אצלנו מכינים אורז ירוק (כמו לממולאים\עלי גפן) חמצמץ
אבא שלי ניסה ולא אהב עלי גפן אבל המילוי טעים לו.
הלכתי וביקשתי מתכון מגיסתי והתיבול הוא לפי טעמה:
אורז עגול שטוף, לסיר של 1.8 ל'- שלושה רבעים כמות ירק קצוץ לתוך המים + רבע ירק טרי קצוץ שמוסיפים אחרי שהאורז מוכן, חצי לימון בינוני סחוט ישר לתוך לתוך המים (מי ברז קרים) וחצי כפית מלח.
הירוקים שהיא מוסיפה: נענע , פטרו' ושמיר.
אחרי שהכפתור קופץ מוסיפים את הירק הטרי הקצוץ, מכסים שוב ונותנים לאורז "לשבת" קצת כמו בבישול רגיל.