בקשה לעזרה
שלום בנות יקרות,
אני מסתובבת נפעמת כבר שבוע בפורום שלכם וממש רוצה להתחיל לרקום רקמת איקסים,
חיפשתי ומשום מה לא מצאתי הסבר ברור (אם אפשר בעברית) על המעבר מהציור לרקמה,
אז קודם כל- אם למשהי יש קישור טוב או הסבר שמתחבא כאן- אני אשמח לקבל קישור
ואם לא - אז כמה שאלות בסיסיות.
1. האם רקמת איקסים חייבת מסגרת/חישוק?
2. כל ריבוע בסקיצה מסמל בעצם איקס אחד בציור- אז כאשר סופרים מהמרכז - בעצם סופרים 2 חורים כל פעם?
3. מאיפה מתחילים את הריקמה? דווקא מהאמצע או מהצד או שזה לא משנה?
4. האם אפשר לרקום עם חוטים רגילים של רקמה או שחייבים מולינה? ואם כן- איך משתמשים בחוטים האלה
5. אשמח לקבל רעיונות לפרויקטים ראשוניים (האם הרקדניות החמודות להפליא שהוצגו כאן נחשבות קלות או קשות?)
6. מה הבד המומלץ- האם זה הקשיח שקונים בחנות יצירה או בד אחר- בחנות בדים? (מה טווח המחירים של בדים אלה?, בירושלים זה 80 ש"ח למטר!!!)
ולגבי מחט- אשמח לשמוע באיזה מספר או באיזה מחט משתמשים.
7. עוד שאלה שעלתה לי- נסיון אחד של רקמה (שם המשפחה שלנו) יצר בעצם רוח בין איקס לאיקס- זה יצא יפה מאוד ומתאים לקונספט, אבל בתמונות אני רואה שזה ממש צמוד- האם ברקמה יש חפיפה בין האיקסים או שהם רק צמודים מאוד אחד לשני, או שאולי הכל קשור לעובי החוט שהשתמשתי (חוט VOG רגיל) או לעובי הבד?
בקיצור- כמו שאתן רואות- הרבה שאלות ולא הרבה תשובות. הפניות יתקבלו בשמחה.
אם יש ספר בעברית על רקמה- אני אשמח לשמוע עליו (גם אם ישן)
תודה והמשך עבודה פוריה!
מ י ק ה
שלום בנות יקרות,
אני מסתובבת נפעמת כבר שבוע בפורום שלכם וממש רוצה להתחיל לרקום רקמת איקסים,
חיפשתי ומשום מה לא מצאתי הסבר ברור (אם אפשר בעברית) על המעבר מהציור לרקמה,
אז קודם כל- אם למשהי יש קישור טוב או הסבר שמתחבא כאן- אני אשמח לקבל קישור
ואם לא - אז כמה שאלות בסיסיות.
1. האם רקמת איקסים חייבת מסגרת/חישוק?
2. כל ריבוע בסקיצה מסמל בעצם איקס אחד בציור- אז כאשר סופרים מהמרכז - בעצם סופרים 2 חורים כל פעם?
3. מאיפה מתחילים את הריקמה? דווקא מהאמצע או מהצד או שזה לא משנה?
4. האם אפשר לרקום עם חוטים רגילים של רקמה או שחייבים מולינה? ואם כן- איך משתמשים בחוטים האלה
5. אשמח לקבל רעיונות לפרויקטים ראשוניים (האם הרקדניות החמודות להפליא שהוצגו כאן נחשבות קלות או קשות?)
6. מה הבד המומלץ- האם זה הקשיח שקונים בחנות יצירה או בד אחר- בחנות בדים? (מה טווח המחירים של בדים אלה?, בירושלים זה 80 ש"ח למטר!!!)
ולגבי מחט- אשמח לשמוע באיזה מספר או באיזה מחט משתמשים.
7. עוד שאלה שעלתה לי- נסיון אחד של רקמה (שם המשפחה שלנו) יצר בעצם רוח בין איקס לאיקס- זה יצא יפה מאוד ומתאים לקונספט, אבל בתמונות אני רואה שזה ממש צמוד- האם ברקמה יש חפיפה בין האיקסים או שהם רק צמודים מאוד אחד לשני, או שאולי הכל קשור לעובי החוט שהשתמשתי (חוט VOG רגיל) או לעובי הבד?
בקיצור- כמו שאתן רואות- הרבה שאלות ולא הרבה תשובות. הפניות יתקבלו בשמחה.
אם יש ספר בעברית על רקמה- אני אשמח לשמוע עליו (גם אם ישן)
תודה והמשך עבודה פוריה!
מ י ק ה