בקשה לחוות דעת על תמהיל

zivmha

New member
בקשה לחוות דעת על תמהיל

שלום, אשמח לחוות דעת על התמהיל הבא: סהכ משכנתא:300K מתוך 430K ששולו על הדירה. משכורת משותפת 18K נטו. מעוניין בהחזר חודשי של 2500 עד 3000 שח בחודש. 50K ב0.2 אחוז ריבית ל5 שנים. 33K ב1.6% ריבית ל10 שנים. 150K ב-P-0.7 ל25 שנים. 67K ב2.5% ל10 שנים. כלומר: 50% פריים. 50% קבועות צמודות מדד. החזר חודשי התחלתי 2500, כאשר אני מבין שיעלה עם הזמן, אך כל עוד נמוך מ3000 זה לא ישנה אפילו במעט את מצבי הכלכלי, כך שזה עדיין בטווח המרווח התקין עבורי. כמובן שאחרי סיום 5 שנים אעביר את ההחזר שיוותר פנוי לתשלום הפריים וקיצור הזמן. אני מבין שהצמודות עם הריבית הנמוכה גורמות לי למרוח את הפריים, אבל לפי חישובים שלי זה עדיין מייצר החזר עדיף מאשר קיצור הפריים והארכת הצמודות (כרוך בהעלאת הריבית). מאוד אשמח לקבל חוות דעת מאישטובאחד או משכנתאברוקר תודה!!!!!

דעתי

התמהיל מבחינת החלוקה בין פריים לצמודה קבועה מצוין. אין ספק שהמשכנתא קטנה עליך. הייתי רק מנסה לקצר את זו של 25 השנים לכיוון ה-15 (אפילו על חשבון הארכת המסלול של 5 שנים ל-10). זה לא נורא אם תשאיר כפי שזה בהנחה שאכן תבצע את מה שכתבת אחרי 5 שנים - כי יהיה מאוד חשוב לקצר אותה. אני אכתוב הודעה נפרדת על נושא טווחי הזמנים של מסלולים כדי להדגים כולם את הנזק שנגרם מפיצול לתקופות זמן עם מרחקים ארוכים מדי האחד מהשני. נראה לי שבמקרה הספציפי שלך אתה הבנת את הפואנטה הזו. הריביות גם מצוינות כך שהייתי סוגר את המשכנתא.

zivmha

New member
המון תודה ושאלה נוספת...

תודה רבה על התשובה, המשמעות של הארכת המסלול בן ה-5 שנים ל10 היא גם שינוי מ0.2 אחוז ריבית ל1.6, ולכן כדאי פחות. שאלה אחרונה, התחלתי פתאום לשמוע על משכנתאות למורים של הבינלאומי ו... אמא שלי מורה :) האם ידוע לכם מה הם פחות או יותר התנאים? האם כדאי לחכות לפגישה (רק ביום שלישי) גם שם או שהמשכנתא הנוכחית טובה מספיק כדי לסגור?

המשך

1. ובכל זאת כדאי להאריך מ-5 ל-10 שנים למרות עליית הריבית כי הנזק מאותם 1.4% קטן מהתועלת הכלכלית שבקיצור כמה שנים במסלול ארוך יותר (גם אם שם הריבית תשאר ללא שינוי) 2. אכן מבצע מעולה - התנאים טובים מאוד. תרימי טלפון מחר לאלי מסניף אביבים בבינלאומי 037411440/5 ותשאלי מהן הריביות - אם תראי שלא מספיק טובות, תסגרי את המשכנתא הנוכחית שלך בלי ללכת לפגישה.

תשובה

1. חלוקה טובה מבחינת חלוקה קבועה צמודה/פריים. 2. לדעתי, אין צורך בפריסה של הפריים לתקופה ארוכה כל כך. 3. חלוקה לתקופות תשתלם אך ורק, אם תידבק לתוכנית מקורית - הפניית עודף תשלום חודשי לקיצור תקופת פריים.

מסכים איתך לגבי הפריים

מציע לך לפחות את ה 67K ב2.5% ל10 שנים לצרף לפריים. לנסות לשפר את הריבית ל P-0.8 להגביל ל 20 שנה או פחות.

למעלה