בקשה לעזרה- פעם שניה!!! דחוף!!!!!!

בקשה לעזרה- פעם שניה!!! דחוף!!!!!!

שלום, אני כותב את ההודעה הזו פעם שנייה, כי פעם קודמת לא זכיתי להתייחסות.... זה ממש חשוב ודחוף לי, כי החתונה היא עוד 3 ימים... בקרוב אחותי מתחתנת, ועלתה שאלה מענייינת שלא הצלחנו למתוא לה תשובה. מדוע השורש חתנ כולל את כולם (חתונה, חתן, חותנת וכו') מלבק את הכלה, לה שורש נפרד ושונה המתקשר לליל הכלולות. אשמח לשמוע את תגובתכם, תודה, אורן

hayimamar

New member
לשאלה כזו קשה לתת תשובה אמינה.

לא תמיד אפשר לדעת למה מילה אחת נשמרה בשפה ואחרת נמחקה. למה חמוֹר נקבה היא אתון ולא חמורה? למה בערבית מהשורש סוס יש רק מילה למטפל בסוסים (אאל"ט) אבל כל המלים לסוס עצמו משורש אחר? אם לרצות תשובה אמיתית - אלה שאלות מאוד קשות. איזו סוג תשובה אתה מצפה? שאמצוץ את האצבע?
רגע... זה מדגיש את המיוחדות החושנית ויראת הכבוד אותה מעניקה לשון הקודש לדמות הכלה. חתן-חותן-חותנת... אבל לכלה יש שורש מיוחד ומחרמן. מה שמראה על הפמיניזם האמיתי והעמוק ביותר של לשון הקודש ושל היהדות. לא מספיק טוב? רגע... זה מבטא את השתלשלות השפע האלוקי בש"י עולמות הקדושה ומצביע על אותה כלה מלכתא, מלכות שבמלכות, לשם מתנקזת ההשפעה ד"דוכרא בנוקבא", כמה דאת אמר "ימינא ושמאלא ובינייהו כלה בקישוטין אזלא וגו'" הני קישוטין דקשוט הה"ד "ולא בטוטפת ולא בסנבוטין".והדברים עתיקין ודי למבין. לא מספיק טוב? שאמצוץ עוד? עדיף לפנות ישר לדתיים ולמקובלים. סליחה על ההשתלחות

r i n t

New member
סתם רעיונות...

כלה - אולי מ- כליל, בשתי משמעויות - משמעות אחת: כתר, קישוט "כליל תפארת בראשו נתת" ולכלה ההינומה ולא לחתן. משמעות שניה: שלם, גמור. כתוב: "כל אדם שאין לו אשה אינו אדם... שרוי בלא שמחה, בלא טובה, בלא תורה, בלא חומה, בלא שלום" (יבמות סג א, סב ב). האשה משלימה את האיש. אולי בגלל שהאדם נברא שלם ואח"כ נלקחה ממנו צלע, והחלק החסר הזה הוא הכלה שלו, שמחזירה אותו למצב של שלמות. אולי השורש חתן משמש לכל המילים שקשורות לנישואין, כי החתן הוא זה שמקדש את הכלה ולא להיפך. עליו נאמר: "על כן יעזב איש את אביו ואמו ודבק באשתו" (בראשית) ולכן המילים קשורות אליו. ובעניין ליל הכלולות... אין לי מושג. אולי כי זה העניין כולו שבשבילו באה הכלה להשלים את החתן. פרו ורבו... מזל טוב!

ManOrBeast

New member
כלה

כלה כוללת את הכל ... כ-ל למה הכלה כוללת את הכל בכינוייה וחתן שייך רק לחתונה עצמה ?

למעלה