בקשה לעזרה

megi22

New member
בקשה לעזרה

שלום לכולם, אני סטודנטית להוראה לגיל הרך , אני לומדת גם קורסים בחינוך מיוחד ולכן אני עובדת עם ילדלא מאובחן אשר יש לו קשיי קשב וריכוז. הילד בן 7, והוא קורא בתנועות קמץ, פתח וחיריק לעומת כל ילדי כיתתו .. שכבר קוראים. לילד יש בעיקר בעיות בשליפה. אשמח לקבל את הצעותיכם לקידום הילד. מגי

rotem1001

New member
בעיות בשליפה

שלום לך! גם אני עובדת עם ילדים בעלי לקויות-למידה, ואוכל לנסות לסייע לך מתוך ניסיוני- אם לילד ישנן בעיות בשליפה, ניתן ליצור יחד עמו ייצוגים חזותיים לצירופים בתנועות אלו. למשל- לצירוף טָ ניתן לצייר ציור של טבח, ולכתוב בתוכו את הצירוף, וכן הלאה, כך שכשהילד מתקשה, הוא יכול להיזכר בייצוג החזותי, וכך לדעת מהו הצירוף. בנוסף לכך- ייתכן כי ניתן להפוך את ההיזכרות לזיהוי, כלומר- כשהילד אינו מצליח להגות צירוף מסוים (בנפרד, או בתוך מילה), אפשר לומר לו צירופים שונים, שאחד מהם הינו הצירוף הכתוב. מה שחשוב, לדעתי, זה לחזור שוב ושוב על לוח הצירופים בתנועות שעליו לדעת (כמובן שלפי הרצף). בהצלחה! (-:

1טיפטיפה

New member
ילד לא מאובחן

אם הילד לא מאובחן איך קובעים שיש לו בעיות בשליפה?? .חשוב שיאובחן ורק אז ניתן להשתמש בשם הקושי."קשב וריכוז" על כל פנים השאלה קשה לייעוץ באופן כזה

למעלה