בקשה לעזרה- תביעה/תביעה קטנה

afik 23

New member
בקשה לעזרה- תביעה/תביעה קטנה

שלום רב.

אנו סובלים מבעיית שכנה מטרידה, בדומה לשאלה שנשאלה כאן בחודש שעבר, מצ"ב הקישור.
גם אצלנו, השכנה כל היום גוררת רהיטים, מלווה ברעש חריקות והטחת חפצים בחוזקה על הריצפה.
השכנה המטרידה היא בת זוג של הדייר שהוא הבעלים של הדירה, היא לא הבעלים אך היא מתגוררת בה איתו בקביעות.
ניסינו לדבר עם השכן, ולטענתו בת זוגו היא "חולת נקיון" והוא יודע ומודה שכל היום היא "דופקת לנו על התקרה" אבל הבעיה לא נפתרה.
במקרה, חברה של רעייתי היא קרובת משפחה של בעלה לשעבר של "חולת הנקיון" ומכירה אותה היטב, ומתארת אותה כבעלת אובססיה לנקיונות בלתי הגיונית.
היא שופכת מים מהמרפסת לניקוי הזכוכית החיצונית של המרפסת, מים שחודרים גם למרפסת שלנו ובוודאי גם מעט לדירות מתחתינו ובעיקר לדירת גן למטה. הספקתי לצלם רק את הסיומת של פעולה זו.
שאלותיי: האם באמת, כפי שתואר בבעיה שהוצגה בקישור, אין מדובר בעבירות פליליות, או שמא מדובר בעצלות של המשטרה? האם להגיש תביעה קטנה/רגילה? כיצד אני מוכיח נזק? הרעש מהתקרה לא ממש עובר בצילום ואני חושש מטענה נגדית שאין הוכחה שאני מצלם רעש שנובע בהכרח מהתקרה. האם אני תובע את בעל הדירה, את בת הזוג, או את שניהם?
שאלה נוספת: היות ומדובר בבניין חדש, ניסיתי לברר באינטרנט אם יש נגד השכנה תביעות דומות מהעבר. ראיתי במספר אתרים את שמה כנתבעת בביהמ"ש לתביעות קטנות בעיר שלנו, כולל את מספר התיק (ת"ק) מהשנה שעברה אך לא הצלחתי לברר את מהות התביעה. האם אם אשלח אליך במייל את מספר התיק/ההליך תוכל לעזור לי באיתור כתב התביעה/ פסק הדין?

hen7777

New member
חבר יקר...כמה אני מזדהה איתך!

אני יכול לעדכן אותך ואת חברי הפורום שכתבנו לאותה שכנה מכתב ובו בקשה להפסיק את הרעש אחרת נפנה לבית משפט. היא כתגובה פנתה לעו"ד וטענה שאנחנו מטרידים אותה.
הדבר חייב אותי להפעיל גם עו"ד שהמליצה לי לתעד כל רעש שהיא עושה בצירוף שעון של ממיר הטלוויזיה שאותו לא ניתן לשנות.
הכיוון כרגע הוא תביעה קטנה.

אתה יכול לנסות לשלוח לי, אנסה לאתר

1. לתבוע את שניהם. שניהם גרים שם.

2. תנסה לצלם עם סאונד, ולהמחיש את הרעש.

3. תבצע במשך שבועיים רישום של כל רעש שהיה, באיזו שעה, וכמה זמן.

לפני התביעה,תנסה לשלוח מכתב מעו"ד להבהיר להם את הבעייתיות ברעש. הייתי הולך פה לתביעה קטנה. שהרי כל פעם שיעבור בין הגשת התביעה ועד לפסק הדין - תוכל להגיש תביעה נוספת על הרעש החדש.

אם תצליח להוכיח את הרעש ואת הנזק, הם ישלמו, ואז יפסיקו.

ממליץ מאוד להעזר בעו"ד לכתיבת התביעה, כפי שכבר הצעתי במקרה הקודם. זה לא מקרה "קלאסי" לתביעות קטנות, וחשוב לשים לב לניואנסים. לא למותר ליין שגם עו"ד לא יוכל להבטיח לך "זכייה", אבל לדעתי עבודה טובה בהחלט תמקסם את הסיכויים שלך.

afik 23

New member
חן חן ותודה רבה! שלחתי לך בהודעה פרטית את

מספר ההליך

למעלה