בקשה למידע ועזרה

time22

New member
בקשה למידע ועזרה

אמי בת 82. לפני כשבועיים חלה הדרדרות במחלה והיא הגיעה למצב בו אינה מזהה את ביתה (אם כי עדיין מזהה אותנו הילדים). מה שמדאיג אותנו מאוד כרגע היא דווקא ההדרדרות הגופנית המהירה שלה. היא מסרבת לאכול. ממש מתעקשת. נראה שכל הטעמים השתבשו לה. הכל נראה לה מתוק מדי או לא טעים. אנחנו בקושי מצליחים לגרום לה לאכול ולשתות כמויות קטנות. אנחנו מאוד לא רוצים להכניס אותה למוסד (כרגע היא עם מטפלת בבית) אבל אם היא לא תתחיל לאכול, אני חוששת שלא תהיה ברירה. האם התופעה של חוסר רצון לאכול היא חלק מהמחלה ? האם יש דרך להתגבר על כך במסגרת של הבית או שחייבים מסגרת רפואית ? האם אפשר לדרוש מקופ"ח שתשלח אחות הביתה לתת לה אינפוזיה כשצריך ? אודה מאוד על תשובתכם.

שלום time22

סבתי חולת אלצהיימר מזה 3 שנים. אני אמנם קצת צעירה (15), אך מכירה את המחלה, ובייחוד את התופעה של חוסר רצון לאכול ולשתות מסבתי. לפי מיטב ידיעתי זהו בהחלט חלק מהמחלה, מכיוון שכנראה המחלה גורמת לה לפגיעה במוח במקום שמתריע על הרעב והצמא, וכתוצאה מכך, היא מרגישה שהיא לא רעבה ולא צמאה, בעוד שהיא כן רעבה וצמאה,אבל אינה מרגישה זאת. אם תשאלי את אמך אם היא רוצה לאכול ולשתות, קרוב לוודאי שהיא תגיד לך לא או שתגיד לך תשובה אחרת מסורבלת, אבל אם תתני לה כריך ו/או שתייה ביד היא כבר תאכל בעצמה. אכן יש דרך להתגבר על זה במסגרת של הבית. סבתי, כמו שאמרתי היא חולת אלצהיימר כבר 3 שנים. וכבר די הרבה זמן שיש לה את התופעה הזו שתארת של אי רצון לאכול ולשתות. אנחנו כבר לא שואלים אותה אם היא רוצה לאכול ולשתות או לא, כי אנחנו יודעים כבר מה תהיה התשובה.(היא תגיד לא, או שתענה לנו תשובה מסורבלת אחרת, עם ערבוב של מילים ושישובם) לכןאנחנו פשוט מכינים לה ארוחות מסודרת (בעיקר כריכים או פיתה),נותנים לה ביד והיא כבר אוכלת בעצמה.

ronnyw

New member
עוד מילה בנושא חוסר תאבון

שלום לך ! אני הייתי מרחיבה ואומרת שכל החושים הבסיסיים נפגעים (אני בת לאם חולה, המאובחנת כ- 4 שנים). אכן, תחושות הרעב והצמא נפגעו, כמו גם תחושת הקור והחום (גיליתי לפני כשנתיים שאימא ישנה עם שמיכת פוך עבה באמצע אוגוסט. לדבריה : "לא חם לי"... כך תראי חולים לבושים קל מידי ביום קר, וכלל לא מתלוננים. גם תחושת הזמן(למשל, אם אני קמה ממקומי, דקה אחרי שהגעתי לביקור, היא נפרדת ממני לשלום, בלי "לחוש" שזה מוקדם מידי. ייתכן שזה נובע מכך שלא זוכרת מתי באתי. ) אפילו הטעם - או זכרון טעמים שהיו - נפגם. דוגמא: אם אמא לוגמת בטעות קפה מהכוס של אבא (היא שותה מאז ומעולם ללא ממתיק כלשהו, הוא שותה עם 2 סוכרזית), היא לא תבחין שהקפה אינו בטעם הרגיל שלה, עד שאני לא מעירה לה. וכו' וכו' - הרבה דוגמאות עם אותה מסקנה: החושים אינם משדרים את המסרים הנכונים למוח (או שהמוח אינו יודע להבין אותם). מה זה אומר לנו, או למטפלים? לא לסמוך עליהם. לתת להם לאכול ולשתות בזמנים שאנחנו חושבים, להלביש אותם או לקרר/לחמם את הבית לפי הבנתנו, וכו', וכו' - להחליט עבורם. לא קל, אבל אין דרך אחרת. בהצלחה.

zs1957

New member
חולי אלצהיימר אוהבים לאכול

ויש להם תיאבון רב.אמא שלי אוכלת מצויין ,היא רזה ואוהבת לאכול. בצעירותה לא אכלה כלל מתוק כיום אוכלת פירות,מיני מאפה מתוקים, דבש. אין לי הסבר לכך אבל זאת עובדה. בקרתי במוסדות סיעודיים במחלקות הסיעודיות ראיתי חולי אלצהיימר כולם אכלו יפה. צריך לבדוק מה הסיבה שסבתא לא אוכלת..אולי האוכל לא תאים לה.צריל לבשל אוכל טעים כדי שהחולה יוכל ויהנה.זאת ההנאה היחידה שיש לו בחיים. המטפלת מבשלת לאמא שלי אוכל טעים ,בריא ומזין. אחתי למדה אותה לבשל והיא עושה את המאכלים שאכלנו בבית אמא. אמא אוכלת וניהנת מהאוכל וגם אנחנו מרוצים. אין זה נכון לומר שחלק מהמחלה זה חוסר רצון לאכול.החולים לא יודעים להגיד שהם רעבים בגלל הבעיות בזיכרון הם שוכחים. זהבה שחם

למעלה