בקשה לעזרה במחקר על חתונות

בקשה לעזרה במחקר על חתונות

היי לכולן, אני מצטערת שאני לא נכנסת הרבה בימים האחרונים, בד"כ ימים א´-ד´ הם נורא עמוסים אצלי, ורק בחמשוש הדברים נרגעים... בכל מקרה, אני נכנסת מהאוניברסיטה בכדי להעביר בקשה של חברה הכותבת עבודת תזה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. הנושא שלה הוא התקופה שלפני החתונה, ארגון החתונה וכו´, ולצורך כך היא מבקשת לראיין זוגות (או בודדים) בנושא. אם אתם מוכנים לשתף איתה פעולה לראיונות (חסויים במגבלות האתיקה המקובלות), אני אודה לכן אם תעבירו אלי במסרים טלפונים או דוא"לים ואני אשלח לה. אם אתן רוצות עוד פרטים, אשמח לעזור. המון תודה, הילה

הילה

אני אשמח לדעת קצת יותר על מה המחקר (ואני כותבת את זה כאן בכוונה ולא שולחת מסר מכיוון שאני מאמינה שיש עוד בנות ששואלות את עצמן את אותה השאלה...) אז אם את יכולה, תפרטי קצת יותר, מה השערת המחקר שלה, אילו פרטים חשוב לה לדעת וכו´ שירי

קצת יותר על המחקר

אבל באמת קצת, כי אני בעצמי לא יודעת הכל... ואגב, אין לי שום בעיה לכתוב את זה פה - קיצרתי בבוקר כי הייתי לפני שיעור... הרעיון הוא לבחון את התקופה של תכנון החתונה כתקופה שמשקפת היבטים שונים של מערכות היחסים במשפחה - עם בן הזוג, ההורים, מעגלים חברתיים שונים. אני לא חושבת שבמחקר כזה יש השערת מחקר מגובשת במובן הקלאסי של המילה, אלא יש יותר התייחסות לנושאים השונים כפי שנם משתקפים בסיפורים - גם התזה שלי מבוססת על אותו עיקרון. מה מעניין אותה ? קשה לי להגיד ספציפית, אני מניחה שמדובר בראיונות יחסית פתוחים, כלומר מה שהמרואיינים בוחרים להביא אליהם... היא בוודאי תתעניין בתהליך תכנון החתונה, מי היה מעורב, איך התקבלו החלטות, על מה היו ויכוחים וכיוצב´. מה שחשוב לי להדגיש הוא, שכמו כל החוקרים, היא מחויבת לעיקרונות אתיים ברורים, כלומר לא תהייה חשיפה של פרטים מזהים, יהיה שימוש בשמות בדויים או בראשי תיבות (אני מעדיפה שמות בדויים, אבל זה אישי), והכל יהיה מאוד מאוד ממוקד במחקר, ולא יימסר לגורמים אחרים (כלומר רק האנשים המעורבים ישירות במחקר, כמו המנחים, יראו את חומר הגלם). כך שברמה הזו אתן יכולות להיות שקטות, היא לא עיתונאית או משהו כזה. שאלות מעבר לכך אני פשוט ממליצה שתפנו אליה, אני אשלח אותה לפורום, או שהיא תוכל לענות על השאלות טלפונית אם תרצו שהיא תיצור אתכן קשר. בכל מקרה, מדובר על ראיונות במשך השנה הקרובה, אז אין לחץ

למעלה