בקשה לטיפים בשגרה ולטיול בחו"ל
שלום לכולם, לאחרונה סיימתי את תהליך האבחון (כולל ביופסיה) ונמצאתי צליאקית. בשבועות האחרונים אני נמצאת בקרוסלה רגשית סביב הנושא בין התארגנות והיערכות ובין רחמים עצמאיים. כדודה לשתי צליאקיות התחום אינו זר לי ולשמחתי יש ידע והיערכות במשפחה. מנגד הן בנות 10 ואני אוטוטו בת 36 כך שההעדפות הקולניריות הן שונות ויש לא מעט דברים שאני צריכה ללמוד מאפס. בנוסף, מזה מספר שנים אני נמנעת ממוצרי חלב בשל אי סבילות ללקטוז. כך שאבחון הצליאק צמצם משמעותית את מגוון המאכלים הזמינים לי כיום. מזה חודש אני אוכלת אוכל נ"ט וסובלת מאי נוחות רבה כשמפגש עם ד"ר אפרת ברוידא העלה את האפשרות שיתכן שהתירס, המשמש מרכיב בלא מעט מאכלים נ"ט, אינו טוב עבורי. משמעות הדבר - צימצום נוסף של מאכלים הזמינים עבורי. אשמח להיעזר בכם בשתי נקודות: 1. טיפים להתמודדות עם צליאק תוך התייחסות לכך שאינני צורכת מאכלים עם לקטוז ועם תירס על אופניו השונים (עמילן תירס, קמח תירס וכו'). 2. אני טסה עוד שבועיים לפראג, אשמח למידע על מסעדות, טיפים מה כדאי לקחת עימי וכו' לזמן זה. תודה, רוני
שלום לכולם, לאחרונה סיימתי את תהליך האבחון (כולל ביופסיה) ונמצאתי צליאקית. בשבועות האחרונים אני נמצאת בקרוסלה רגשית סביב הנושא בין התארגנות והיערכות ובין רחמים עצמאיים. כדודה לשתי צליאקיות התחום אינו זר לי ולשמחתי יש ידע והיערכות במשפחה. מנגד הן בנות 10 ואני אוטוטו בת 36 כך שההעדפות הקולניריות הן שונות ויש לא מעט דברים שאני צריכה ללמוד מאפס. בנוסף, מזה מספר שנים אני נמנעת ממוצרי חלב בשל אי סבילות ללקטוז. כך שאבחון הצליאק צמצם משמעותית את מגוון המאכלים הזמינים לי כיום. מזה חודש אני אוכלת אוכל נ"ט וסובלת מאי נוחות רבה כשמפגש עם ד"ר אפרת ברוידא העלה את האפשרות שיתכן שהתירס, המשמש מרכיב בלא מעט מאכלים נ"ט, אינו טוב עבורי. משמעות הדבר - צימצום נוסף של מאכלים הזמינים עבורי. אשמח להיעזר בכם בשתי נקודות: 1. טיפים להתמודדות עם צליאק תוך התייחסות לכך שאינני צורכת מאכלים עם לקטוז ועם תירס על אופניו השונים (עמילן תירס, קמח תירס וכו'). 2. אני טסה עוד שבועיים לפראג, אשמח למידע על מסעדות, טיפים מה כדאי לקחת עימי וכו' לזמן זה. תודה, רוני