בקשה ליעוץ

אחדהעם

New member
בקשה ליעוץ

אני עובד ברשות מקומית בתפקיד מנהל מחלקה, בישיבה שנתקיימה לאחרונה שלא בנוכחותי, כינה אותי ראש הרשות "חולה נפש" (בפני מנהלים אחרים שנכחו), אינני מתכוון להמשיך לעבוד במקום, האם יש עילה לתביעה עפ"י חוק איסור לשון הרע ?, אולי זהו לא הפורום המתאים ובכ"ז -אם אתפטר, האם מגיעים לי פיצויי פיטורין ?.

חולה נפש = לשון הרע?

אחד העם שלום, קראתי את פנייתך. בשל אופיו של הפורום אתייחס רק לשאלתך בנושא דיני לשון הרע. אתה מתאר נסיבות בהן נערך לכאורה פרסום המתאר אותך באופן משמיץ. מאוד ייתכן כי מדובר בפרסום לשון הרע- ראשית, מדבריך נראה כי הדברים נאמרו באופן פומבי (רכיב נדרש בתביעה לפי דיני לשון הרע). כמו כן, על מנת להכריע האם יש בידך עילת תביעה לפי דיני לשון אני סבור כי יש לשאול שתי שאלות נוספות: 1. האם בנסיבות המתוארות הכינוי "חולה נפש" מהווה לשון הרע? יש לבחון את ההקשר בו נאמרו הדברים, וכיצד הם נתפסו ע"י ציבור המאזינים. 2. האם עומדת לראש הרשות הגנה כלשהי בדין? חוק איסור לשון הרע דן בסדרה של נסיבות בהן תוענק למפרסם דברי הדיבה הגנה שבדין. יש לבחון האם במקרה דנא חלה הגנה שכזו. בנוסף, המדובר באיש ציבור. ולכן, ייתכן מאוד כי תהא לו הגנה בהתאם לדיני החסינות. לסיכום: מאוד ייתכן כי מדובר בפרסום המהווה לשון הרע, אך יש לבחון לעומק את הנסיבות. אני מקווה שדברי יהיו לך לעזר. אתה מוזמן לפנות עם שאלות נוספות. עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה