בקשה לעזרה

מ י ק ה

New member
בקשה לעזרה

שלום בנות יקרות,
אני מסתובבת נפעמת כבר שבוע בפורום שלכם וממש רוצה להתחיל לרקום רקמת איקסים,
חיפשתי ומשום מה לא מצאתי הסבר ברור (אם אפשר בעברית) על המעבר מהציור לרקמה,
אז קודם כל- אם למשהי יש קישור טוב או הסבר שמתחבא כאן- אני אשמח לקבל קישור
ואם לא - אז כמה שאלות בסיסיות.
1. האם רקמת איקסים חייבת מסגרת/חישוק?
2. כל ריבוע בסקיצה מסמל בעצם איקס אחד בציור- אז כאשר סופרים מהמרכז - בעצם סופרים 2 חורים כל פעם?
3. מאיפה מתחילים את הריקמה? דווקא מהאמצע או מהצד או שזה לא משנה?
4. האם אפשר לרקום עם חוטים רגילים של רקמה או שחייבים מולינה? ואם כן- איך משתמשים בחוטים האלה
5. אשמח לקבל רעיונות לפרויקטים ראשוניים (האם הרקדניות החמודות להפליא שהוצגו כאן נחשבות קלות או קשות?)
6. מה הבד המומלץ- האם זה הקשיח שקונים בחנות יצירה או בד אחר- בחנות בדים? (מה טווח המחירים של בדים אלה?, בירושלים זה 80 ש"ח למטר!!!)
ולגבי מחט- אשמח לשמוע באיזה מספר או באיזה מחט משתמשים.
7. עוד שאלה שעלתה לי- נסיון אחד של רקמה (שם המשפחה שלנו) יצר בעצם רוח בין איקס לאיקס- זה יצא יפה מאוד ומתאים לקונספט, אבל בתמונות אני רואה שזה ממש צמוד- האם ברקמה יש חפיפה בין האיקסים או שהם רק צמודים מאוד אחד לשני, או שאולי הכל קשור לעובי החוט שהשתמשתי (חוט VOG רגיל) או לעובי הבד?
בקיצור- כמו שאתן רואות- הרבה שאלות ולא הרבה תשובות. הפניות יתקבלו בשמחה.
אם יש ספר בעברית על רקמה- אני אשמח לשמוע עליו (גם אם ישן)

תודה והמשך עבודה פוריה!
מ י ק ה

colibri

New member
ברוכה הבאה ובהצלחה

כמה תשובות:
1. האם רקמת איקסים חייבת מסגרת/חישוק?
לא. אני רוקמת בלי חישוק, יותר נוח לי ככה.

2. כל ריבוע בסקיצה מסמל בעצם איקס אחד בציור- אז כאשר סופרים מהמרכז - בעצם סופרים 2 חורים כל פעם?
תלוי על איזה בד את רוקמת. יש בד מתאים במיוחד לרקמת איקסים, ובמיוחד בהתחלה, שנקרא "אאידה" - והוא ארוג ריבועים-ריבועים, כל ריבוע עבור איקס אחד. אני ממליצה עליו.

3. מאיפה מתחילים את הריקמה? דווקא מהאמצע או מהצד או שזה לא משנה?
לא ממש משנה.

4. האם אפשר לרקום עם חוטים רגילים של רקמה או שחייבים מולינה? ואם כן- איך משתמשים בחוטים האלה
אפשר לרקום עם כל חוט, למעשה. אם את משתמשת במולינה - חותכים חתיכה באורך הרצוי, מפצלים את החוט לסיבים בודדים (הוא עשוי שישה סיבים), ומשתמשים בדרך כלל ב-2 סיבים יחד.

5. אשמח לקבל רעיונות לפרויקטים ראשוניים (האם הרקדניות החמודות להפליא שהוצגו כאן נחשבות קלות או קשות?)
לדעתי, הרקדניות לא קשות מדי להתחלה
. בכל אופן, יש המון דוגמאות חינמיות - גם ברשת וגם כאן בפורום.

6. מה הבד המומלץ- האם זה הקשיח שקונים בחנות יצירה או בד אחר- בחנות בדים? (מה טווח המחירים של בדים אלה?, בירושלים זה 80 ש"ח למטר!!!)
שוב, אני ממליצה על בד אאידה. מטר זה המווווון. את יכולה לקנות חצי מטר להתחלה, גם זה יספיק לדי הרבה זמן

ולגבי מחט- אשמח לשמוע באיזה מספר או באיזה מחט משתמשים.
יש מחטים לרקמת איקסים, שהחוד שלהן קהה. בחנות יוכלו לתת לך. לא זוכרת איך הולכים המספרים שלהן...

7. עוד שאלה שעלתה לי- נסיון אחד של רקמה (שם המשפחה שלנו) יצר בעצם רוח בין איקס לאיקס- זה יצא יפה מאוד ומתאים לקונספט, אבל בתמונות אני רואה שזה ממש צמוד- האם ברקמה יש חפיפה בין האיקסים או שהם רק צמודים מאוד אחד לשני, או שאולי הכל קשור לעובי החוט שהשתמשתי (חוט VOG רגיל) או לעובי הבד?
בעיקרון, האיקסים אמורים להיות צמודים. כלומר, כל שני איקסים שכנים משתמשים באותם החורים. עובי החוט לעומת הבד משפיע על רמת הכיסוי של הבד בחוט, אבל לא על הרווחים בין האיקסים.

בהצלחה!

תשובות נהדרות! רוצה להוסיף לגבי המחט,

שתלוי באיזה עובי חוט ובד את עובדת. אם את בוחרת לעבוד בחוט פרל, ("רגיל" , שאינו מולינה) בעובי מקובל אז מחט קהה מספר 20 תהיה לך נוחה. מחטים הן נורא זולות ואני מציעה לך לקנות מספר מחטים שונות כדי שיהיה לך מבחר ותבחרי את הנוחה ביותר..
בהצלחה! תחזרי אלינו להראות תמונה! אנחנו מאוד גאות בהתחלות!!!

מ י ק ה

New member
תודה רבה על התשובות!

יצאתי ברכש הבוקר!
קניתי חצי מטר בד אאידה, 8 חוטי מלינה (ויש לי מלאי לא מבוטל של חוטי פרל- כדברי שש שבע) 2 מחטים כהות- אחת מספר 20 ואחת 22, ונתחיל עם הרקדניות הקטנות- שבאמת ממש מתוקות.
מקווה להראות תוצאים בהקדם.

תודה רבה!
שירה

איזה כיף! תתחדשי! השארי עימנו.. יש פינת

"עבודות בדרך" וספרי לנו איך מתקדם!

למעלה