בקשה לעזרה

moshikgulst

New member
בקשה לעזרה

אני מנסה להתחיל למחשב את כל תהליך יצירת הקומיקס שלי, אבל אין לי מושג איך לעשות את הבועות והמלבנים שמכילים טקסט... ניסיתי בפוטושופ, אבל לא נראה לי שזה מקצועי שם, כי הבלון שנותנים שם הוא בלתי גמיש לחלוטין, נראה נורא ואני לא מצליח "לשחק" איתו... איך אתם עושים ת´בועות שלכם? לפותרים נכונה יוצע פרס - סופ"ש על חשבוננו בבית-חנון. תודו שעכשיו יש לכם מוטיבציה לעזור לי!

chatenoire

New member
בלונים

גרסאות פוטושופ מתקדמות יותר (6, לדוגמא) תומכות בוקטורים. לצורות האוטומטיות של פוטושופ יש אופציה ליצור אותן כצורות ביטמאפ או כ-Work Path, שאותו אפשר למתוח ולעצב (בתאוריה, לפחות. אני לא עבדתי עם פוטושופ). גם בפיינטשופ יש אופציות לעבודה בוקטורים, ולדעתי נוח יותר להשתמש בה (אבל זה רק בגלל שלא ניסיתי אף תכנה אחרת).

ailag

New member
סוף סוף!

אנשים שמשתמשים בפיינטשופ לפעמים ולא בפוטושופ. סוף סוף.

moshikgulst

New member
damn

אבל אני משתמש בפוטושופ... יש פה מישהו שמבין בפוטושופ?

אמיר0

New member
נראה אם אני יכול לעזור...

אני עושה את כל הבלונים שלי בפוטושופ כ- workpath. דבר ראשון אני מתחיל עם התמונה שלי כרקע (כלומר אני עובד בשכבה מעל לציור ומתחת לאותיות), ולוקח את כלי האליפסה. אני מצייר לי איזה אליפסה שאני רוצה.

אמיר0

New member
אחרכך,

אני הולך עם העט ועושה את המשולש. בד"כ אין לי בעיות כמו שיש בתמונה (השטח הריק בין המשולש והאליפסה), אבל הוספתי אותן כדי להראות אך נפטרים מהן.

אמיר0

New member
אחרכך,

אני הולך עם העט ועושה את המשולש. בד"כ אין לי בעיות כמו שיש בתמונה (השטח הריק בין המשולש והאליפסה), אבל הוספתי אותן כדי להראות אך נפטרים מהן.

אמיר0

New member
שמתמשים

ב- path componenet selection כדי לבחור את כל החלקים ובוחרים למעלה למזג את השטחים שלהם.

אמיר0

New member
אם רוצים לשנות את האליפסה,

כלומר למתוח אותה וכו´, בוחרים אותה עם path component selection, ואז הולכים ל- edit->transform. או לחלופין, ctrl+T. כדי להוסיף גבול אפשר לעשות stroke לכל השכבה, בתכונות השכבה מימין.

amitais

New member
אני עושה הכל בפריהנד

כתיבת הטקסט והזרמתו בתוך הבלון הרבה יותר נוחים. בפריהנד אפשר להזרים את הטקסט בתוך צורה, ועדיין אפשר לשנות כל אלמנט בצורה, הכל נשאר חי ולא מקובע בפיקסלים. יש גם פונטים של צורות של בועות. ב- www.blambot.com יש כמה כאלה. לפעמים נוצר דיסוננס (=חוסר התאמה) בין המראה הממוחשב של הבועות והטקסט לבין האופי הידני של הציור. פתרון לבעיה יכול להיות להדפיס את הבועות הממוחשבות, לעבור עליהן ביד, ולסרוק שוב. קצת עבודה טכנית אבל שווה את המאמץ.

אמיר0

New member
אתה צודק לגבי הדיסוננס...

לרוע מזלי אני קצת עצלן יותר. אני מתגבר על זה חלקית ע"י הפיכת הבועות לחצי שקופות.

moshikgulst

New member
ואיך אתה עושה את זה בפריהנד?

פשוט אף פעם לא עבדתי עם התוכנה הזאת...

למעלה