בקשה לעזרה

בקשה לעזרה

היי פורום חתולים,
אני רואה שיש פה הרבה פעילות של חובבי חתולים, אז אני מקווה לקבל פה ייעוץ בשאלה מורכבת. זה קצת ארוך ואני אנסה להיצמד רק לפרטים החשובים. תודה מראש.

הסיפור הוא כזה: חבר שלי גר בעבר ביחידת דיור צמודה לבית קרקע, ושם אימצה אותו חתולת רחוב שככל הנראה הייתה ביתית בעבר (שכן היא עברה עיקור) שם האכלנו אותה והוא אף היה מכניס אותה פנימה ליחידה בערבים.
לפני שנה עברנו לדירה משלנו ונאלצנו להשאיר את מיצי שם, שכן נאסר עלינו על ידי הבעלים של הדירה החדשה להכניס חיות.
מיצי נשארה בטיפולו של בעל יחידת הדיור ושל הדייר החדש שנכנס במקומו של החבר שלי.

במהלך השנה, מסיבות לא ברורות אותה לקח אותה אותו דייר "לטייל" ברכב ליישוב אחר בו ביקר חברה שלו, והיא ברחה שם והלכה לאיבוד.
כחודשיים לאחר מכן נסענו אני והחבר לחפש אותה שם בסביבת המקום בו ברחה, וכעבור כשעה של חיפושים מצאנו אותה - היא זיהתה את החבר שלי ממרחק ורצה אליו. החזרנו אותה למקום בו היא גרה קודם שם המשיכו להאכיל אותה.

מה שקורה עכשיו הוא שהדייר שטיפל בה עזב, ובעל הבית לא מוכן לטפל בה עוד ואף רמז שהוא "יזרוק" אותה במקום אחר.
הפתרון שמצאנו הוא להביא אותה לגור בחצר ביתו של אח של חבר שלי, בעיר שבה אנחנו גרים.
חבר שלי הביא אותה לשם, דאג לה לאוכל ומים (שהיא לא נגעה בהם), והלך אחרי שהיא נראתה רגועה יחסית בסביבתה החדשה. למחרת חזרנו לשם כדי להרגיל אותה שזה המקום החדש שלה, והיא לא הייתה בשום מקום. חיפשנו כל הערב בשכונה כמה פעמים, ואף בשכונות סמוכות.
האיזור מורכב מסימטאות של בתי קרקע עם צמחייה וגינות מסביב, ומסביב - כבישים סואנים שתוחמים את השכונה. השכונה עצמה שקטה ומזכירה את המקום שגרה בו קודם.

כנראה היינו קצת אופטימיים מדי אחרי שמצאנו אותה במקום זר אחרי חודשיים של היעדרות, וציפינו שהיא פשוט תישאר באותו מקום.
אנחנו מאוד שבורים כי היא יקרה לליבנו. חשוב לנו מאוד למצוא אותה וממש נקרע לי הלב מהמחשבה שהיא משוטטת לה לבד בלי אוכל ומים במקום זר...
רציתי לשאול אם מישהו נתקל בסיפור דומה, או שיש לו עצה לגבי איפה לחפש ואיך למצוא אותה - לאן היא יכלה ללכת, איך להגביר את הסיכוי למצוא ועוד.
ישנם סיפורים של חתולים שמנסים לחזור הביתה, יש סיכוי שזה מה שהיא מנסה לעשות? היישוב שהיא גרה בו יחסית קרוב לעיר, אבל רחוק מאוד להליכה וכמובן מיותר לציין שהיא לא אמורה לדעת באיזה כיוון ללכת ואיך למצוא את המקום הישן.

עזרה בבקשה!

דרורפפ

New member
ברוכה הבאה לפורום!

עד כמה שידוע לי עיקור וסירוס של חתולי רחוב זה דבר די שכיח כיום, אז אני לא בטוח אם זו אינדיקציה לכך שהחתולה בעברה היתה חתולת בית.

רציתי לציין שהחשדנות כלפי הדייר שטיפל בחתולה לא נשמעת לי מוצדקת, במיוחד לאור העובדה שהוא טרח לשתף אתכם בסיפור וכפי הנראה גם נתן לכם מיקום מדויק. אני חושב שזה לא פחות ממדהים שהצלחתם למצוא אותה בזמן כה קצר (ולאחר זמן כה ממושך), לפעמים אני מחפש חתולים שנמצאים בחצר שלי ואני לא מצליח למצוא אותם בזמן כה קצר.

כפי שאמרת, במקרה הראשון היא נשארה באותה הסביבה ולא נדדה, לפי דעתי סביר להניח שגם במקרה הזה היא נשארה בסביבה. האם במהלך החיפושים שלכם מצאתם נקודות האכלה? האם נתקלתם בבתים עם כלי האכלה? ... אם כן, אולי שווה לנסות לפנות לאותם מאכילים ולשאול אם האכילו אותה/פגשו בה, וכו'

בכל אופן אם היא אכן נשארה בסביבה, אולי לא יזיק אם תשאירו כלי אוכל למקרה שתחזור, או שתעבור... רק צריך לוודא שאין יותר מדי חתולים משוטטים בחצר הזו- אחרת החצר עלולה להפוך לנקודת חיכוך.

בהצלחה!

meedas

New member
העברת חתול לטריטוריה חדשה

פעולה כזו דורשת תקופת איקלום - אם עוברים דירה עם החתול נהוג לסגור בתוך הבית לתקופה של כמה שבועות... גם אקלום לחצר/פינת האכלה דורש תקופה של סגירת החתול, אם בתוך בית או בכלוב איקלום מתאים

אין דרך לדעת מה החתולה בחרה לעשות - יכול להיות שהיא בפאניקה ומתחבאת איפשהו. יכול להיות שחתולים מקומיים הבריחו אותה מהשטח שלהם. יכול להיות שהיא מנסה לחזור הביתה
אין פתרון חוץ מלחפש אחריה בשטח גדול ככל האפשר. זה אומר קודם כל לתלות הרבה מודעות עם תמונה ברורה שלה בכל האזור בישוב שבו שוחררה וגם בשכונה שבה נמצא הבית הקודם (למקרה שהיא אכן מנסה לחזור הביתה ואולי תצליח)
במקביל להעזר גם בפייסבוק להפצת התמונה.
להגיע לנקודה שבה שחררתם אותה כמה שאפשר, רצוי בשעות הלילה המאוחרות ולנסות לקרוא לה, אם היא שם אולי היא תצא מהמחבוא ותגיע

הסיכוי לאתר אותה נמוך למדי אבל קיים. קחו את הזמן בינתיים לנסות לחשוב על מה תעשו אם כן תמצאו אותה, כי סתם להניח אותה חזרה במקום זר יחזיר אתכם לנקודת ההתחלה

זה הזמן לציין שיש הרבה בעלי דירות שכן מאפשרים לגדל בע"ח. נכון, זה דורש עוד מאמץ בחיפושים אבל בהחלט לא סיבה לנטוש חתול מאחור... אם החתולה אכן יקרה לליבכם, אולי יש מקום לשקול מעבר לדירה שבה תוכלו לגדל אותה בבטחה לעוד שנים קדימה

למעלה