בקשה לעזרה בקבלת מידע לגבי כל הנדרש לאחר זכיה בהגרלה

בקשה לעזרה בקבלת מידע לגבי כל הנדרש לאחר זכיה בהגרלה

שלום רב לכולם,
אני די אובד עיצות משום שקיים כל כך הרבה מידע ולפעמים ישנן סתירות בין חלקים שונים בו, ולכן אהיה ממש אסיר תודה לכל מי שיוכל לסייע במידע.
ידוע לי כי לאחר הזכיה בהגרלת הגרין קארד יש למלא טופס DS260 מקוון, אך מעבר לכך איני בטוח מה עוד יש לעשות:
1. האם יש לבצע רק חיסונים כנגד שפעת, משולש (צהבת,אדמת,חזרת), טטנוס.
האם יש להמציא פנקס חיסונים באנגלית/עברית המעיד על כך? האם בדיקת
נוגדנים בעברית/אנגלית מספיקה? האם ישנן בדיקות נוספות או הצהרות שיש
לבצע? האם יש לשלוח לשגרירות/קונסוליה או פשוט להביא עימי לראיון??
2. לגבי תעודת יושר/היעדר עבר פלילי - האם ניתן לבקש זאת בכל תחנת
משטרה? איך זה עובד בדיוק ? מהי חותמת אפוסטל והאם נדרשת?

מצטער על ריבוי השאלות - פשוט תתעלמו מהן, אני רוצה רק לדעת, בבקשה, מה צריך לעשות מעבר למילוי טופס DS260 (תעודת יושר, מצב רפואי ואולי אם יש עוד דברים) שהבנתי שאינו כה מורכב, אלא רק טיפה ארוך.

תודה רבה לכולם וסליחה על הטרחה.
שיהיה לכולכם שבוע מצוין.
איתי

תודה בכל אופן על התייחסותך

lexus34

New member
תשובות בחלקם

1. הבדיקות הרפואיות מתרחשות בארץ, לכן או שתתחסן דרך קופת חולים- מרכז למטייל , תצטרך זריקות MMR וטטנוס ושפעת, במידה ויש לך פנקס צהוב של חסונים מהעבר זה מספיק טוב, טטנוס עקרונית תופס 10 שנים וניתן לקבל דרך רופא המשפחה ( המלצת רופא המשפחה 1 ל 10 שנים )
בדיקת נוגדנים רק מהשנה האחרונה כולל אם אני לא טועה צהבת איי ו ביי. ( גם לא מזיק)
אם נולדת לפני 1988 תצטרך לקבל .
2. כל תחנת משטרה, תעודת יושר מזמינים לפני מועד הראיון בקונסוליה דרך האינטרנט בארץ. לא נדרש חותמת אפסטיל

DV Selectee

New member
זכיתי בDV 2018 - כמה תשובות

שלום איתי,

קודם כל ברכות על הזכייה!
אני זוכה DV 2018 ובשבוע הבא אעבור לארה"ב לאחר ריאיון מוצלח בשגרירות לפני כחודש.

ראשית, מה ה case number (בקירוב)? האם AS8xxx או יותר? האם פחות? המספר שלי היה AS3xxx. המספר גם קובע את התאריך שבו יבוצע הריאיון שלך בשגרירות.

אני שואל כיוון שלמספר יש משמעות אדירה בסיכוי שלך לקבל את הגרין קארד. מספרים גבוהים יותר משמע סיכוי גבוה יותר שגם אם זכית בהגרלה לא יהיו מספיק אשרות ויכול להיות שתצא בידיים ריקות.

ראשית, אני ממליץ לך על אתר שנעזרתי בו BritSimonSays - בלוג של בחור בריטי שעבר לארה"ב לפני כמה שנים לאחר שאשתו זכתה בגרין קארד. הוא מרכז סטטיסטיקות ופוסטים המדריכים את הזוכים על השלבים שלאחר הזכייה.

ועכשיו לשאלותיך:
לאחר מילוי ה DS-260 כל שנותר לך הוא לחכות למייל מNVC שנקרא 2NL. מייל זה מבשר לך שממתינה לך הודעה באתר הרשמי של ההגרלה. המייל עצמו לא אומר כלום אבל בהודעה באתר הרשמי (https://www.dvlottery.state.gov/) מצויינים התאריך והשעה שבהן נקבע לך הריאיון בקונסוליה בירושלים. את המייל הזה תצפה לראות בין 6 ל 8 שבועות מהתאריך שבו יקבע לך הריאיון (אצלי זה היה 6 שבועות).

לאחר מכן, עליך להרשם באתר https://ais.usvisa-info.com/en-il/iv כדי לשמור על התור שנקבע לך על ידי הNVC. לאחר שתשמר את התור (כשבוע לאחר מכן), תקבל מהקונסוליה מייל עם כל המסמכים הנדרשים עבורך לריאיון.

רק לאחר שקיבלת תאריך לריאיון, עליך להתקשר למרפאה ולקבוע תור לרופא היחידי שמאושר לבצע את הבדיקות הרפואיות שנמצא בירושלים. כדאי לקבוע את הבדיקות הרפואיות ל-3 שבועות לפני הריאיון ולכן מומלץ להתקשר אליהם כבר עם קבלת המייל מהקונסוליה.

תוכל למצוא פרטים על יצירת קשר עם המרפאה ואת רשימת המסמכים הנדרשים לזוכה DV בקובץ הבא:
https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/JRS_Jerusalem.pdf

אני עברתי עליו והוא מאגד את כל המידע שאתה צריך.

1. החיסונים נקבעים לפי גיל. גם אם תשאל בטלפון לא יאמרו לך איזה חיסונים ולכן כל שנותר הוא להגיע לבדיקה. אל דאגה, את כל החיסונים ניתן לרכוש בבית המרקחת שנמצא באותו הבניין במחירים רגילים. אנחנו (באמצע שנות ה20) נדרשנו לבצע את החיסונים: שפעת, טטנוס ו MMR. טטנוס צריך רק מי שלא התחסן ב10 שנים האחרונות (חובה תיעוד של החיסון). לגבי שפעת, כל מי שמתראיין בחודשי החורף צריך להתחסן נגד שפעת וMMR כל מי שאין לו מספיק נוגדנים בדם מתחסן. במרפאה בקהילה קיבלנו את כל החיסונים חוץ מ MMR. כפי הנראה לא מחסנים מבוגרים לMMR בקהילה ולכן נדרשנו לרכוש את החיסון לאחר שהרופא במרפאה הדריך אותנו לעשות זאת.
הבאנו פנקסי חיסונים בעברית. אין כל דרישה להביא מסמכים באנגלית. ביצענו בדיקות מעבדה לנוגדנים לMMR (חזרת,חצבת,אדמת) וגם אבעבועות רוח (varicella) והבאנו את התוצאות איתנו לבדיקה (תוצאות בעברית). הבאנו גם סיכום מידע רפואי מהרופא ומסמך שמעיד על התור שלנו בקונסוליה (המסמך שעניין אותם היה המסמך שמופיע באתר הרשמי, זה שנכנסת אליו לאחר שקיבלת את ה2NL). לבדיקה עליך להגיע גם עם 4 תמונות פספורט של כל אחד וכמובן גם להביא את הדרכונים.

2. תעודת יושר ניתן לבקש בחינם מכאן https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getHtmlForm.aspx?formType=[email protected]">[email protected]

לא צריך אפוסטיל.
התעודה נשלחת ישירות לקונסוליה. את התעודה מבקשים כ-5 שבועות לפני הריאיון ורק לאחר שנקבע לך תור בקונסוליה (והקייס שלך נמצא אצלם), אחרת אין להם מה לעשות עם זה ויש סיכוי שהם יזרקו את זה.

באופן כללי הקונסוליה והמרפאה מקבלות כל מסמך אשר כתוב בשפה העברית, הערבית או האנגלית. אם קיים מסמך שלא כתוב בשפות הנ"ל יש לתרגם אותו על ידי מתרגם מוסמך ולהוסיף הצהרת מתרגם שהתרגום תקין והמתרגם מוכשר לבצע את התרגום. ניתן לתרגם אצל חברה המתמחה בתרגום (זה מה שאנחנו עשינו וזה עלה לנו 180 שח לתעודת הלידה והיינו מאוד מרוצים). יש אנשים שמתרגמים אצל קרוב משפחה ששולט בשני השפות וגם זה מתקבל. אין צורך באישור נוטריוני לתרגום.

אני מוסיף עוד לינק לאתר הרשמי של הקונסוליה המכיל את ה checklist לריאיון:
https://jru.usconsulate.gov/visas/immigrant-visas/diversity-visa/checklist-diversity-visa-interview/

(האתרים המצויינים לא סותרים אחד את השני)

בגדול המסמכים הנדרשים לריאיון עבור כל אחד מהאנשים בcase + העתק ותרגום במקרה הצורך (לפי הרשימות המצויינות לעיל):
- דרכון
- בדיקות רפואיות
- 2 תמונות 5X5 סנטים לפי הנחיות הNVC
- תעודת לידה
- תעודת נישואין אם רלוונטי (2 העתקים)
- תעודת גירושין אם רלוונטי
- תעודת אימוץ אם רלוונטי
- תעודת שחרור מהצבא או פטור (טופס 807, כדאי להגיע גם עם טופס 830 אך אצלינו התעיינו רק בטופס 807)
- תעודות יושר הנשלחות מבעוד מועד ומגיעות ישירות לקונסוליה
- תעודת בגרות או תעודה המעידה על הכשרה מקצועית (לפי הדרישות המינימליות לזכייה בהגרלה)
- תיעוד מעצרים/בית סוהר וכו' אם רלוונטי
- הוכחות של עצמאות כלכלית (עליך להחזיק ב 125% מה HHS Poverty guidelines - ראה טבלה ראשונה). בדר"כ מדובר בהון נזיל היושב בעו"ש או השקעות כלשהן, בגדול זה אמור להיות משהו שתוך שנה יכול להיות כסף נזיל שמועבר לארה"ב. אני לא יודע איך זה עובד עם נכסים ומשכנתא אבל משער שאם ברשותכם חלק נכבד מהבית וניתן תוך שנה להפוך את החלק הזה לנזיל אז זה יהיה בסדר

ממליץ לך לקרוא את הלינקים שכללתי בהודעה בשביל לקבל מידע נרחב יותר על כל דרישה.
אשמח לעזור אם יש עוד שאלות!

בהצלחה!

DV Selectee

New member
משום מה תפוז חתך את ההודעה באמצע - ההודעה המלאה

(כל פעם שערכתי את ההודעה תפוז פשוט חתך אותה אז אני כותב את זה כאן בפעם השלישית
)

שלום איתי,

קודם כל ברכות על הזכייה!

אני זוכה DV 2018 ובשבוע הבא אעבור לארה"ב לאחר ריאיון מוצלח בשגרירות לפני כחודש.

ראשית, מה ה case number (בקירוב)? האם AS8xxx או יותר? האם פחות? המספר שלי היה AS3xxx. המספר גם קובע את התאריך שבו יבוצע הריאיון שלך בשגרירות.

אני שואל כיוון שלמספר יש משמעות אדירה בסיכוי שלך לקבל את הגרין קארד. מספרים גבוהים יותר משמע סיכוי גבוה יותר שגם אם זכית בהגרלה לא יהיו מספיק אשרות ויכול להיות שתצא בידיים ריקות.

ראשית, אני ממליץ לך על אתר שנעזרתי בו BritSimonSays - בלוג של בחור בריטי שעבר לארה"ב לפני כמה שנים לאחר שאשתו זכתה בגרין קארד. הוא מרכז סטטיסטיקות ופוסטים המדריכים את הזוכים על השלבים שלאחר הזכייה.

ועכשיו לשאלותיך:
לאחר מילוי ה DS-260 כל שנותר לך הוא לחכות למייל מNVC שנקרא 2NL. מייל זה מבשר לך שממתינה לך הודעה באתר הרשמי של ההגרלה. המייל עצמו לא אומר כלום אבל בהודעה באתר הרשמי (https://www.dvlottery.state.gov/) מצויינים התאריך והשעה שבהן נקבע לך הריאיון בקונסוליה בירושלים. את המייל הזה תצפה לראות בין 6 ל 8 שבועות מהתאריך שבו יקבע לך הריאיון (אצלי זה היה 6 שבועות).

לאחר מכן, עליך להרשם באתר https://ais.usvisa-info.com/en-il/iv כדי לשמור על התור שנקבע לך על ידי הNVC. לאחר שתשמר את התור (כשבוע לאחר מכן), תקבל מהקונסוליה מייל עם כל המסמכים הנדרשים עבורך לריאיון.

רק לאחר שקיבלת תאריך לריאיון, עליך להתקשר למרפאה ולקבוע תור לרופא היחידי שמאושר לבצע את הבדיקות הרפואיות שנמצא בירושלים. כדאי לקבוע את הבדיקות הרפואיות ל-3 שבועות לפני הריאיון ולכן מומלץ להתקשר אליהם כבר עם קבלת המייל מהקונסוליה.

תוכל למצוא פרטים על יצירת קשר עם המרפאה ואת רשימת המסמכים הנדרשים לזוכה DV בקובץ הבא:
https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/JRS_Jerusalem.pdf
אני עברתי עליו והוא מאגד את כל המידע שאתה צריך.

1. החיסונים נקבעים לפי גיל. גם אם תשאל בטלפון לא יאמרו לך איזה חיסונים ולכן כל שנותר הוא להגיע לבדיקה. אל דאגה, את כל החיסונים ניתן לרכוש בבית המרקחת שנמצא באותו הבניין במחירים רגילים. אנחנו (באמצע שנות ה20) נדרשנו לבצע את החיסונים: שפעת, טטנוס ו MMR. טטנוס צריך רק מי שלא התחסן ב10 שנים האחרונות (חובה תיעוד של החיסון). לגבי שפעת, כל מי שמתראיין בחודשי החורף צריך להתחסן נגד שפעת וMMR כל מי שאין לו מספיק נוגדנים בדם מתחסן. במרפאה בקהילה קיבלנו את כל החיסונים חוץ מ MMR. כפי הנראה לא מחסנים מבוגרים לMMR בקהילה ולכן נדרשנו לרכוש את החיסון לאחר שהרופא במרפאה הדריך אותנו לעשות זאת.
הבאנו פנקסי חיסונים בעברית. אין כל דרישה להביא מסמכים באנגלית. ביצענו בדיקות מעבדה לנוגדנים לMMR (חזרת,חצבת,אדמת) וגם אבעבועות רוח (varicella) והבאנו את התוצאות איתנו לבדיקה (תוצאות בעברית). הבאנו גם סיכום מידע רפואי מהרופא ומסמך שמעיד על התור שלנו בקונסוליה (המסמך שעניין אותם היה המסמך שמופיע באתר הרשמי, זה שנכנסת אליו לאחר שקיבלת את ה2NL). לבדיקה עליך להגיע גם עם 4 תמונות פספורט של כל אחד וכמובן גם להביא את הדרכונים.

2. תעודת יושר ניתן לבקש בחינם מכאן https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getHtmlForm.aspx?formType=[email protected]
לא צריך אפוסטיל.
התעודה נשלחת ישירות לקונסוליה. את התעודה מבקשים כ-5 שבועות לפני הריאיון ורק לאחר שנקבע לך תור בקונסוליה (והקייס שלך נמצא אצלם), אחרת אין להם מה לעשות עם זה ויש סיכוי שהם יזרקו את זה.

באופן כללי הקונסוליה והמרפאה מקבלות כל מסמך אשר כתוב בשפה העברית, הערבית או האנגלית. אם קיים מסמך שלא כתוב בשפות הנ"ל יש לתרגם אותו על ידי מתרגם מוסמך ולהוסיף הצהרת מתרגם שהתרגום תקין והמתרגם מוכשר לבצע את התרגום. ניתן לתרגם אצל חברה המתמחה בתרגום (זה מה שאנחנו עשינו וזה עלה לנו 180 שח לתעודת הלידה והיינו מאוד מרוצים). יש אנשים שמתרגמים אצל קרוב משפחה ששולט בשני השפות וגם זה מתקבל. אין צורך באישור נוטריוני לתרגום.

אני מוסיף עוד לינק לאתר הרשמי של הקונסוליה המכיל את ה checklist לריאיון:
https://jru.usconsulate.gov/visas/immigrant-visas/diversity-visa/checklist-diversity-visa-interview/

(האתרים המצויינים לא סותרים אחד את השני)
בגדול המסמכים הנדרשים לריאיון עבור כל אחד מהאנשים בcase + העתק ותרגום במקרה הצורך (לפי הרשימות המצויינות לעיל):
- דרכון
- בדיקות רפואיות
- 2 תמונות 5X5 סנטים לפי הנחיות הNVC
- תעודת לידה
- תעודת נישואין אם רלוונטי (2 העתקים)
- תעודת גירושין אם רלוונטי
- תעודת אימוץ אם רלוונטי
- תעודת שחרור מהצבא או פטור (טופס 807, כדאי להגיע גם עם טופס 830 אך אצלינו התעיינו רק בטופס 807)
- תעודות יושר הנשלחות מבעוד מועד ומגיעות ישירות לקונסוליה
- תעודת בגרות או תעודה המעידה על הכשרה מקצועית (לפי הדרישות המינימליות לזכייה בהגרלה)
- תיעוד מעצרים/בית סוהר וכו' אם רלוונטי
- הוכחות של עצמאות כלכלית (עליך להחזיק ב 125% מה HHS Poverty guidelines - ראה טבלה ראשונה). בדר"כ מדובר בהון נזיל היושב בעו"ש או השקעות כלשהן, בגדול זה אמור להיות משהו שתוך שנה יכול להיות כסף נזיל שמועבר לארה"ב. אני לא יודע איך זה עובד עם נכסים ומשכנתא אבל משער שאם ברשותכם חלק נכבד מהבית וניתן תוך שנה להפוך את החלק הזה לנזיל אז זה יהיה בסדר

ממליץ לך לקרוא את הלינקים שכללתי בהודעה בשביל לקבל מידע כולל ונרחב יותר על כל דרישה.

אשמח לעזור אם יש עוד שאלות!
בהצלחה!

תודה רבה !

תודה רבה לך על האדיבות וההשקעה בתשובתך המפורטת והברורה.
אני מעריך זאת מאוד !!!

למעלה