בקשה לזיהוי ציפור

bambababy

New member
בקשה לזיהוי ציפור

היום בסביבות 7 ראיתי ציפור שהסתובבה על הדשא בבניין שלי. כל הגוף שלה חום והיא הלכה בערך 20 ס"מ כל פעם, נעצרה, הסתכלה סביב, ושוב רצה 20 ס"מ לערך וחוזר חלילה. היא הייתה בבערך בגודל של בולבול (במקרה היה שם גם בולבול אחד). היה לה מקור דק, ובסביבות 3 ס"מ אורך. ואני גר בפ"ת. איזו ציפור הייתה זו?

netbird

New member
זיהוי

לדעתי ראית שחרור נקבה. ההתנהגות שתיארת אופיינית לקיכליים והם מחפשים שלשולים ושאר חסרי חוליות במדשאות. לזכר צבע שחור והנקבה חומה-שחורה. השחרור מעט גדול יותר מהבולבול והוא ציפור שכיחה בתוך העיר.

RedBishop

New member
אולי מאינה ?

http://www.botany.hawaii.edu/biology101/lab/Lab01/birds/IMG_1243a2.jpg

netbird

New member
לא נראה לי ../images/Emo4.gif

מיינה גדולה בהרבה מבולבול ושחרור. מיינות לא רצות אלא הולכות (הן כבדות מדי) לעומת שחרורים שכן רצים.

wein00

New member
בטוח שמיינה הוא לא ראה!!!

גם כמו שנאמר לפני מיינה גדולה מידי. ומיינות גם מסתובבות ככה חופשי בשמי ארץ ישראל...

wein00

New member
בישראל ממש לא!!!

זה כמו שתגיד שארה מסתובבת בישראל חופשייי בחו"ל יש להקות שלמות. וארץ לא תמצא אחת!!!

Birdei

New member
RedBishop צודק,

אני לא יודע מה הציפור שהבחור ראה. אבל יש להקות עצומות של מיינות בארץ והם הולכות ומרחיבות את תחום התפוצה שלהן. מדובר על המין שבתמונה ש RedBishop העלה, נקראית מיינה מתויה או מיינה הודית.

לא נורא, גם אני לא גרה במרכז :(

אבל אפשר לראות ולשמוע מיינות כל הזמן, הן ברחו מכלובים, והתפשטו בארץ, כמו הדררות...

תיקון,הן לא ברחו מכלובים אלא פשוט

הרחיבו את תפוצתן מתת היבשת ההודית דרך אסיה אלינו,ואגב ההתפשטות הזו של המיינות מעוררת דאגה מכיון שהיא עושה זאת תוך דחיקת מינים אחרים.

כמה שאני זוכר,צריך לחפש את הקישור

אבל היה דיון על עניין המיינות בפורום שמירת טבע,ושם מישהו הביא קישור על כך שמיינות הגיעו דרך אסיה אלינו,אני אנסה לחפש את זה.

לא הגיוני...

המיינות לא נפוצות עדיין בכל אזורי המחייה בארץ, ובמהלך השנים האחרונות חלה התפשטות שמקורה כנראה ממרכז הארץ. אם הן הגיעו מאסיה צריך להיות רצף גיאוגרפי בתחום התפוצה שלהן, משם ועד לפה, ולמיטב הכרתי אין. תיקון- הן בהחלט הגיעו מאסיה אלינו!! אבל בתוך כלוב. אם אני טועה אשמח להוכחה.

RedBishop

New member
על פי המגזין "העוזניה"

המיינות הן פליטי תרבות (בכל העולם ולא רק בארץ) ולא תוצאה של הרחבת תפוצה, לדעתי זה מקור מספיק מהימן ומדעי כדי לסיים את הדיון הזה.

מיינות

המינה היא מיינת גדות ברחו כולן מהצאפרי בגני יהושע לכן הן מצויוית כרגע בכל גוש דן הן ברחו כי מישהוא חדר לכלובים כדי לגנוב ואיך שהוא ברחו הרבה ציפורים שעלולות לגרום נזק למינים אחרים על ידי שוד קינים,טריפת גוזלים וביצים.

למעלה