בקשה לעזרה או תיקון טעות

בקשה לעזרה או תיקון טעות

שבת שלום לחברי הפורום.

בעבר (לפי מיטב זיכרוני), יצא פס"ד בעניין חיוב/אי חיוב שומר (כולל אחריות אישית), לשמור באמצעות מצלמות אבטחה, באתר נוסף על האתר שהוא הופקד על שמירתו (מרוחק שאינו קשור פיזית לתר בו נמצא בזמן השמירה).

נאמר שאני עובד בחולון ומעסיקי מחייב אותי לצפות גם באתר של החברה בה אני שומר בבאר שבע (כולל ביקורות עירנות והטלתאחריות על הנעשה במידה ולא דווח ארועה כל שהוא).
כל זאת על מנת לחסוך בשומר באתר השני כמובן.

אם מישהו יוכל להפנות אותי לפסה"ד או לחוק (אם קיים) אשמח מאוד.
או במידה ומישהו יעמיד אותי על טעותי, גם כן אשמח.

תודה מראש.

בדיוק במה שנאמר

מכר שלי שומר במקום עבודה אחד (כולל בקרת כניסה ויציאה וכן סיורים) ונדרש "לשמור" במקביל באתר אחר (נפרד לחלוטין) באמצעות מצלמות אבטחה.
לדבריו מדי פעם אפילו עושים להם ביקורות עירנות (תרגילי פריצה לאתר המרוחק).
&nbsp
השאלה האם הדבר חוקי, והיכן הראיות לתשובה (חוקי או לא).
&nbsp
תודה

moshecaspi

Active member
למה שלא יהיה חוקי

בודקים את תיפקוד השומר שכן הוא אמור לפקח על הנעשה במתקן המרוחק. תצפיתניות בצה"ל יושבות כל הזמן עם העיניים במסך.

בנוגע לאחריות אישית של שומר לאירוע מסויים, כנראה ששופט יצטרך לבחון את אותו המקרה ומה היו בדיוק תפקידיו, הציוד שהועמד לרשותו ועוד.

אם כך, לשם החיסכון

ניתן להעסיק שומר אחת באתר מסויים ולהטיל עליו את האחריות לכל שאר אתרי החברה ברחבי הארץ או אף העולם כולו.

אני חושב שאין זה הוגן לשלם לשומר עבור שמירה על אתר אחד ולהטיל עליו את האחריות (חינם אין כסף) על אתר/ים נוסף/ים, כל זאת כדי לחסוך בשכר לשומר נוסף.

moshecaspi

Active member
להטיל עליו את האחריות זה משהו אחד

ולחייב אותו באחריות זה משהו אחר. אם הנושא יגיע לבית המשפט יכול מאוד להיות ששופט יסכים איתך באירוע מסויים מכל מיני סיבות כמו למשל שלא ניתן לאבטח ביעילות בדרך בנמסרה לשומר ויכול להיות ששופט לא יסכים איתך.

המשטרה "שומרת" כך על התנועה במקומות שונים, בבתי קזינו מציבים "שומר" אחד על מספר שולחנות, במוקדי העיריות ישנו "שומר" אחד על מספר איזורים. לא רואה כאן שום דבר חריג אם זה מה שבעל העסק רוצה.

כעורך דין שכיר הטילו עלי אחריות

- לנהל מעל 200 תיקי הגנה של חברות ביטוח במקביל בכל זמן נתון.
- להנחות מתמחים ולפקח על עבודה שלהם בתיקים של עו"ד אחרים במשרד.
- להופיע בדיוני הוכחות בתיקים של עו"ד צעירים.
הכל במקביל, "חינם אין כסף", רק תמורת משכורת.
&nbsp
המכר שלך מתבקש לשהות פיזית במקום X ולפקח על מצלמות אבטחה שמתעדות מקום Y. לא ברור לי איפה הבעיה. אני לא מכיר פסק דין שקובע שאסור לדרוש משומר באתר X לצפות במסך מחשב המזרים תמונה ממצלמת אבטחה באתר Y.

הצדדים לחוזה יכולים להסכים על כל דבר

ראה חוק החוזים חלק כללי ס. 24 . נקודת המוצא היא שהחוזה חוקי. חוזה עבודה הוא חוזה לכל דבר.

ברור

אך לא כל הסכמה חוקית, במיוחד מקרים בהם יחסי הכוחות אינם שווים.
שומר, אינו בעל עתודות הון שמאפשרות לו יכולת מיכוח, מה גם שהוא נמצא בתחרות עם שומרים פוטנציאלים אחרים, דבר שמאלץ אותו לקבל תנאים שאינם הוגנים, חברתיים או אף חוקיים.
דבר שמנוצל לעיתים קרובות ע"י מעסיקים חמדנים.

prizman

New member
הבעיה שלך לא ברורה.

זה שמבקשים משומר לשמור בזמן העבודה ולא לפתור תשבצים מפריע לך?
אם האתר הנוסף היה במרחק 20 ס"מ ולא 50 ק"מ היית מרגיש טוב יותר?
מותר ואפילו סביר מצד המעסיק לחסוך בהוצאות. כל מה שאתה מדבר עליו נמצא בהגדרות התפקיד של שומר.

ראשית זו אינה "הבעיה שלי"

שנית כל שבקשתי הוא לדעת אם זכרוני אינו מטעה אותי לגבי פס"ד שהתפרסם בעבר.
שלישית אני סבור שאין זה הוגן להטיל אחריות על שומר ליותר מאתר אחד בו זמנית.

prizman

New member
"הבעיה שהצגת" נשמע לך טוב יותר?

לא מכיר פס"ד בעבר לגבי הנושא.
לדעתי הוגן להציג תנאי עבודה שיכללו פרטים כאלו או אחרים, מי שזה מתאים לו
יבחר באותה עבודה ומי שלא-לא.
זאת למעט דברים האסורים ע"פ חוק.

למעלה