בקשה לסיוע במענה לשאלון בסמינר לתואר ראשון

hila cami

New member
בקשה לסיוע במענה לשאלון בסמינר לתואר ראשון

לאחר שקיבלתי אישור ממנהלת הפורום, אני מפרסמת הודעה זו.
שמי הילה, אני לומדת לתואר ראשון בניהול מערכות מידע במכללה האקדמית ת"א - יפו, במסגרת התואר אני מבצעת מחקר בנושא השפעת סוגי מידע על בחירת חברים בפייסבוק.
אוכלוסיית המחקר שלי היא אנשים בעלי חשבון בפייסבוק מגיל 14, כך שהשאלון הזה רלוונטי גם לאוכלוסייה הקיימת בפורום זה.
אשמח אם תוכלו להקדיש מזמנכם כדי לענות על השאלון הזה ואף אם תוכלו להפיץ אותו הלאה לאנשים נוספים, אני אודה לכם מאד.
המטרה היא להגיע לכ-200 איש בחתכי גילאים שונים, כך שכל אחד מכם יקדם אותי בצעד נוסף לעבר המטרה.
תודה מראש לכל העונים!

שאלון

לאן היתדרדרה החברה שלנו שהקריטריון לבחירת חברים
תלוי בפייסבוק ??
מה עם לצאת החוצה לעולם הגדול ולהכיר אנשים בשר ודם ולהתחבר אליהם ??
(אין לי ולא יהיה לי חשבון בדרעק מנוון המוח הזה של אדון צוקרברג)

Any991

New member
לא נראה לי שזה משהו

אקסלוסיבי. פשוט כיום זו נהפכה לאחת הדרכים המרכזיות לשמירה על חברים. אבל ברור שזו אמורה להיות רק אופציה מורחבת.

אנשים מתגאים בזה שיש להם מאות ואלפי "חברים" שם אבל במציאות
הם לא מכירים אפ'חד מהם ...
זה נוראי לאן האינטראקציה בין בני אדם התדרדרה ..
וזה עוד לפני שאני מתחיל להזכיר את האלימות המילולית שאנשים מפגינים שם כלפי אחרים כשברוב המקרים הם אפילו לא מכירים אותם או מודעים להשפעה הנוראית שיש לכל הנושא על אותו אדם שמותקף ע"י ..

hila cami

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין

מאז המצאת הפייסבוק והוואטצאפ העולם נעשה דיי רדוד, אנשים נעשו יותר בודדים והמסך הפך להיות חברם הטוב ביותר. אני אישית לא אוהבת את זה, ואני מעדיפה לצאת ולפגוש אנשים חדשים, אבל מצד שני אני לא יכולה לזנוח לגמרי את הטכנולגויה כי היא גם עוזרת לי לשמור על קשרים. אני חושבת שיש לפייסבוק את היתרונות והחסרונות שלו ושכל אחד עושה בו את השימושים שלו, אבל הוא בהחלט לא צריך להוות תחליף לאלטרנטיבה של לפגוש אנשים מחוץ לעולם הוירטואלי.

NEO83

New member
בלי שום קשר לשאר השירשור

מה זאת אומרת את "יוצאת ופוגשת אנשים חדשים"? את יכולה להרחיב לגבי זה?

hila cami

New member
אני מעדיפה מפגש פנים אל פנים מאשר היכרות וירטואלית

NEO83

New member
לא ענית לי על השאלה

כאשר את יוצאת, את מנסה להכיר אנשים חדשים, את ניגשת אליהם ואומרת, יאללה בוא נכיר ונהיה ידידים?

hila cami

New member
זאת לא הייתה הכוונה שלי

מה שאני מתכוונת זה שאני מעדיפה לראות את האנשים שאני חברה שלהם בעולם החיצוני ורק אז הם מצטרפים אצלי לעולם הוירטואלי, התהליך לא יכול להיות הפוך.
אם נגיד אני מצטרפת למקום עבודה/לימודים/חד"כ חדש ואני נפגשת שם עם אנשים ההיכרות הראשונית שלי תהיה בעולם החיצוני ולא בעולם הוירטואלי. אם אנשים שאני לא מכירה שולחים לי הודעת חברות בפייסבוק אני לא מאשרת, גם אם יש לי חברים משותפים איתם.
ענה לך על השאלה?

תשובתך תכלל במחקרו

למעלה