בקשה לעזרה אבסורד הצבא

gingun

New member
בקשה לעזרה אבסורד הצבא

מכתב זה נשלח לקצין פניות הציבור, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי (השמות הושמטו כאן): שמי XX, מכתב זה נכתב בשמו של אחי ט'(מספר אישי – XX). סיפורו של ט' מתחיל לפני כשנה, אז היה בסוף לימודיו בתיכון, היו לו שתי אפשריות קורצות – האחת המשך לימודים להנדסאי (במסגרת י"ג-י"ד) והשניה להתגייס לחובלים. ט' בחר באפשרות השניה מתוך רצון אמיתי לשרת במקום בכיר כשהוא בטוח שבמסלול זה הוא יוכל לתרום ולהשפיע. לא צריך להכביר במילים על הקושי והמאמץ הנדרש בקורס חובלים, ולמרות זאת ט' התגבר על המכשולים הרבים ונשאר עם צוות מצומצם של 8 אנשים אחרי חצי שנה כשבנוסף לכך הוא מגיע לנבחרת חייל הים בכושר-קרבי בעקבות ציוניו המעולים בתחום. לאחר תקופה של חצי-שנה בקורס ט' זומן לועדה והוא הודח מהקורס בטענת חוסר התאמה. מרגע זה ט' "זכה" להכיר את צבא ההגנה לישראל במלוא הדרו: לאחר שבוע של חופשה "רגילה" לה היה זכאי הוא התייצב בבקו"ם בשעה 10:00 בבוקר למטרת פגישה עם קצין מיון, בשעה 21:30 (!!) הוא זכה להיפגש עם קצין המיון ולשאלתו לאן הוא רוצה להגיע ענה "ליחידה המובחרת ביותר האפשרית" מכיוון שלא היו באותו היום גיוסים ליחידות מובחרות הוצע לו להגיע ליחידה בשם "זיק" השייכת לחיל התותחנים, ט' שקל את העניין ולאחר שהבין מקצין המיון שזו היחידה הבכירה ביותר האפשרית עבורו הוא הסכים. מה שקצין המיון לא סיפר לט', היה שעל-מנת להגיע ליחידה הנ"ל עליו לעבור טירונות רגילה של תותחנים במשך 4 חודשים עם כלל טירוני התותחנים שהתגייסו באותו היום!!! וכך מצא עצמו החייל, שרק לפני שבוע היה מועמד לקצונה בכירה והוביל את נבחרת חיל הים לתחרות כושר-קרבי של צה"ל, על אוטובוס בדרכו לבסיס הטירונים של חיל התותחנים יחד עם אחרון הטירונים שהתגייסו באותו היום. לאחר שהתבררה עוצמת האבסורד פנה ט' (וכך גם אנחנו, משפחתו) לכל גורם אפשרי על-מנת להגיע למקום בכיר יותר שבו הוא יוכל לתרום יותר מכישוריו שכבר הוכחו. לסיכום, במהלך מבריק נוסף של צבא ההגנה לישראל הפך חייל בעל מוטיבציה רבה, כישורים מעולים ואיכויות ברמה הגבוהה ביותר, הנמצא באחד המקומות הבכירים בצה"ל, לחייל ממורמר, מדוכא עד כדי מחשבות אובדניות, המשובץ לטירונות יחד עם אחרון החיילים. למרות שכבר עבר מסלול של חצי שנה באחד הקורסים הבכירים ביותר בצה"ל, מתעקשים כל העוסקים בעניין שעליו לעבור את טירונות התותחנים מההתחלה. ט' לא רוצה להשתמט, לא רוצה לברוח ואף לא רוצה לא רוצה "לעשות בעיות", מה שהוא רוצה זה רק לתרום יותר, לעשות יותר ולהגיע גבוה יותר כמו שכבר הוכח שמגיע לו. לא יכול להיות שרק בגלל תזמון לא מוצלח (בדיעבד מסתבר שהוא איחר בשבוע) נסגרו בפניו האפשרויות לפנות לסיירות המובחרות של צה"ל שהן, בעצם, משאת נפשו כרגע. פניה זו היא לכל מי שביכולתו לעזור ולשנות משהו ולהביא לקצו עוד אבסורד בלתי נתפס בצבא ההגנה לישראל. אנו זקוקים לעזרה דחופה מכל מי שיכול לעזור!!! אפשר לפנות במייל [email protected].

oshiko

New member
כמה הערות במחשבה ראשונה

gingun, אין ספק שזה מאד מתסכל לעבור מסלול חדש מההתחלה. אבל ממה שאני יודע מנסיונם של אחרים, (מי שיודע שאני טועה מוזמן לתקן): -- מודחי מסלולים מובחרים (טיס, חובלים, שייטת, שלדג וכו') אינם "מוצנחים" ליחידות החדשות שלהם באמצע מסלול. בדרך-כלל הם צריכים להתחיל את המסלול מההתחלה. אם הם עברו תקופה ממש ארוכה (נגיד שנה וחצי או שנתים) הם יכולים להתחיל מחלק יותר מתקדם של המסלול. חבר של בני הודח מטיס לאחר תקופה דומה, והתחיל מסלול של "זיק" מההתחלה. בן של חברים יצא מרצונו מטיס לאחר שנתים (!) כיון שסירב להיות נווט תובלה, והוא מתחיל מסלול של השייטת, כמעט מאפס. ככה זה. -- לגבי האיחור בשבוע: בדרך כלל אם יש בעיה כזו מציעים למודחי מסלולים מובחרים לצאת לדח"ש - דחיית שירות על חשבונם ויציאה זמנית לאזרחות, ומגייסים אותם למחזור הבא. אני מתפלא שהאפשרות הזו לא הוצעה לו. -- כידוע למי שקצת בעניינים בצבא, את הויכוחים, המיקוחים וההתעקשויות לגבי בעיות שיבוץ אפשר לעשות לפני ששובצת ליחידה או מסלול מסויימים; ברגע ש"התפנית" אתה כבר שייך ליחידה החדשה, ומשם הרבה יותר קשה לצאת; זה דורש טופס 55 עם ביורוקרטיה מכאן ועד להודעה חדשה, ומי ערב לכך שביחידה אחרת לא ייתנו לו שוב להתחיל מסלול מההתחלה? -- "זיק" היא יחידה מובחרת שמלחששים את שמה ביראת כבוד; היא דורשת כנראה אנשים איכותיים במיוחד, ומקבלים לשם בעיקר מודחי מסלולים מובחרים. -- אני מניח שחלק מהדיכאון קשור לעצם ההדחה. זה טבעי וידוע - גודל האכזבה כגודל הציפיות. השאלה היא האם זה באמת כל כך חמור כמו שאתה מתאר. בלי קשר לשאלה כיצד יתפתח הניסיון להוציא אותו מהטירונות (לא נראה לי בעל סיכויים רבים, אלא אם כן הוא רוצה "להקטין ראש" ולקבל ג'וב עקב המשבר), הייתי מייעץ לעודד אותו בכך שהיחידה אכן מעניינת ואיכותית כמו שכתבתי קודם, הטירונות תיגמר פעם, ואחריה צפוי לו כנראה מסלול מרתק. אני מקווה שתצליחו לעודד אותו ולהעלות לו שוב חיוך על השפתים.

gingun

New member
תודה על התגובה המפורטת...

- לגבי דחיית השירות - לא רק שלא הציעו לו דח"ש אלא הוא ביקש דח"ש על-מנת להגיע לסיירות ולא נתנו לו. - הוא התפנה מהבקו"ם במחשבה שהוא הולך ישירות ל"זיק", הטעות התבררה לו רק אחרי שהוא עלה לאוטובוס, אז הוא ניסה לרדת אבל לא נתנו (כולל שימוש בכח פיזי בלתי מתון!!!) אני באמת מקווה שהוא יגיע ליחידה הזו כי אחרת באמת כל מה שהוא חלם עליו ירד לטמיון וכמו שכתבתי במכתב הוא יהפוך מחייל בעל מוטיבציה שיכול לתרום לחייל בעייתי חסר מוטיבציה ורצון. דרך-אגב, כמה זמן אורכת טירונות תותחנים? יש לכם עוד פרטים על יחידת זיק? תודה.

סמדר בנ

New member
כמה מילים

אני ממליצה לך לנסות להרגיע אותו - זה נכון שיש לו נפילה כי הוא היה חניך בקורס יוקרתי ופתאום מגיע להיות טירון. בכל זאת זה לא סוף העולם - טירונות תותחנים אורכת משהו בסביבות שלושה חודשים. אח"כ הוא יגיע ליחידה שלו ואם הוא כ"כ מוצלח אחרי שלושה חודשים בטח יוציאו אותו לקורס מפקדים ויש גם אפשרות של המשך ישיר לקורס קצינים. לא כדאי שהוא ישקע - להפך, אם הוא רוצה באמת לעשות שירות משמעותי שישקיע את כל מרצו בלהצליח במסלול. שלא יעשה בעיות. בחיים לא תמיד מקבלים מה שרוצים, וזה בולט במיוחד בצבא. מנסיוני עם חיל התותחנים, היחס הוא טוב וכן רמת האנשים. אני מאחלת לו בהצלחה.

oshiko

New member
אפשר לארגן "שיחת מוטיבציה"?

אני לא יודע אם כבר במסגרת הטירונות יש נציגות מהסגל של "זיק". בכל אופן אולי כדאי לך לנסות להשיג מישהו מהם (בשיבטה או ביחידה עצמה), להסביר לו את הבעייה, ולבקש ממנו שישוחח עם החייל. מכיון שמדובר ביחידה שבאמת אין לה מה להתבייש ביוקרה שלה, והסגל בוודאי מורעל עליה, אני חושב ששיחת מוטיבציה בשלב הזה, שתתן לו לטעום מיחידת היעד עצמה, ותעלה את ההערכה העצמית שלו (בצדק, לא באופן מלאכותי) תוכל לשפר פלאים את מצב הרוח והמוטיבציה. לגבי פרטים על "זיק", זה לא לנוכחי. אם למישהו שרואה את ההודעה יש קשר כלשהו לאנשח היחידה (מס' טלפון וכדומה) אני מציע שישלח לך במסר. הכי חשוב - דווח לנו מסר מרגיע - שנדע שמשהו מכל זה עזר, והדיכאון עבר.

רוני61

New member
על כל בעיה אפשר להסתכל ממספר

זוויות ראייה, נער מוכשר בחר במסלול חובלים, לאחר מספר חודשים כמו רבים אחרים (ומובחרים) נפלט מהקורס, קורה, הרי ידוע כי רק 10% ממי שהולך לקורס טייס או חובלים מסיים את הקורס, זאת המציאות. היגיע לבקו"ם וקיבל הצעה להשתבץ אוטומטית (כי הוא כבר הוכיח את עצמו) בסוף טירונות לאחת מהיחידות היוקרתיות של צה"ל, אבל מה- לא בא לו עכשיו לעשות טירונות- אבל מה לעשות הכניסה ליחידה הזאת כרוכה בלמידה של חייל אותו הוא לא מכיר -חיל התותחנים- וכפי שאתה יודע אין בחיים קיצורי דרך ועליו ללמוד ולהכיר את החייל על מנת לשרת ביחידה היוקרתית. שוב אני חוזרת לזוויות הראיה- אם יבין שהטירונות היא הכרחית ובסוף מחכה לו תפקיד משמעותי מובטח אולי יהיה לו קל יותר לעבור את הטירונות. אני לא חושבת שהצבא גילה פה חוסר רגישות אני חוששת ש-ט'- עובר משבר והוא זקוק למישהו שיוציא אותו מהמשבר ולא ישתתף איתו בתחושת הקורבנות כי כך הוא רק יעצים את הבעיה, זה לא אומר לא להיות אמפטים אליו ולתחושות שלו אבל הדרך לעזור לו היא לשקף זווית ראייה אחרת לדברים. הרבה הצלחה רוני

gingun

New member
נראה לי שלא הבנת

הציעו לו ללכת לזיק והוא הסכים, אבל בכל-זאת שלכו אותו לטירונות תותחנים רגילה. לא היתה לו אפשרות להצטרף ליחידה בסוף הטירונות. אם הוא היה יודע שמובטח לו ךהגיע ליחידה מובחרת הכל היה יותר פשוט...

סמדר בנ

New member
רק לא להתייאש ../images/Emo20.gif

שבוע ראשון בטירונות תותחנים משותפת לכולם (סוללות מעורבבות חוץ מהבנות). בשבוע זה יש מיון לגדודים השונים ואז יש הפרדה. אם אמרו לו שהוא הולך ל"זיק" אז יכול להיות שלאחר המיונים הוא יהיה בסוללה המתאימה. חוץ מזה יש עוד יחידות מובחרות בתותחנים. ואם כל זה לא הולך, גם כתותחן "רגיל" אני בטוחה שאם רק ירצה יצליח להביא את כישוריו הגבוהים לביטוי (כמו שאמרתי כבר - קורס מפקדים, קורס קצינים) - למי שהוא ראש גדול נותנים גם אפשרויות קידום ואחריות.

רוני61

New member
הבנתי מצויין

הוא צריך להתחיל את הטירונות מהתחלה, אם יעשה הכל על הצד הטוב ביותר יגיע לזיק בוודאות. אם יפשל יקטר יתלונן ידפוק לעצמו את הסיכוי להגיע ליחידה הזאת. היום שוחחתי עם בחור שסיים טירונות בשבוע שעבר והוא סיפר שלזיק היגיעו כל החברה שנשרו מטייס או מקורס חובלים ואף אחד לא מהחברה "הרגילים" שהיגיעו לתותחנים. תפקידכם לעודד אותו ולעזור לו להתמודד עם הכישלון, וכמו אפלטון במשל המערה להוביל אותו אל האור, כי יש אור בקצה המנהרה. שבת שלום רוני

oshiko

New member
עוד משהו שאולי כדאי

לתפוס בטלפון את השליש של שיבטה או את קצין כח-אדם. הם יוכלו לאשר ממקור ראשון אם הוא רשום אצלם כמי שהולך ל"זיק" בסיום הטירונות. אם אכן זה המצב, אפשר לארגן את אחד מאנשי היחידה לשיחת מוטיבציה, כמו שאמרתי קודם.

gingun

New member
ניסית לעשות את זה פעם

כי אני ניסיתי וזה בין בלתי-אפשרי ללא-מציאותי. הכי רחוק שהגעתי זה הלשכה של הבסיס והם היו מאוד נחמדים אבל לא ממש מועילים, בכל מקרה אני אנסה שוב מחר. תודה בכל מקרה.

oshiko

New member
כן - בבא"ח נח"ל

שוחחתי עם השליש בעניין דומה. אני מקווה שגם בשיבטה אפשר.

סמדר בנ

New member
עוד אפשרות

יש בשיבטה פונקציה מיוחדת לפניות הורים אם לא השתנה הטלפון זה: 08-6508349 לדעתי ניתן לנסות שם (למרות שמי שעונה הוא זוטר). הטירונים נמצאים תחת ענף הכשרת הלוחם (של שיבטה) - אפשר לנסות להגיע למפקד הענף. השאלה אם הוא רוצה שיתקשרו - אני יודעת שהבת שלנו לא הסכימה בכלל שנתערב בשירות שלה ובודאי לא שנתקשר למפקדים וכו'. הוא כבר אמור לדעת עכשיו היכן הוא משובץ - ואולי הוא גם נרגע.

gingun

New member
לגבי המוקד לפניות הורים

- דיברתי איתם וענה לי חייל שענה לי ב"אחלה, סבבה אחי" וכאלה. הוא לא נתן לי שום תשובה ולא הראה שום נכונות לעזור. הלישכה היא מקום עם הרבה יותר נכונות לעזור. ולא יאמן אבל הוא עדיין מחכה לתשובות או שמישהו בכלל ידבר איתו...

immale

New member
לפי מה שכתוב בשרשור אחר

בדף הזה, אז הם עושים ביקורי בית. (הוא בתותחנים אם הבנתי נכון?) אליכם לא הגיעו? זו ההזדמנות לדבר עם הסמל שמגיע על הנושא. זה מוזר שהוא עדיין לא יודע מה קורה איתו כי החלוקה ליחידות כבר נעשתה.

BlackJack1

New member
שמע

עצם העובדה שהוא הגיע לזיק הוא כבר צריך להיות גאה בעניין,מעטים מצליחים לעבור את הראיון ליחידה. דבר שני,אין מה לעשות גם חצי שנה בקורס היוקרתי כנראה לא מספיקים עבור ההכשרה למסלול הזה כיוון שהתכנים שונים. חובלים עוברים טירונות 02,שאין מה לעשות שונה מטירונות 03 בלא מעט דברים (מסעות,זריקת רימון,תרגילי פרט-חוליה וכד'),תכנים מסויימים שאולי קולטים בשלבים מסויימים בקורס חובלים אבל לא במלואם כפי שדורשים בתותחנים. כמו שאמר אושיקו מעליי,אני מכיר בן אדם שהיה שנה ו8 בקורס טייס (במתכונתו הישנה! כלומר 4 חודשים לפני הסיום) ולאחר מכן חתם ויתור ועבר לתותחנים והתחיל מסלול פיקוד מזורז אבל עשה הכל מהתחלה!. נפלים יכולים להתגמש עם קציני המיון ואף לפנות ליחידות מסויימות,אבל כל עוד הם בבקו"ם. אין הרבה מה לעשות פה לצערי,אלא להמשיך עם המסלול הנוכחי ולהבין שמה לעשות גם צה"ל הוא לא חכם במיוחד כמו שאמרת.. אבל אם הוא בחר במשהו,גם אם הסתירו ממנו מידע שיילך עם זה עד הסוף. בטירונות מיתר של נוב' 04 היו נפלים שהתחילו קורס חובלים בספטמבר 03 והודחו אחרי 10 חודשים..

gingun

New member
עידכון מצב

לפני כמה דקות, עידכן אותי אחי שהוחלט שהוא יבצע השלמה מקוצרת מרובאי 02 ל-03 (כשבועיים) ואז הוא ישלח למפקדת זרוע היבשה ששם יוחלט לאן ישובץ - כנראה קצונה מהירה או היחידה המובחרת של התותחנים. לקח זמן אבל אני מקווה שבסוף ייצא מזה משהו שאפשר לקרוא לו טוב. תודה לכל מי שתמך והגיב.

oshiko

New member
../images/Emo45.gifכיף לשמוע שדברים מסתדרים

מקווה שהוא אופטימי עכשיו. אנחנו נזכור, במידה וניתקל במקרה דומה, שיש דבר כזה השלמה מקוצרת ל 03.

למעלה