בקשה לכולם

gaia20

New member
בקשה לכולם

היתי רוצה לעשות רשימה של תרופות +הסברים מפורטים על כל תרופה שמקובל לתת לחולי לופוס. אנא שרשרו כאן את שמות התרופות שקבלתם כדי שאוכל לערוך רשימה כזאת. אני אתחיל: פרו גרדומט קורטיזון פלקווניל חומצה פולית קובי- אם יש לתרופות שציינתי עוד שמות- תוכל לשרשר אותם לכאן? תודה על שיתוף הפעולה, גאיה.

ל3

New member
תרופות

אני לוקחת פלקווניל פעמיים ביום וכשמחריף המצב אז פרנדיזון

ל3

New member
שכחתי להוסיף

שכחתי להוסיף שאני גם סובלת מיתר לחץ דם ( משייכים זאת ללופס) אז אני לוקחת קונברטין, ניאובלוק ודיזותיאזיד וגם כדורי ברזל ( שכחתי את שמם אבל הם אדומים)

רשימת תרופות

אני מקבלת אחת לחודש, בהזלפה לוריד גמהגלובולינים, במשך 4 ימים, כמו כן, קלקסן ועוד תרופות שכבר צויינו.

שני 4

New member
אני לוקחת :

פלקוניל 200 מ"ג ליום פרדינזון 7 מ"ג ליום קומדין 7.5 מ"ג ליום זה בעצם התרופות שאני חייבת לקחת אבל יש את : קלטרט (שאני ממש לא מקפידה ) פוסלאן 70 מ"ג פעם אחת בשבוע 2 האחרונים זה בשביל לחזק את העצמות, עשיתי בדיקת צפיפות עצם, והיא לא היתה טובה,(בגלל הסטרואידים שאני לוקחת) טוב לא נורא, קטן עלי. רק חשוב להיות בריאים!

שאנל

New member
לבקשתך...

אז אני לוקחת פלאקוניל (איך לא)כול יום. ופעם בשבוע Methotrexate - אלה כדורים שאני שונאת , זה סוג של טיפול כימוטראפי, בדר"כ הם עושים לי בחילה בלתי נסבלת, חולשה נוראית, ועייפות. בקיצור שונאת את היום שאני לוקחת אותם.

PowerFul

New member
גאיה...

רשמתי בינתיםם את רשימת התרופות שרשמתן... אני בקרוב אכתוב לכן הסבר קטן על כל אחת מהן... אך זה יהיה לבטח רק מחר בערב. יום טוב לבינתיים יש לכם פורום נפלא

PowerFul

New member
כמו שציינה גאיה...

רשמו את כל התרופות שאתן/ם לוקחות/ים כך שאעשה רשימה מעודכנת ואסביר על כל אחת מהן... יום טוב
קובי

gaia20

New member
קובי- תודה רבה לך על העזרה!!../images/Emo24.gif

כל הכבוד על הרצון לעזור!!
השתדל להוסיף כמה שיותר פרטים על כל תרופה: הסבר על התרופה למה היא מיועדת תופעות לוואי סיכון לתלות סיכון להתמכרות אם זקוק למרשם וכל פרט אחר שנראה לך רלוונטי. אני רוצה שוב להגיד תודה- ת ו ד ה !!!! ויש לי שאלה אליך: מה ההבדל בין: אספירין אספירין 100 אספירין 81 אספירין C האם זו אותה תרופה עם הרבה שמות או שמדובר ב 4 תרופות שונות? גאיה.

PowerFul

New member
בקשר לאספירין

גאיה מדובר באותו חומר בדיוק... עם הבלים מסויימים acetylsalicylic acid או בשם המוכר Aspirin היא תרופה שיש לה שימושים שונים במינונים שונים. אספירין 100 כמו גם אספירין 81- נועדו לטפל בדילול הדם. כאן יש שימוש במינון נמוך של אספירין. תכשירים כגון cartia, micropirin and tevapirin נכללים בתחום זה של מינונים (נע בין 75 עד 100 מ"ג אספירין). בתכשיר אספירין C, יש אספירין בחוזק גבוה יותר (400 מ"ג) והוסיפו גם ויטמין C. תכשיר זה נועד לשמש בטיפול בשפעת. אספירין 500 מ"ג- במינון זה משתמשים באספירין כנוגד דלקת ומשכך כאבים. מקווה שעניתי לך על השאלה.

gaia20

New member
בהחלט ענית לי

לפני איזה 3 שנים הרופאה שלי נתנה לי אספירין ולא ידעתי איזה מהם ולמה(עכשיו אני יודעת שזה היה לדילול הדם). תודה, גאיה.

נועה בת

New member
תרופות ../images/Emo151.gif

כול מה שלקחתי עד היום : פלקווניל, אדאלט, אוסמואדלאט, גמה גלובולין IV, פרגניזון, סולוקרטף (אותה משפחה בערך ..) אילומדין IV(עדיין ולנצח..), גלקסן , סלווקיי, קומדין , פוסלן (לאוסטופורוזיס שגרם הפרגניזון ..) כול זה בשנתיים האחרונות ומצבי נחשב יציב ודי טוב ... היום רק פלקוויניל ואילומדין (ההתמכרות שלי ...)לפעמיים גמהגלובולין וזהו !!!!!!! אם אזכר בעוד משהו אשרשר לכם ...וקובי אם חלק לא מוכר (בטח האילומדין) אשמח לעזור

למעלה