בקשה לעזרה - קצת לא שיגרתית...

endar2805

New member
בקשה לעזרה - קצת לא שיגרתית...

שלום לכל חברי הפורום, האמת שאני ממש חדש בפורום הזה ובשבילי הכניסה לפה היא קצת באיחור. אני איבדתי את אבא שלי לפני 4 שנים למחלת "הפיק" הידועה גם בתור דימנציה האונה הקידמית.... נכנסתי לפורום הזה כי עכשיו, דווקא אחרי הכל ואולי בגלל הכל אני צריך את עזרתכם. במסגרת לימודי האדריכלות שאני לומד באוניברסיטת ת"א נתבקשתי לתכנן מבנה ציבור כלשהו ובאינסטינקט הראשוני עלה לי הרעיון למבנה קהילתי שישרת את מותת האלצהיימר ומחלות דומות ואת ציבור החולים ובני המשפחות. מה שהייתי רוצה לשמוע מכם הוא: מה הייתם רוצים שמבנה כזה יכיל? אילו מטרות ישרת? והאם לדעתכם המיקום הוא מה שחשוב או הפונקציה שהמבנה ישרת בכל מקום שבו יהיה? לי יש כמה תשובות משלי והייתי שמח לשמוע גם את דעתכם.... תודה מראש, עפר

לעופר, חלומות שיתגשמו

לעופר שלום , כל נושא שהאנושות צריכה להתמודד איתו , עובר חבלי לידה קשים עד שהמערכת מגיעה למסקנות, ליכולת , למומחים ולתקציב שיאפשרו חיים טובים יותר לכל סוגי המגבלות. ראה: עיוורים , חרשים , נכי גפיים, בעלי פיגור שכלי ולוקים באוטיזם ועוד. לקח שנים עד שיש לנו היום בארצנו מסגרות וכלים טיפוליים מתאימים. בדומה לכך , המחלות הדמנטיות, שעדיין לא הגענו למיצוי כלשהו של מה שניתן עשות. הן נתפסות עדיין כמחלות שקשורות בזיקנה ולצערנו, המערכת לא תמיד מתגייסת לשיפור חיי החולה ומשפחתו. כאילו אם האדם עבר את גיל 70 , החיים שלו נגמרו. התפיסה הזו חייבת להשתנות , יחד עם הגידול בתוחלת החיים. חיי האדם המבוגר- לא הזקן , הם בעלי ערך בדיוק כמו של הצעיר. הוא צריך לתכנן , להעסיק את עצמו, ליצור , ללמוד ולא רק "להעביר את הזמן עד המוות".כל אחד לפי יכולתו. יש לאדם משפחה, חברים, רצונות, יש לו עבר וגם עתיד. מעבר לכך , ישנם גם צעירים הלוקים בדמנציה ועבורם צריכים מסגרות קצת שונות בשלב הראשוני , כשהם עוד מדברים ומתפקדים. לכן , עליך לחשוב איך להעשיר את חייהם של החולים: חדרי יצירה, ריקוד, טיפולים, תרפיה, ספורט. מקום מפגש למשפחה ועוד. אני מאמינה שלך יש כבר רעיונות נוספים. הלוואי שתוכל להגשים אותם.טובה

ענתי44

New member
עוד על בית החלומות

הוא צריך להיות נוח לגישה, חלק מהחולים מתקשים בהליכה. הוא צריך להיות עם צבעים רכים המשדרים שמחה ואופטימיות, ואולי עם חצר פורחת. גינה נעימה ובה ספסלי ישיבה נוחים. עופר יישר כוח ותודה. ובהצלחה בלימודים. אולי אתה תוביל את דור הבנייה העתידית שמראש יקחו בחשבון את צרכי האדם המתבגר והנכה.

ronnyw

New member
..ולא לשכוח

שרותים נוחים ורחבים, שיאפשרו כניסה עם מטפל, והסתובבות נוחה (כולל יכולת הלבשה והחלפת חיתולים). במחשבה שניה, האם המשרדים ישמשו את החולים (ואז יש צורך בכל הנוחויות הנזכרת) או שמא את בני משפחותיהם ןהחברים בעמותה?

ענתי44

New member
רוני יקירה

עדיף שירותים נוחים הגם שישמשו את העובדים. ולא מקרה אחד שיבוא אדם נכה ולא דווקא חולה דימנציה שלא יוכל להכנס לשירותים

endar2805

New member
קודם כל תודה על התגובות

דבר שני, אני יותר מייעד את המבנה לשימוש כפול ואפילו משולש. אנחנו אמורים לתכנן מבנה שהוא יותר מתנ"סי ולכן חשבתי על מבנה שישמש מרכז לפיעול העמותה ויכיל מרכז מידע, יהווה מעון יום בבקרים לחולים ובערב ישמש לפעילויות שונות למשפחות כגון מפגשי תמיכה, חוגי יצירה גם לחולים וגם למשפחותיהם ובעיקר מקור כוח לשני הצדדים. מה דעתכם ואולי לאור המידע החדש אני גם יכול להוסיף שאלה: מה חשוב לכם שהמבנה עצמו ישקף לסביבה ואיך לדעתכם חשוב השיתוף עם הקהילה המקומית, גם אם אתם רוצים להתייחס לא ברמה האדריכלית אלא ברמת הפעילות והחיים היומיומיים...

למעלה