וכשתגיעי לסופר תקני,1.5 דג טחון
או 800 גרם בערך דג טחון נקי, תוסיפי לתערובת 2 ביצים 1.5 כפית מלח 1.5 כפית סוכר 1.4 כפית פלפל לבן או שחור 2 בצלים טחונים ערבבי והוסיפי 5 6 כפות קמח מצה (פרורי לחם לחלופין) עד שנעשת בלילה מוצקה אבל לא קשה מדי. נותנת לזה להתגבש כ 10 דקות ומעלה. בנתיים מרתיחה 6 כוסות מיים עם 2 בצלים קצוצים 3 4 גזרים 1.5 כפית מלח 1.5 כפית סוכר 1.4 כפית פלפל ומרתיחה כשרותח את מכניסה שני ראשים של דג רצוי גם את האידרה ומוסיפה את הקציצות. יש כאלה שמוסיפים גם פרוסות דגים ואחר כך סמים בתוכם קציצות. מרתיחה שעתיים לא יותר על אש קטנה , מעבירה את הקציצות והדגים אם יש לכלי שטוח ושופכת עליו את הנוזלים מסוננים. חותכת את הגזר ומקשטת בתייבון ובתאבון