בקשה לעזרה במציאת קטע מספר של לייבוביץ

itaiblum

New member
בקשה לעזרה במציאת קטע מספר של לייבוביץ

שלום,
אני מחפש הפנייה לספר של ליבוביץ שקראתי בו לפני כמה שנים קטע המדבר על מאגרי ידע בחברה. לייבוביץ מדבר על מצב בו חברה משתמשת במצלמות, מאגרים ביומטרים וכו, ועל הסכנה של אמצעים אלו, ע"י הקלות שניתן לשלוט על המון במצב שכזה.
הקטע נמצא באחד מספריו עם מיכאל ששר, או בספר המכתבים לליבבוביץ. במקום לעבור על כל הספרים שוב חשבתי שאולי מישהו בפורום יזהה את הקטע ויוכל להפנות אותי לספר הנכון.

תודה,

איתי.

u r i el

New member
אני מרשה לעצמי להניח

שמאחר שקראו את הודעתך גולשים לא מעטים ואיש לא השיב לך - זה סימן לכך שמה שאתה מבקש איננו מוכר לנו.
עוד אני מניח, שככל שהודעתך תישאר בדף זה ימשיכו לראותה גם גולשים נוספים, אולם ברגע שהיא תעלם תאלץ לדפדף באותם ספרים בעצמך ואולי יתחשק לך לחזור וליידע אותנו בממצאיך.
בהצלחה.

itaiblum

New member
שיחות עם מיכאל ששר

אחרי שעברתי היום על כל הספר "על עולם ומלואו" עם מיכאל ששר, והציטוט לא נמצא שם. פעם הבאה אני אנסה לבדוק בספר השני של ששר.

u r i el

New member
לאיזה ספר שני אתה מתכוון ?

האם ל"למה מפחדים מישעיהו ליבוביץ" ?
אני כרגע בחופשה הרחק מהספריה שלי כך שאם כל הרצון הטוב לא אוכל לעזור לפי שעה.

אגב, לי יש שני הספרים

("מדוע מפחדים" ו"כופר או מאמין")

ולאחר שקראתי בספר "מדוע מפחדים" (שדרך אגב היה נורא קשה להשיג אותו משום שלא מוכרים אותו יותר בחנויות, עד שלבסוף הצלחתי להשיג אותו ביד שניה) גיליתי שלמעשה ספרו החדש של ששר "כופר או מאמין" הוא גרסה חדשה ומוצלחת יותר של אותו הספר, כלומר הוא מבוסס על אותו רעיון ואותו תוכן רק שהוא בנוי טיפה אחרת ומנוסח טוב יותר, ויש בו תוספת קטנה של ראיונותיו האחרונים של ששר עם ליבוביץ'.
(ולאור זאת גם ברור לי מדוע לא מוכרים יותר את "מדוע מפחדים" בחנויות)

itaiblum

New member
הציבור

אני אנסה לדייק, למקרה שאולי זה יעזור.
הציטוט שאני מחפש כולל התייחסות של לייבוביץ, למצב אשר בו ציבור ניתן לניטור ע"י גורם כלשהו בעזרת אינפורמציה הקיימת על אותו המון. זה נוגע למידע ולתקשורת של ההמונים אשר מקיימים את החברה.

itaiblum

New member
מיכאל ששר

לא אני מתכוון ל-"ישעיהו לייבוביץ', כופר או מאמין".
בכל מקרה, תודה על המאמצים. זה או שם או בספר המכתבים.

למעלה