בקשה לעזרה באיתור ספר

בקשה לעזרה באיתור ספר

פניתי לאיתמר לוי וגם ל"מיתוס" בבקשה לאתר ספר שאני מחפש אותו כבר שנים, אך הם לא עזרו לי. אשמח אם מישהו מחבריו הזקנים יותר של הפורום יוכל לעזור לי. הבעיה היא שאני לא זוכר במדוייק את שמו של הספר. למיטב זכרוני, קראו לו: "צעדים בירושלים", אבל אני לא בטוח. הספר נכתב זמן קצר אחרי מלחמת ששת הימים. יש בו סיפור על ילדים ששחקו בירושלים לפני אותה מלחמה, וכדור שלהם עבר את הגבול לצד המזרחי, הם עברו את הגבול בעקבות הכדור, ביקרו בעיר העתיקה וגם הגיעו לבית לחם, תוך כדי מפגש עם ילדים ערבים. אחרי המלחמה - הם נפגשו מחדש (סוף טוב הכל טוב). אין לי מושג מי הסופר/ת ומי המו"ל. האם מישהו מכיר את הספר ויכול לתת יותר פרטים ??

ציפי ג

New member
חשבתי שאולי אתה מתכוון

לספר מסדרת ילדי העיר העתיקה, אבל לטענת ישראל הוא עוסק בילדי מלחמת השחרור. אם באחד מהספרים הללו אתה מעונין, יש לי שני כרכים. במפגש שלנו, אם אי פעם יתארגן, אשאיל לך.

יוסאריאן, יש איזה תכנית ברדיו

של מישהו שמחפש ספרים ישנים לפי מה שזוכרים מהם - ולרוב מוצא !! לא זוכרת את שם התכנית אבל היא נחמדה להאזנה ובמקרה שלך יכולה גם לסייע. נסה לאתר (אולי זה קל יותר מאשר את הספר עצמו
)

איתמר לוי, בתוכנית של ירון אנוש ...

בימי ששי (בחורף זה גולש לתוך השבת). התוכנית היא מאחרי החדשות של 16:00 עד החדשות של 18:00. בדרך כלל איתמר לוי מופיע בה פעמיים, פעם בסביבות 16:45 ופעם שניה בסביבות 17:30.

תודה taya (זה קיצור של תיאדנט?)...

וציפי - אני מניח שישראל יודע על מה הוא מדבר. לכן - זה בטח לא זה.

מ.ה.

New member
ישראל בהחלט יודע על מה הוא מדבר

לי יש שלושה מהם. אגב הסידרה מעולה.

noa_f

New member
לטענת בנזוגי, הספר נקרא

"מגדלים בירושלים" וכנראה נכתב ע"י ימימה אבידר טשרנוביץ.

דסי אשר

New member
אז אולי כדאי לתת

אינפורמציה חדשה זו לאיתמר לוי? דסי הי ציפי.ג- הגעתי.

Boojie

New member
זה אכן שמו של הספר.

היה לי אותו בילדותי, באוסף הספרים הנהדר שלי ששמרתי מכל משמר, עד שאמא שלי, מסיבות לא ברורות, מסרה את כולו בלי לבקש ממני רשות. זה לקט של סיפורים שילדים בירושלים מקליטים כביכול, ובין השאר כולל את הסיפור המתואר. ספר מקסים.

תודה, גם במיתוס, אבל בשני האתרים ..

אין פרטים לגבי תוכן הספר, כך שאני לא בטוח שזה זה. לכן, אני חושב שכן אכתת נעליים לפני הזמנתו.

oferlvi

New member
על הספר מגדלים בירושלים

הספר שאתה מחפש נקרא מגדלים בירושלים, נכתב ע"י ימימה אבידר טשרנוביץ ומונח עכשעו לפני. הספר יצא בהצאת מסדה בשנת 1968. ע"מ שתהיה בטוח להלן פתיחת הפרק הראשון: הפתק היה מתמי היא אהבה לארגן הכל על ידי פתקים. גידי החזיק את הפתק בידיו וקרא בו בתשומת לב: "הנך מתבקש לסור אלי בשעה חמש אחר הצהרים בענין דחוף ביותר"... להלן קישור לספר במיתוס וקישור נוסף לספר בבןקנט. שיהיה בהצלחה ותהנה

למעלה