בקשה לעזרה גדולה מאד!!!

psedo

New member
בקשה לעזרה גדולה מאד!!!

שלום אנחנו זוג צעיר עם שני ילדים (עם תכנון לעוד כמה) ובלי גרוש על הנשמה (אחרי המשכנתא שלקחנו),לכן אין לנו כל כך כסף למעצבת פנים. מצ"ב תוכנית הדירה שלנו ורצינו קצת רעיונות לשיפור התוכנית. השאלות שעלו בראשנו הן: 1. האם כדאי לוותר על החדר ליד המטבח לטובת מטבח גדול יותר? 2. איפה למקם את פינת האוכל שתקועה בכניסה? 3. איזה עוד שינויים הייתם מציעים?

Rinushkaa

New member
נתחיל במזל טוב!! ועכשיו להצעתי..

(קחו הכל בערבון מוגבל - אני לא מקצוענית או משהו..) נראה שקניתם דירה יפה מאוד- מזל טוב ותתחדשו
אז ככה, קודם כל כמה שאלות - הדירה כבר גמורה ואתם בפנים או שהיא נתונה לשינויים..? על איזה סדר גודל של שינויים מדובר? בעניין המטבח - קחו בחשבון את הקריטריונים הבאים: מי מבשל בבית וכמה? למתי מתוכנן הילד הבא והאם תרצו לשכן אותו בחדר נפרד או שחדר משותף בא בחשבון? האם תצטרכו בעתיד חדר אורחים/עבודה/משחקים/טלוויזיה/...? עד כמה חשוב ונדרש לכם מטבח גדול (על חשבון חדר שינה שערכו לא יסולא בפז..)? האם אתם מתכוונים לסעוד במטבח או רק בפינת האוכל? בדקתי לצורך העניין את המטבח שלנו וכפי שחשבתי הוא זהה בגודלו למטבח שבשרטוט - לדעתי זה בהחלט מספיק ולא שווה להרוס חדר שינה למענו אבל יש אפשרות לשבור את הקיר, או אפילו חצי קיר ולהפוך את חדר השינה לחדר אוכל ולשם להעביר את פינת האוכל שמפריעה לכם. זה יכול להיות מרחב ענק ויפייפה ויעניק תחושה של בית גדול יותר בהתחשב בכך שהם סמוכים לחדר המגורים- שכמובן במידת הצורך תוכלו תמיד לסגור מחדש ולהחזיר את חדר השינה.. יש לציין ששינוי זה ידרוש ויתור על הארונות והשיש שלאורך הקיר או הזזתם.. עוד שאלות - האם הרהיטים שמצויירים בשירטוט והמיקום שלהם מקוריים או שזה שרטוט שקיבלתם מהקבלן לצורך הדגמה? צירפתי כמה אופציות שחשבתי עליהן מקווה שעזרתי
ישבתי על זה די הרבה זמן..

psedo

New member
תותחית!!!

ואוו איזו השקעה ! תודה רבה, הדירה עדיין על הנייר נשמח לעוד עצות מעולות כאלה

a s h d o d i

New member
פששש רינושקה

עכשיו אני מבין על מה דיברת!!!! אכן יש כשרון
עלי והצליחי.....אני איתך!!!! אהבתי מאוד

../images/Emo8.gifאני הולכת בכלל לכיוון אחר

החדר שינה באמצע הסלון ממש מפריע לטעמי האישי , והייתי הולכת על ויתור חדר השינה הזה דוקא , הסלון כשלעצמו לא ממש גדול , ובפועל ההתכנסות בבית היא בדכ בסלון , לכן הייתי מוותרת על החדר הצמוד, כולל יחידת השירותים , ואז הסלון מרווח וכמו כן ישנו מקום לסידור פינת אוכל מרווחת מאוד. לא הייתי נוגעת בגודל המטבח, במשפחות של 5 נפשות בממוצע ניראה לי מיותר לחלוטין להחזיק גם שולחן גדול במטבח וגם פינת אוכל . כפילות מיותרת . במטבח הייתי מוסיפה דלפק קטן לאכילה, והרוב ארונות מטבח ומשטח שיש גדול כמה שניתן .. בהצלחה !!

עוד רעיון -

להחליף בין חדר השינה שבסלון למטבח , ליצור חיץ של חצי קיר, וכך להרווחי את הכול

psedo

New member
וואלה!

יש לכם אחלה רעיונות! אבל נראה לי שלהחליף את החדר עם המטבח זה בעיה של אינסטלציה.

Rinushkaa

New member
בעניין המטבח

היא אמרה שהם מתכננים עוד ילדים אז אני לא בטוחה שדלפק קטן לאכילה זה מספיק למשפחה של כאמור יותר מ5 נפשות - אלא אם כן הם מוכנים לסחוב כל בוקר את האוכל אל פינת האוכל ובחזרה... - אצלנו זה לא קורה.. בכל אופן ההצעות שלי נגעו רק לשינוי שני החדרים הספציפיים הללו אני אנסה לחשוב על שינויים אפשריים אחרים כיוון שהדירה אינה בנויה עדיין וניתן לעשות שינויים הרבה יותר גדולים. ושוב שאלה - מלבד אינסטלציה וכדומה - יש עוד אילוצים?

psedo

New member
אילוצים

בעקרון אין לנו עוד אילוצים ותודה רבה על ההשקעה!

ק מ י

New member
לפי דעתי

מטבח הוא מקום ללא יותר משני אנשים בדרך כלל לשהייה בו וציינת שיש לכם לא קצת ילדים לכן אני באופן אישי הייתי ממליצה להשאיר את החרון הזה שממוקם לכם ליד המטבח! מאוד שימושי ומאוד נח לאיחסון

למעלה