בקשה למידע

דפנה25

New member
בקשה למידע

שלום לכולם אני חדשה פה רק היום ניכנסתי וקראתי את כל ההודעות שהיו פה אני בת 25 כמו שאתם רואים, גובהי 170 ס``מ תמיד הייתי מלאה, אבל בגיל ההתבגרות התחלתי להשמין בקצב הולך ועולה, עד שהגעתי למשקל של 132 קילו בגיל 22 באותה שנה עשיתי דיאטה, שיניתי הרגלי אכילה וירדתי ארבעים קילו. וניתקעתי, לא הצלחתי להביא את עצמי להמשיך, העור נעשה רפוי ומדולדל וזה הוריד לי את המוטיבציה להמשיך לנסות, וגם התקופה שבה עשיתי מעט פעילות גופנית (מכשיר כושר או הליכה אינטנסיבית במשך שעה כל יום) לא באמת הביאו לתוצאות, כך קרה שבחודשים האחרונים אני מרגישה איך כוח הרצון שלי כבר לא עומד מול האוכל ואני מתחילה לעלות, היום אני כבר שוקלת בסביבות המאה ועשר קילו לצערי אחרי שקראתי את ההודעות פה בעצם היה חסר לי כמה דברים: ראשית- אם תוכלו לתת הפניה לאתרים שנותנים מידע ממשי על ההבדלים והמהות של כל סוג ניתוח, ו/או סקירה קצרה של הסוגים הקיימים וההבדלים בינהם במושגים בהירים שנית- האם לא היה צורך גם להתעמל במקביל לירידה במשקל? (אחד הדברים שריפו את ידי אחרי הירידה במשקל היה העור הרפוי שלא חזר למימדים הרגילים) שלישית- האם מישהו יוכל לתאר לי את התהליך עד הניתוח- למי לפנות, עלויות, סדרי זמן מקובלים עד הניתוח עצמו. ברור לי שהכל אינדיבידואלי, אני רק רוצה לקבל סדרי גודל ובעיקר- אני חושבת המון אם לעשות את זה בגלל שאני קוראת שחלק גדול מהאנשים פה לא הסתפקו בניתוח אחד, אלא עשו ניתוחים חוזרים, וזה מה שמפחיד אותי, כי היום אני אדם בריא לחלוטין, ומפחיד אותי להתחיל תהליך שבמהלכו אני אזיק לגופי, ואצור בעיות יש מאין. במידה וידוע לכם על מקור מידע מסודר לשאלות אלו אשמח לשמוע ואני מודה מראש לכל תגובה וידיעה :) דפנה

רוייקו

New member
שלום דפנה וברוכה הבאה לפורום

וואווו... היתה לך כמות לא מבוטלת של שאלות... אנסה לענות לך על חלק מהם עד שיאיר השחר (שימי לב לשעה :) ) .. אז ככה: את אינך עומדת בקיטריון לניתוח, לפי חישוב שלי. אחד הקריטריונים העיקריים של קופות החולים למימון הניתוח הינו אינדקס מינמום של 40. אצלך הוא עומד על BMI 38 כדי לעמוד בקרטריון, עליך לשקול 116 לפחות. לשאלה איזה ניתוחים קיימים: קיים ספקטרום די רחב של ניתוחים נגד השמנה. בחירת הניתוח תלויה במידת הצפיה שלך מהניתוח, כלומר לאיזה מישקל יעד את מצפה להגיע מול לקיחת הסיכונים. ככל שהניתוח גדול ונירחב יותר, כך הסיכוי להרזות גדולים יותר, אולם הסיכוי לסיבוכים גדולים יותר ולעיתים טמונה בהם אף סכנה. לגבי הניתוחים החוזרים: אחוז מסויים של מנותחים עוברים ניתוחים חוזרים לתיקון הניתוח שלהם, זאת משום שרבים מהמנותחים אינם משתפים פעולה עם הניתוח, אלא מחבלים בו. הניתוח בא להלחם באכילת יתר שלעיתים, אצל מנותחים רבים היא הפרעה אכילה בדרגת חומרה כזו או אחרת.. דחיסת מזון, הקאות מרובות המאפיינים ממילא את הניתוח גורמים לאותם ניתוחים חוזרים. אולם, מנותחים רבים עוברים שינוי ממשי בגישה שלהם לאוכל ואינם זקוקים לשום ניתוחים חוזרים. לגבי העור העודף והשרירים הרפויים, אין מה לעשות, מדובר בכמות לא מבוטלת של שאריות עור ושרירים רפויים. ספורט לא ממש עוזר במסות כאלה. במידה ומנותח ירד למעלה מ 50 קילו והעור העודף יוצר אצלו בעיות עור (כגן זיהום) קופת החולים משתתפת בניתוח פלסטי למתיחת הבטן ולהסרת העודפים. כרגע אין ממש אתרים בעיברית. אני ועוד כמה אחרים עובדים על כך. בינתיים, את מוזמנת לשאול כל שאלה. שיהיה לך אחלה יום, רויקו

מירי,

New member
רוייקו - תיקון לגבי העור הרפוי!

כמי שסובלת מהנושא נואשות!!! פגשתי מכר שעשה את הניתוח לפני 3 שנים (SRVG) , הבחור ירד 85 ק``ג וכמעט אינו סובל מעור רפוי!!! (אני סובלת הרבה יותר ממנו) לטענתו הוא פשוט עסק המון בספורט בזמן הירידה במשקל... אני גם יודעת שזה מאוד תלוי בסוג העור... ובאותו עיניין - מתי הקופות מתחילות להשתתף בניתוח כזה???

רוייקו

New member
היי מירי. הקריטריונים של הקופה

במימון הניתוח הפלסטי להסרת עודפי עור ומתיחת הבטן הינו סינר ענק של עור עודף הגורם להתרבות חיידקים וריבוי גירויים ומחלות בעור (כגון תפרחת, אקזמה וכו) כתוצאה מעודפי העור הרבים היוצרים שטחים להתרבות החיידקים. אפילו בחורים צעירים שיורדים 60 קילו או יותר לא מצליחים להמנע מעור נפול או סינרים כאלה. גם ספורט לא ממש עוזר. אין ספק שלספורט יכול להיות חלק בהאטת התופעה או שיפור שלה, אבל לא בהרבה. אין הרבה מה לעשות, למעט ניתוח להסרת העודפים. אני לא חושב - כמו שאני מכיר אותך - שהקופה תזדרז לממן לך הסרת העודפים. זה בעייתי. רק כשמראים להם 10 קילו עור עודף הם עשים טובה. צריך להלחם על כל דבר. מה קולא ככה ? היה מיפגש נחמד בעזריאלי עם החבר`ה מהשמנה והרזיה. היה פצצה. אולי תארגנו איזה משהו באיזור שלכם ונבוא אליכם... משהו של יום שבת כזה... אני אבוא.

רוייקו

New member
אם לא תלשין הוא לא ידע :)

אנחנו לא דתיים, כפי שאתה יודע... בשבילי שבת זה לנסוע לטייל. להינות בשבת. בשבילך שבת זה ללכת לבית כנסת, לנוח בבית ולקרוא ספרי קודש. גם בזה אין רע אבל אני לא רגיל לזה בשביל עצמי. אני חילוני מאז ומתמיד...

עדי.פ

New member
מה שלומך רויקו . איזה שעות מצאת

להכנס לפורום. חוץ מזה הכל בסדר אתך? אצלי הכל מצויין עדי

רוייקו

New member
כפרה, אני איש של לילה... למרות שאני

קם לעבודה ב 7 בבוקר. שלומי מצויין. חזרתי בערב מוולפסון - שהפך כמעט לבית השני שלי - מביקור אצל ידידה שעברה SRVG עם LAP-BAND מעל קו הסיכות. לא ברור לי אם פרופ` חרוזי שם לה את הטבעת של ה SRVG או רק את קו הסיכות, אבל מענין אותי התוצאה. ככל הידוע, קו הסיכות של ה SRVG מונע בעתיד את הסיכוי להחלקת הטבעת וגם יוצר מלאות מכנית טובה יותר מאשר הלאפ בנד לבדה. מה שלומך אתה ?

אני לא בא לעשות ....

אני לא בא לעשות בלאגן בסך הכל קצת הומור לא יזיק לפורמינו הנחמד והמאוד פעיל רועי :cool:

מירי,

New member
הפעם מדובר ``דווקא`` על הדרום...

כפי שבטח ראית... אני לא נמצאת עכשיו בשלב של אירגונים וכאלה... נורא קשה לי לשמור על המשקל , הטבעת הרי פתוחה וזה לא ממש עוזר -אב אם אני הולכת לסגור את הטבעת צחי מתגרש ממני , גם ככה כבר יש לו תלונות... ולגבי העור, נו טוב אחרי שנסגור את בסטת הילדים נעשה שיפוץ כללי...

רונית-1

New member
(רוייקו אצל רונית) למירי: מעניין

שאת עדין יורדת במישקל למרות לא סגרו לך עדיין את הטבעת. זה אפילו מוזר כי הגוף נעצר בשלב מסוים, כשהוא קרוב למישקל היעד. תרא, אולי באמת אין מקום לסגירת הטבעת, אלא אם תראי שאת עולה במישקל ואין מנוס. איך איכות האכילה שלך ? מה את אוכלת ?

מירי,

New member
אני כבר לא יורדת איזה חודשיים...

ממש במשקל המטרה, רק מה מאאאאאאאאאאוד קששששששששששה לשמור - גם כי הטבעת פתוחה... רוייקו ``תלשין`` מה עם רונית, היא לא רוצה לתת לי עידכון ואני מזה סקרנית..

דפנה25

New member
תודה רוייקו... :)

שלום רויקו ושלום לכל האחרים קודם כל תודה על התגובה המהירה והעינינית, אני לא יודעת אם לשמוח או להיות עצובה שאני לא בקריטריונים, אבל עדיין במישקלי הנוכחי אני תקועה מצד אחד עם עודף משקל (השאיפה שלי היא להגיע ל75) ומצד שני עם העור המדולדל מהמשקל שכבר הורדתי. בעצם בהקשר הזה עולה בי השאלה מה הטעם בניתוח אם כאשר מורידים מספר גדול של ק``ג העור נותר מדולדל.. ואני לא מדברת רק על איזור אחד ספציפי (מילא אפשר למתוח) אלא על זרועות הידים, היריכיים הבטן והסנטר. זה ממש מייאש, כי אני יודעת שגם כשהגעתי ל90 קילו והרגשתי עם עצמי לא רע באופן כללי- לא יכלתי ללכת עם בגד ים, ולא עם גופיות בגלל העור הרפוי בידים וברגלים. אני כבר לא מדברת על התפשטות לפני אנשים. למעשה אני מרגישה יותר רע עם העור המדולדל מאשר עם ההשמנה עצמה. דבר נוסף שהייתי רוצה לחדד עליו את השאלה היא לגבי סוגי הניתוחים, ההבדלים (בגדול) בינהם ואין לי בעיה גם עם הפניה לאתרים באנגלית, פשוט אין לי מושג מאיפה להתחיל לחפש (אפילו מילות מפתח יעזרו לי לעת עתה) אני נורא מתלבטת אם ללכת לעשות ניתוח שכזה או להילחם בשלושים קילו שלי לבדי. האם יש פה אנשים שיוכלו לספר לי מניסיונם? תודה דפנה. :) נ.ב. בהנחה שקופת החולים לא משתתפת בניתוח- מהו בכל זאת סדר הגודל של הוצאה כספית סביב ניתוח כזה

רוייקו

New member
לדפנה... ראשית, קופות החולים מממנות

את הניתוח, כמובן, לפי קרטריונים ברורים: BMI 40 ומעלה או 35 במיקרה וישנם סיכונים ממחלות הנילוות להשמנת יתר (בעיות כלי דם ויתר לחץ דם, בעיות לבביות, סוכרת ועוד). עלות בניתוח תלויה בהיקף הניתוח ובאביזרים נילווים, כגון הניתוח לקשירת הקיבה עם הטבעת המתכווננת שעולה 12.000 ש``ח בארץ מקובלים שלוש שיטות שונות לקיצור הקיבה. בחירת הניתוח נעשית, בדרך כלל, לפי המלצת המנתח, אולם כדאי לכל מי שהולך לניתוח לעשות קצת שיעורי בית. הניתוח המקובל ביותר בארץ שמהווה כיום כ 80 אחוז מכלל הניתוחים נגד השמנה הינו ניתוח לקשירת הקיבה באמצעות טבעות מתכווננות או קבועות. את הגישה הזו מיישמים המנתחים בלפרסקופיה (ללא פתיחת הבטן) המשפחה השניה, הותיקה יותר, הינה גסטרופלסטיקה (פלסטיקה של הקיבה) השיטה מיושמת בארץ מאז 1985 ועדיין פופולארית, אם כי קשירת הקיבה תופס את מקומה בשנים האחרונות בגלל שבגישה פותחים המנתחים את הבטן (בחו``ל מבצעים גם את הניתוח מסוג זה בלפרסקופיה) המשפחה השלישית ניקראת מעקפי קיבה. קיימים מספר שיטות במעקפי קיבה. מדובר בניתוח ל``קיצור קיבה אוריגינאל``, כמו שאומרים רבים... בחו``ל ניתוחי מעקף הקיבה מובילים את תחום כירורגית השמנת יתר. רשמתי את הניתוחים השונים בסדר של מהניתוח הקל לניתוח המקיף ביותר. ככל שהניתוח מקיף יותר, כך הסיכוי להוריד במישקל גבוהים יותר. רוייקו

עדי.פ

New member
שלום דפנה

דפנה , ברוכה הבאה לפורום. בתור מנותח שיש לו עוד הרבה להוריד קראתי את שכתבת על העור הרפוי וכד`. לדעתי את צריכה לזכור שהשמנה היא בעיה בריאותית המקצרת את החיים ופוגמת באיכותם מעבר להיותה בעיה אסטטית. עודף עור היא בעיה אסטטית (אמנם יש מעט השלכות רפואיות -אבל לא כמו לעודף משקל)שנתנת לפתרון קוסמטי. לי ברור שתהיה בעית עור עודף אבל כשאני מסתכל במראה אני מבין שאני מעדיף עור עודף על בעיות לב, כלי דם , סכרת, לחץ דם ועד הרבה בעיות שנובעות מעודף משקל . תרוץ של לא להוריד במשקל בגלל שיווצר עור עודף הוא לא מציאותי (עודף משקל הוא לא בדיוק שיא האסטטיות בחברה בה אנו חיים). בכל מקרה, שיהיה בהצלחה עדי

דפנה25

New member
סליחה שאני מציקה

שלום עדי תודה לך ולרוייקו ולאחרים על התגובות רציתי להגיד שאני לא אומרת שהעור הרפוי הוא סיבה לא לעשות דיאטה- להיפך, אני מחפשת לזה פתרון ושואלת בעצם מה קורה בהקשר הזה בניתוח כזה אני אישית, אולי בגלל גילי הצעיר, לא סובלת מבעיות בריאות מיוחדות, וגם בני משפחתי, שסובלים כולם מעודף משקל, לא סובלים מבעיה מיוחדת חוץ מאולי כושר ירוד. לכן אני חושבת על הניתוח מסיבות אסטטיות בלבד ולא סיבות רפואיות ועל כן עולה השאלה אם יש טעם בפעולה חודרנית כאשר התוצאות לא ``מושלמות`` אם בכל מקרה אצטרך לעשות אח``כ ניתוחים של שאיבה והרמה ומתיחה, אז בעצם מה הטעם בניתוח קיצור הקיבה? אין לי כוונה לעבור כזו סדרה של ניתוחים, מבחינתי זה שיגעון. השאלה שבעצם אני שואלת את האנשים שעשו את הניתוח- האם מבחינה אסטתית הם מרוצים מעצמם. האם הם מרגישים שהיה שווה לעבור את הניתוח לאור התוצאות, לא הבריאותיות. כאמור אני לא מחפשת להיות גיבעולית, אני שואפת להגיע ל75 קילו ואני חושבת שזה אפשרי, אבל אני שואלת מה הטעם להיות רזה ו``רפויה`` :) היום אני לא הולכת לים, לא לובשת גופיות או מכנסיים קצרות בגלל השומן והעור- האם אחרי הניתוח אני כן אלך?.... תודה, דפנה :)

עדי.פ

New member
דפנה, לסוג הניתוח אין השפעה על מידת

רפיון העור. אין שום הבדל לגוף שיורד 50 ק``ג , אם הירידה היתה בשל ניתוח, דיאטה או מחלה. הכל תלוי במידת הגמישןת של העור. לגבי הבריאות, אם יש לך BMI של מעל ל 40 יש לך סיכוי גבוהה בין פי 6 ל 10 לחלות בשורה של מחלות (לחץ דם, סכרת, מחלות לב, בעיות מפרקים ועוד)את עדיין צעירה אבל חכי זה יבוא. אם את חושבת שיותר אסטטי גוף שמן עם עור מתוח ועדיף על גוף רזה יותר ובריא, היי זאת החלטה רק שלך, למזלנו עדיין יש לנו בעלות על גופנו.

רוייקו

New member
לדפנה 25, הניתוח, בשונה מדיאטה

רגילה שגרמה לך להשמין לאחר מכן - ניתוח שונה בכך שהוא מסייע לשמור את התוצאות לטווח ארוך יותר. הרי עיקר הקושי הוא בשמירה על המישקל. אחרי ההרזיה תוכלי לבצע מתיחה והסרת עודפי עור. כל עוד את עדיין שמנה, חבל.

למעלה