנית זו לא תישאר אם הבניין אכן ייהרס. ובכל מקרה, אינני יכולה להיצמד לדירה זו, וחייבת לעזוב אותה בגלל סיבות רבות נוספות. היא כבר בת כ-47 שנים, וסובלת מבעיות רבות ושונות.

תודה על עצותיך, משה, ולילה טוב. |ירח|⭐🌟🌟🌟🌟|כוכבירוק||כוכבירוק|

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הצלחת לבלבל אותי עם תשובות רבות לפי קטעים. זו פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה בפורום כלשהו.
גמני לא ידעתי פעם שאפשר לעשות "דבר כזה" אבל זה פשוט. את קוראת את התגובה, ולאחר משפט שאת רוצה להגיב עליו, את מניחה את סמן העכבר בדיוק בנקודה ה"נכונה" ומקליקה ENTER. באופן זה, נוצר רווח ביו השורות ושם את יכולה להגיב בדיוק לפסקה הזו שאת רוצה להגיב לה. בהמשך אפשר להמשיך ו"לחלק" כפי שעשיתי.
עכ"פ, בקשר למחסנים בין העמודים, הבאתי אותם רק כדוגמה לדברי השכן על "השקעה טובה". לא מדובר בהווה, אלא בעבר. המחסנים כבר ניבנו לפני כ-15 שנים עבור 10 דיירים מתוך 24, שהיו מעוניינים בהם, והשיגו בזמנו עיסקה טובה.
אה.. אם זה היה לפני הרבה שנים, זה כן שירת את אלה שבנו לעצמם מחסן, ואז גם לא היה "ברור" שהמבנה יוכרז כמועמד להריסה. זה בהחלט סיפור אחר.
ברור שכרגע אין טעם לבנות דבר אצלנו בבניין, אפילו לא ממ"דים, כפי שהיה תחילה בתוכנית, כשדובר על תמ"א 38.
אכן.
כתבת כך: "כשאת הולכת למכור בדיוק בשלב התפר, זו תהיה העסקה הכי פחות טובה עבורך, בעיקר כעת, כשמחירי הדירות רק עולים, ואז אולי יישאר לך כסף מהמכירה, אבל הוא לא יספיק עבורך כדי לשמור על רמת דיור דומה. ממש חבל. אז עושים שריר, שוכרים דירה לשנה ומשהו ואז חוזרים לבית שכן או לא שווה להמשיך ולגור בו, אבל אז ערכו כנכס הוא כדאי.", ואני נוטה להסכים שדבריך אלה הגיוניים. אצטרך לחשוב על כך שוב, אם כי אני נוטה ללכת אחר הלב. כלומר, לגמור עם נושא המכירה והקנייה מהר ככל האפשר (שגם זה יקח בוודאי זמן רב), ולהיפטר מהמטלה הזאת, שגורמת לי לחרדות רבות.
הליכה אחרי הלב טובה ולעיתים, במצב נתון היא גם "הכי מתאימה". אבל כשמדובר ב"הרבה כסף", צריך גם לעצור ולבצע את החישוב הכלכלי. כי גם אם את באמת רוצה לפרוש מאזור המגורים בו את נמצאת, נראה לי שאת נמצאת כעת בעיתוי הכי גרוע כדי לבצע את העסקה, אלא אם תצליחי למצוא עסקה ממש טובה של רכישה, או שפער המחירים בין האזור בו את גרה יספיק לך, כדי לרכוש דירה אחרת במקום זול. כולי תקווה, שאם את באמת באמת חפצה לעזוב "כאן ועכשיו", זה מה שבאמת יהיה. ועוד קטנה: נניח שאת ממש אבל ממש לא רוצה להמשיך ולגור שם. והרי גם אז את "מכוסה", כי הקבלן מממן שכ"ד לתקופה המיועדת למטרות ההריסה והבנייה מחדש. לא מדובר כאן בכסף שתיאלצי להוציא מכיסך. וגם אם הקבלן מאחר במלאכת הגמר, הוא יהיה חייב לפצות את הדיירים בפיצוי נוסף על זה שהוא ממילא כבר מימן כשכ"ד לתקופה שנקבעה מראש. ולאחר מכן? את תמיד יכולה להשכיר את הנכס ובכסף שתקבלי, תוכלי להמשיך ולגור בשכירות במקום שתקבעי כי הוא נוח עבורך. ויתרה מזו: את גם תוכלי לשנות את דעתך ולעבור לגור בקירבת ילד אחר מבין ילדיך. גם ליכולת ניידות כזו יש יתרונות, אף כי קשה לארוז שוב ושוב את הפקלאות ולנדוד כ"דרך חיים". אבל כשהמבנה יהיה חדש ו"מוגדל", מובטח לך מחיר נאה בעבורו, ואז תוכלי להחליט שזהו. את מוכרת ואת קונה כעת את בית חלומותייך החדש.
ומה שכתבת בסוף: "דווקא כאן שגית... כי אם יהרסו את המבנה ויבנו אותו מחדש, רק סביר בעיניי שהחדש לא יישאר "נאמן למקור" וכל החלוקה הפנימית (לטוב או לרע) תשתנה. אז אולי יוסיפו חדר, ממ"ד או מרפסת, אבל הדירה כשלעצמה כבר לא תיראה כפי שהיא נראית היום. בטוח שתוכלי להיווכח בכך, אם תבדקי כיצד נראות הדירות ב-3 המבנים החדשים שנבנו זה עתה." ברור לי לגמרי. אני אומרת שחבל לי על התוכנית הנוחה של הדירה הנוכחית, אבל מובן מאליו שתוכנית זו לא תישאר אם הבניין אכן ייהרס. ובכל מקרה, אינני יכולה להיצמד לדירה זו, וחייבת לעזוב אותה בגלל סיבות רבות נוספות. היא כבר בת כ-47 שנים, וסובלת מבעיות רבות ושונות.
אז זהו שלא... אם המבנה הוכרז כמסוכן, הוא יפונה בקרוב, וכל ה"בעיות הרבות והשונות" תתפוגגנה עם הריסתו. אז נכון. תוכלי כמובן לגשת ליזם שייקח על עצמו את מלאכת הבנייה, ולעיין אצלו בתכנית החדשה. קיים סיכוי סביר שהיא דווקא כן תמצא חן בעינייך, אבל במידה שלא, תוכלי לעזוב את המקום עם הרבה פחות נקיפות מצפון.
תודה על עצותיך, משה, ולילה טוב. |ירח|⭐🌟🌟🌟🌟|כוכבירוק||כוכבירוק|
מקווה שעזרתי ולא "בלבלתי".

מיכי 10

Member
כן, משה, עזרת לי ברעיונות שעליהם אצטרך לחשוב.

אגב, לא דובר תחילה על הריסת הבניין, אלא מה שהעירייה דרשה, לאור הקריסה של כמה בניינים בארץ לאחרונה, זה תיקון מיידי של כל הפגמים בבניין. זה פרויקט שיעלה המון המון כסף, והשכנים רצו לנצל זאת גם לבניית הממ"דים באותה הזדמנות.
אבל אחד השכנים טוען שדיבר עם מומחה, שאומר שהתיקונים האלה ישמרו על הבניין מפני קריסה. אבל לא יגנו עליו מפני רעידות אדמה, אם יהיו. ולכן המסקנה שיש להרוס ולבנות מחדש.

מה יוחלט לבסוף, אינני יודעת. אבל נראה לי באמת הכי הגיוני לעבור לפינוי בינוי. לדעתי, אין כבר טעם להטליא בניין עם כל כך הרבה פגמים.

טוב, תודה על כל ההצעות המושקעות שלך, משה, ואפשר לחזור לנושאי גינון - מטרת הפורום הזה!
ואני עוברת עכשיו לענייניי ולהכנות לשבת.|תודה| |פרח|

למעלה