בקשה לעזרה - איך לבחור גן?

בקשה לעזרה - איך לבחור גן?

שחר מתחנכת מגיל חמישה חודשים במסגרת קיבוצית. מסיבות שונות אנו מעוניינים לבדוק חלופות נוספות לקראת השנה הבאה, אז היא תהיה בת 3 (וואו , אני לא מאמינה). אני עדיין מעדיפה מסגרת פרטית שיש בה פחות ילדים. השאלה היא איך לבחור את הגן, מעבר ללשאול אנשים (גם אין לי הרבה את מי באיזור המגורים שלי). מה לדעתכן הדברים שכדאי לבחון, ואיך ניתן לבדוק אותם בפועל? אני מאוד מלבטת כי למרות חוסר שביעות רצון מסוים מהמסגרת הנוכחית, המחשבה על מעבר למקום חדש עם אנשים חדשים מאוד מפחידה אותי. וחוצמזה, הנה תמונה של הנסיכה שלי והחתול (המאוד סבלני) שלה

odeia

New member
למה את עוזבת את המסגרת הקיבוצית?

אני נלחמת להשאר בה, זה הכי טוב שאפשר

רותי ע

New member
לא תמיד..

יש לקיבוצים היום שם שלא תמיד מוצדק. צריך לבדוק כל מקרה לגופו. אני כבר שמעתי סיפורים על כמה קיבוצים..

odeia

New member
אולי צודקת, אבל אני עד עכשיו נתקלתי

רק בטוב ולכן כל כך נלחמת על להשאיר את הילדה שלי בקבוץ.

רותי ע

New member
נסיכה מקסימה יש לך ../images/Emo20.gif ולגבי הגן

ללכת לגן ולשהות בו קצת במהלך היום ולראות מה הולך שם. בין הגורמים שכדאי לבדוק (לא מסודרים לפי חשיבות). - יחס מספרי גננות/ילדים. - נקיון. - אווירה בגן-זה משהו שצריך לחוש. - איך מתנהגים עם ילד שבוכה, מרביץ. - לדבר עם הגננת-איך היא מתמודדת עם סיטואציות חינוכיות שונות. - גודל המבנה, צעצועים, פינות הפעלה שונות, גודל החצר, מבנה החצר. - אוכל-מה התפריט. - לבקש טלפונים של הורים ולהתקשר.

עוד ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ותשובה אחת

עוד
ותשובה אחת כשאני באה לראות גן, אני צריכה להודיע מראש שאני מגיעה? האם הגננת היא בד"כ גם בעלת המקום? ואם לא, כדאי לי לדבר גם עם הבעלים? כמה זמן אפשר לשהות שם בלי להפריע לפעילות השוטפת שלהם? אני יכולה להגיע רק בימי שישי, זה יום "מייצג"? אם אקבל טלפונים של הורים, מה כדאי לשאול אותם? ומה כדאי לשאול את הגננת? סליחה על כל השאלות, אני מרגישה אבודה ולחוצה בנושא הזה
odeia, עדיין לא החלטנו סופית לעזוב, אני רוצה לבדוק חלופות אחרות ואולי נגלה שאת צודקת וזה באמת הכי טוב שיש. כיום אני מרגישה שהמערכת מנוהלת בצורה לא מקצועית ושאין לי כתובת כשמשהו מפריע לי. יש מערכת חוקים אחת להורי המשק ומערכת חוקים אחרת להורי היום. אני מאוד אוהבת ומעריכה את הגננת (השכירה) של שחר אבל אין שום ערובה לכך שהיא תהיה הגננת גם בשנה הבאה. במעבר משנה שעברה לשנה זו התחלפו רוב הילדים בקבוצה (חוץ מילדי הקיבוץ) וכל המטפלות כך שבתחילת השנה כמעט כולם היו חדשים. דבר כזה יכול לקרות בקלות גם בשנה הבאה אז אם כבר שחר צריכה להסתגל מחדש לצוות אחר ולילדים חדשים, אני רוצה לבדוק אפשרויות נוספות

anat30g

New member
לאמא של שחר

אל תבקשי מהגננת מספרי טלפון של הורים...תפסי את את ההורים שבאים לקחת את הילדים ביום שישי - יום שישי זה יום נפלא כי אנשים לא עובדים ובדרך כלל יש להם זמן לפטפט... למה אני ממליצה לשוחח איתם שלא באמצעות הגננת - כי ככה את תקבלי זויות אחת של ההורים שביחסים טובים עם הגננת - ולא תגיעי אל אלה שיש להם בטן מלאה עליה. העיצה הכי חשובה שלי הקשיבי לנימת הקול ולניואינסים - בגן אחד ששאלתי עליו כל ההורים שבחו והיללו את הגננת - אמרו שהיא נותנת המון לילדים, מעשירה אותם וכו´... זה היה הד ששמעתי מכולם- רק אמא אחת אמרה לי שההרגשה שלה שהגננת לא אוהבת להשקיע ושהיא כבר עייפה - בחרתי להתעלם מזה ולהקשיב רק להד החזק של שאר ההורים - בדיעבד זאת היתה טעות - כי הגננת באמת כבר היתה שחוקה - לא היה לה כוח להשקיע - היא אולי נתנה בשנים קודמות - אבל בשנה שאנחנו היינו בגן היא פשוט היתה עייפה מידי. במקביל אני מציעה לך לבדוק את התאמת הגן והצוות לילדה האישית שלך - למה אני מתכוונת??? הבת שלי היתה בגן שהגננת בו קשוחה והגננת חמה ואוהבת, לבת שלי זה התאים בול - מצד אחד מישהו שירסן אותה מצד שני מישהו שיפנק אותה... לילד של חברה שלי זה לא התאים - הוא לא מסוג הילדים שנפתח - והגננת הקשוחה סגרה אותו עוד יותר, עד שהעוזרת החמה לא הצליחה להגיע... ענת

למעלה