בקשה לפרשנות

Hellen

New member
בקשה לפרשנות

שלום לכולם, אפתח בכך שאני מצטער אם העלו את זה כבר - אך לא מצאתי את זה בעמודים האחרונים והחיפוש לא עובד לי. לשאלתי, האם מישהו מוכן לפרש לי את BRAIN DAMAGE ו-ECLIPSE? במיוחד את 2 השורות האחרונות של אקליפס.

Hellen

New member
ואפילו עוד שאלה

רפרפתי עוד קצת בפורום, וראיתי איזה הודעה שהפלויידים שונאים את האלבום AHM. מישהו יודע האם זה נכון? ואם כן למה? הטראק עצמו ד"א, ממש ענק לדעתי

שלום הלן ../images/Emo140.gif

וברוך בואך לפורומנו
. לשאלתך הראשונה, הפורום שלנו עורך פרוייקט בשם "פרוייקט השירים" בו מועלים פעם או פעמיים בשבוע לדיון שירים מאלבומי הפלויד, לפי סדר הופעתם הכרונולוגי. מחר, יועלה לדיון האלבום Dark Side of the Moon, ובמסגרתו, אני בטוחה, יידונו גם השירים עליהם שאלת, והמילים הנדונות. אני ממליצה להשאר בסביבה, ולהשתתף בדיון.
באשר לשאלה השניה: הפלויד אינם שונאים את האלבום AHM כולו, אלא רק את קטע הנושא, היצירה Atom Heart Mother. לדעתם, זו אינה יצירה טובה, יחסית לדברים שיצרו אחר כך. היא הוקלטה ונערכה ברשלנות, לדעתם - בין היתר, למעשה, בגלל מגבלות טכנולוגיות באותה תקופה - ואינה מביאה לידי ביטוי את הרעיונות המוסיקליים שלהם בצורה מדוייקת, כפי שהצליחו לעשות מאוחר יותר. כמו כן, יתכן שהם אינם אוהבים את היצירה בגלל מעורבותו הגדולה של ידידם רון גיסין, בכתיבה ובהפקת הקטע, דבר שנתן ליצירה אופי שונה מיצירותיהם האחרות. לעומת קטע הנושא, השירים האחרים באלבום - מלבד Alan's Psychedelic Breakfast שהוא קטע הומוריסטי גרידא - הם כן אהודים על הלהקה. כך לדוגמא גילמור מופיע עד היום עם Fat Old Sun - הוא ביצע את השיר, למשל, במסגרת פסטיבל מלטדאון לפני שנתיים, ומומלץ לשמוע זאת. ווטרס אף הוא מנגן את If בהופעות.

Hellen

New member
תודה רבה, ראשית :)

לא ידעתי שבדיוק מחר עולה דארק סייד לדיון, אז מצויין :) ומהסיפור על AHM אני מבין שאני היחיד שאהב את הקטע? או שיש עוד כמה שחשים איתי הזדהות?

אתה לא היחיד

אותי הקטע לא מרשים בכלל, אבל יש כאן לא מעטים שאוהבים אותו מאוד
וגם תכף תשמע מהם....

pink floydror

New member
ציףציף !!

את באמת רוצה להגיד לי שאת נשארת אדישה לדבר הזה ??
בכל מקרה, באמת שזה אחד הדברים הכי יפים שהואזן שלי שמעה בחייה.

FloyDviR

New member
דרור !!

אז אני כן אדיש לדבר הזה... מכל האלבום AHM הכי יפה זה ה5 דקות הראשונות של הדיסק... זהו! לא מתחבר לדיסק הזה בכלל... אבל כמובן שזוהי רק דעתי ויש הרבה אחרים שכן אוהבים אותו...

מה, גם לא השירים בצד השני? ../images/Emo12.gif

ומדוע לא כתבת את הדברים במסגרת הדיון על האלבום? היה מתפתח דיון מעניין...

Tomer 123

New member
הנה אתה שומע ממנו...

AHM זה קטע יפהפה ומקסים. רוק מתקדם סימפוני, שמצליח להיות מורכב וקליט באותו זמן. ציף ציף, מותר לך וגם ללהקה לא לאהוב אותו, אבל אני טוען שזה אחד מהקטעים מהרשימים והיפים של הלהקה.

דור(2?)

New member
בקשר לדיון על דארק סייד

יהיה חכם יותר לבנות אותו על כל שיר בנפרד, ולא לחלק את הדיון לחצי הראשון ואז לחצי השני של האלבום. (בגלל שזה האלבום שכולם פה מכירים ולכל אחד פה יש הרבה מה להגיד על כל שיר ושיר
)

למעלה