בקשה לפתרון לתינוק עם רפלוקס משמעותי ואדנויד

אתי 179

New member
בקשה לפתרון לתינוק עם רפלוקס משמעותי ואדנויד

שלום,
אודה מאוד אם תוכל לתת לי פתרון לאחר שהייתי אצל רופאת א.א.ג שבדקה את הבן שלי עם סיב אופטי, והאבחנה שלה היא:
מדובר בתינוק עם רפלוקס משמעותי, נשקל לפני שלושה שבועות 7.700 בבדיקה עם סיב אופטי - אדנויד מוגדל בינוני, ללא חסימה נטיב האוויר,
שרידי אוכל בחלל הפה ובלע, אריטנואידים היפרמיים ובצקתיים, אפיגלוטיס בצורת אונגה.
המלצות: חשוב לטפל ברפלוקס ע"י כלכלה תואמת
מעב אחרי המצב הנשימתי בקהילה
אין צורך בטיפול ניתוח בא.א.ג
השאלה: האם יש פתרון המאופתי?
ומה זה אומר כלכלה נכונה ותואמת, אם כיום כל שלוש שעות אוכל 150 תמ"ל, ואוכל עד הסוף?
תודה מראש
אתי

רפלוקס ואדנואיד

לילה טוב,
ראשית חסרים לי פרטים נוספים לגבי החשד לרפלוקס ולכן התייחסותי תהיה ברובה כללית. כאשר תינוק סובל מרפלוקס או החזר קיבתי וישטי=פליטות יש לזכור שלא מדובר במרבית המקרים במחלה אם כי במצב שמלווה את התינוק (בגלל סיבות שונות) עד סביבות גיל שנה ולאחר גיל זה במרבית המיקרים הפליטות יעלמו. כדי לטפל בפליטות יש לבצע מספר דברים:
1. הגבהת מראשות המיטה, החזקה אנכית/גבוהה ( ההחזקה על הכתף של ההורה לאחר האוכל) למשך 20 דקות לאחר כל ארוחה ועידוד לגרפס. זה בחלק מהמיקרים יעזור
2. ניתן להסמיך את האוכל או לחילופין ניתן לתת תזונה שהופכת סמיכה יותר בקיבה ובכך קיימת הפחתה נוספת של הפליטות אפשרות נוספת היא מתן מעין תוסף לאחר ארוחות שמטרתו להפחית את ה"עליה" של האוכל.
מעבר לכך המעבר לאוכל טחון מוביל אף הוא לירידה משמעותית בפליטות.
לאור החשד לרפלוקס אני ממליץ לך לפנות לרופא גסטרו ילדים שראשית ישמע את הסיפור במלואו ובהתאם לממצאים יתאים את הטיפול המיטבי.
בריאות רבה ,לילה טוב ושבת שלום

אתי 179

New member
תשובה לד"ר אבישי להד

בוקר טוב,

התינוק שלי סובל מרפלוקס די מזמן, אבל לא טופל באופן מיוחד בנושא,
פרט להגבהת המיטה, לדאוג שיעשה גרפס ולא להשכיב לישון במיידי, וזהו בעצם.
הרופא הילדים שהייתי אצלו אמר שרצוי להימנע מתוסף אנפמיל לאוכל, כי גם ככה הוא שמן, וזה די מנפח, ואם לא תהיה ברירה תוסיפי, אבל היום הוא אמור כבר לעבור למוצק, אז זה לא משנה משהו בתמונה?
עוד לא נתתי לו מוצק, חשבתי לעשות זאת היום.
האבחנה של רפלוקס משמעותי, הגיעה מרופאת א.א.ג בשניידר שבדקה אותו עם סיב אופטי, אבל לא הפנתה אותי לגסטרו, אלא פשוט אמרה להפחית מינון באוכל, ולנסות לתת לעיתים רחוקות יותר, אבל אני לא ממש יודעת איך לעשות זאת, כי כשהוא רעב, קשה לי להפחית לו.
תודה על העזרה, ושתהיה שבת שלום.
אתי

המשך

ראשית כפי שציינתי ישנם מספר שלבים בטיפול ברפלוקס. במידה והרפלוקס משמעותי בהחלט ניתן לעבור לכלכלה מיוחדת כדוגמת אנפמיל או הסמכת כלכלה . אנפמיל אינו משמין יותר ממטרנה/סימילאק/נוטרילון/אופטימיל לעומת זאת הסמכת כלכלה בהחלט מתבטאת ביותר קלוריות. אם את אמורה להתחיל בטעימות אז במידה והולך היטב ניתן להעלות בכמויות יחסית יותר מהר ובכך לשפר את הפליטות. לגבי הגדלת המרווח בין הארוחות הדבר בהחלט לא קל אך ניתן באופן הדרגתי להאריך כל פעם קצת את המרווח ובכך בסופו של דבר לקבל את המרווח המבוקש. אני לא הייתי עושה זאת כעת לאור העובדה שאת אמורה להתחיל בטעימות.
בריאות רבה ושבוע טוב

למעלה