בקשה לעזרה - כאבי גב כרוניים ופריצת דיסק

בקשה לעזרה - כאבי גב כרוניים ופריצת דיסק

שלום לכולם,
לפני כעשרים שנה אבי פרץ את הדיסק באזור L3-L4 (אם אני זוכרת נכון). בזמנו הוא הועבר לבית חולים ועבר ניתוח במקום. כעת הוא בן 60 וחי עם כאבי גב כרוניים. הוא עבר ניתוח נוסף אבל כאבי הגב חזרו, עשו לו כבר בלוק אפידורל וזה גם כן עבר, ולמען האמת הוא די מפחד מהתערבויות כירורגיות אחרות, למרות שאחד הרופאים אמר לו שהדרך היחידה להקל על הכאב זה עוד ניתוח.
הוא אינו בקו הבריאות: בעל יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, עודף משקל, אי ספיקת כליות ומעשן, ומטופל תרופתית בהתאם. הוא אף עבר אפיזודה עם סרטן הערמונית וטופל גם עבור זה.
בנוסף לכל אלו, הוא היה מקבל אוקסיקונטין לצורך ההקלה בכאב אבל היו לו תופעות לוואי מאוד קשות אז העבירו אותו לטיפול בתרופה טרגין. הוא ממעט לקחת את התרופה מכיוון שהיא גורמת לו לעצירויות ומכיוון שהוא מפחד מהתמכרות אליה. כיום לרוב הוא סובל מכאבים שמקרינים לו גם לרגל וגורמים לו להתכווצויות שרירים בלתי נשלטות, ולוקח טרגין רק כשהוא כבר לא יכול לעמוד בכאבים או כשיש אירועים שמצריכים יציאה מהבית, אז הוא גם נעזר בקב.
הכאבים מאוד משפיעים לו על איכות החיים, ועקב שאר הבעיות הבריאותיות שלו כבר נמאס לו ללכת לרופאים. בשנתיים האחרונות הוא נכנס פעמיים לבית החולים עם התקפי כאבים רק בשביל שיהיה צוות מיומן שיוכל לטפל בו בתקופה זו, ואף אחת מהפעמים הללו לא הייתה נעימה. פעם אחת ההתקפים היו כל כך קשים שהיינו צריכים להזמין אמבולנס כדי שיעביר אותו בשכיבה כי הוא לא יכל לזוז. הוא עשה בעבר הידרותרפיה וזה קצת עזר, אבל לא ממש שיפר את המצב לדבריו.

אני מגיעה הנה בלי שום ידע מקדים, וצריכה את עזרתכם:
1. האם מישהו כאן משתמש בתרופה טרגין? האם תופעות הלוואי כמו העצירות עוברות במקרה של שימוש סדיר? מה פוטנציאל ההתמכרות לתרופה זו?
2. אילו טיפולים אתם מכירים שיכולים להקל על המצב? הציעו לו להתחיל בטיפול בתרופה "ציפרלקס", תרופה פסיכיאטרית ממשפחת ה SSRI, שאמרו לו שהיא מעכבת כאבים עצביים. מה זה אומר, האם מישהו משתמש בזה והאם זה עוזר?
3. אילו טיפולים קיימים כיום עבור כאבי גב כרוניים, חוץ מהתערבויות כירורגיות והזרקות של חומרים חוסמי כאבים (אפידורל וכן הלאה)?

אשמח לכל עזרה!

אני יודעת שאני מבקשת ממכם פחות או יותר לכתוב לי אנציקלופדיה על כאב, אבל אשמח אפילו אם תיתנו לי לינקים למאגרי מידע או מידע על טיפולים שיכולים לעזור, או כמובן תגיבו בעצמכם ותספרו על חוויות שלכם מהטיפולים/תרופות הללו. פשוט כבר חבל לי לראות את אבא שלי ככה, כשכואב לו כל הזמן. הוא נכנס למעגל של הוא לא יכול לזוז, ולכן הוא כמעט ולא עושה פעילות גופנית ומעלה במשקל, מה שמכביד על הגב שלו וגורם להתדלדלות השרירים התומכים שלו, מה שרק מעצים את התופעה.

זה לא שאת מבקשת אנציקלופדיה על כאב

אבל את כן מבקשת אבחנה רפואית או לפחות עזרה רפואית.
אף אחד מהכותבים בפורום אינו רופא. זה פורום תמיכה לחולי כאב, שהכותבים בו הם חולים בעצמם וללא ידע רפואי (או שאם יש להם ידע כזה הוא לא בעל תפקיד רשמי בפורום).

אני חושבת שהדבר הכי טוב עבור אביך זה אולי לנסות כמה רופאים מומחים שמתעסקים בתחום הזה ולנסות לראות מה הם מציעים לו.

לגבי תרופות פסיכיאטריות - יש הוכחות לכך שכאשר המוח "רגוע" מבחינת סטרט נפשי, גם תפיסת הכאב שלו פוחתת הוא מגיב פחות לכאב (כלומר, כשטוב לנו נפשית אז גם טוב לנו יותר גופנית). זה לא אומר שאבא שלך סובל מבעיה פסיכיאטרית, אלא שמטבע הדברים הכאב גורם לו לסטרס (מעגל סגור כזה) שגורם לו בחזרה לכאב גדול יותר. התרופות האלה עוזרות לשבור את המעגל.

נסי לחפש באתרים כמו אינפומד, דוקטורס וכיו"ב. בנוסף, הייתי מנסה לבדוק גם לגבי רפואה אלטרנטיבית, גם בנוגע לטיפול בכאב עצמו וגם (אבל רק למישהו שיש לך עליו מספיק המלצות!!) בנוגע לבעיה עצמה בגב.

רפואה שלמה!

לא מדויק.

שולחת לך

ברוכה הבאה

ו.. אני מאוד מאוד מבינה את השאלות ואת המבוכה הטיפולית המסוימת שבה אתם נמצאים.
אני חושבת שאני יכולה אפילו לתרום כמה וכמה מידעים, אבל .. כאמור בתשובה אחרת כאן, עכשיו אמצע הלילה.
אז.. אם תרשי לי .. מחר במהלך היום - אענה בשמחה ובהרחבה!

בינתיים, את מוזמנת להתרווח, לקחת לך משהו חם לשתות, יש בפינת הקפה ו.. להתכבד.
יש לחמניות חמות שיצאו זה עתה מהתנור וגם עוגת שוקולד מעולה
.

והנה הגיעה הזמן להגיב

אז... ראשית, שוב שלום וברוכה הבאה.
שנית אני מתנצלת על העיכוב במענה.
ו.. עכשיו לתשובה:

טרגין הוא דווקא מן התרופות של הדור החדש של האופיאטים. הוא עשוי מאותה קבוצה של אוקסיקונטין, ויש בו אותו חומר פעיל, אבל .. הוא נחשב לטוב ממנו, כי דווקא לא אמורה להיות בו תופעת הלוואי של העצירות.
אם יש לו ממנו עצירות - צריך לבדוק - האם זה באמת מהכדור, או אולי היה אירוע נקודתי שלא קשור אליו.
בכל מקר,ה, מקובל לקחת את התרופות האלה עם תרופה שנקאת לוסק
losek -והיא מונעת את העצירויות. יש גם תה מיוחד שאפשר לשתות, והוא מסדר את העניין הזה גם.

הבעיה עם רוב האופיאטים היא שזאת תופעת הלוואי שלהם. הם עובדים על מנגנון של עצירה, כיווץ של מערכת העיכול, ולכן .. עצירות.

בכל מקרה, מה שחשוב הוא שאם יש ":רק" עצירות - אפשר לטפל בה. אבל.. אם זה גורם לתופעות נוספות על זה- למשל סיוטי לילה, ערפול מחשה ואחרות - צריך לחשוב פעמיים.

לשאלתך אם אפשר להתמכר: ובכן כאן חלוקות הדעות.
עקרונית, מתברר שמי שסובל מכאב לא מפתח מנגנון התמכרות כמו שמפתח לתרופות האלה מי שאינו סובל מכאב אמתי. יש מן מנגנון חכם של הגוף שמזהה את הסיבה לשימוש בחומרים, וכשיש כאב אמתי, מנגנון הכאב במוח לא מאפשר לקולטנים שמייצרים התמכרות לפעול.

אבל.. זה לא אומר שלא יכולה להיווצר התמכרות פיזיולוגית. לעתים היא מתרחשת, ובמיוחד - אם לוקחים מנות גדולות של אופיאטים. לא כתבת מה המינונים שהוא משתמש בהם.

אחד הדברים האחרים שצריך לדעת על אופיאטים (אוקסיקונטין טרגין וחבריהם) - שעדיף להשתמש בהם באופן סדיר.
העניין הוא, שאם שומרים על רמת כאב אחידה, כל הזמן, זה יותר טוב לגוף, וזה מונע כל מיני אפקטי ריבאונד בכל פעם שמפסיקים.
אבל. שוב, השאלה היא באיזה מינון, ומה המלצת הרופא.

2. שאלת הציפרלקס היא שאלה טובה....
תראי, יש היום הרב ה מאוד מחקרים שמעידים על זה שתרופות ממשפחת ה-SSRI יעילות ומועילות מאוד במצבי כאב עצבי. היתרון האחר בה, הוא שמשום שהיא תרופה לטיפול בבעית מצב רוח, היא גם משפרת את מצב הרוח, ומסייעת במקרה שאדם סובל גם מדיכאון. ברוב המקרים, כשאדם סובל מכאב ממושך, הוא נוטה לפתח גם דכדוך או דיכאון.כך למעשה הם מטפלים בשני הדברים גם יחד.

מה שכן, מאחר שאבי ך סובל מכל כך הרבה דברים אחרים - כדאי לוודא עם הרופא שנותן את המרשם, שאין התנגשויות בין-תרופתיות.
לעתים הם אינם מודעים לזה.

3. טיפולים אחרים - תראי, רוב הטיפולים שיש היום ושהם יוכלים הליות מועילים הם:
1. הידרותרפיה! חד משמעית. אפילו אם לא באופן רשמי מטעם קופת חולים. עשו מינוי בקאנטרי, ושיילך לשחות פעם בשבוע (לוודא עם הרופא, כמובן, שאין מניעה).
כל רופא יאמר לך שמה שהוא יכול להשיג בשעה של שחיה זה הרבה יותר מ-10 שעות של טיפולים אחרים.

2. דיקור. בהרבה מקרים אפשר להגיע עם מדקר טוב לתוצאות טובות מאוד של הפחתת כאב.

3. ביופידבק.

4. פלדנקרייז.

מקווה שהועלתי במשהו.

מוזמנת לשאול עוד, אם תרצי.

קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת

מבחינת הטרגין, אני לא יודעת מינונים אבל אבי לוקח אותו בכל פעם שהכאבים נעשים חזקים מדיי ואז הוא לא לוקח ברציפות. אני לא יודעת אם הוא סובל מריבאונד כי אני לא חושבת שהוא משתמש בה כל כך הרבה (למרות שהוא צריך) אבל הוא כן סובל כל הזמן מעצירות בכל פעם שהוא משתמש בה. יש לו תרופה משלשלת (לוסק הוא גם ככה לוקח עקב חומציות קיבה) והוא תמיד אומר שהבחירה היא בין עצירות-שלשול ובין כאב. השאלה היא האם תופעה זו, כמו נניח תופעות הלוואי של הציפרלקס, עוברת ברגע שבונים איזושהי רמה של חומר פעיל בגוף?

בקשר לשאר - מאוד הועלת, תודה רבה

למעלה