בקשה לקישור...

בקשה לקישור...

עקב הויכוחים התכופים עם הורי בזמן האחרון,אבא שלי החליט שהוא רוצה לראות מקור נייטרלי שלא משלמים לו,שאומר שתונה צמחית זה בריא. מה זה מקור בריאות ניטרלי בעיני אבא שלי? משהו שרופאים אוכלי בשר כתבו,כמובן. אז אם למישהו יש קישורים,אפילו לאתר של משרד הבריאות האמריקני או משהו כזה-זה ממש יעזור לי. כי את המאמרים של אנונימוס ,וכן אתרי צמחונות ישראלים\עולמיים,הוא לא מאמין להם,בטענה שחברות כמו טבעול ודומיהם משלמים להם כדי שיגידו שתזונה צמחית זה בריא. בעעעעע תודה טלטול

lilithmm

New member
חל שינוי!

יש הרבה רופאים בקופ"ח שמצודדים בתזונה צמחית. היום בקופ"ח רופא כללי אמר לי שתזונה צמחית מספקת את כל אבות המזון כל עוד שאוכלים מספיק פירות וירקות. בבקשה!

enbalush

New member
לאיזו קופ"ח הוא שייך

את יכולה לענות לי גם במסר, תודה.

aradori

New member
אין שום בעיה ../images/Emo26.gif

תזונה צמחית זה בריא. (לא משלמים לי.)

vegan

New member
מנהל המזון והתרופות בארה"ב

בכתבה זו הם מציינים שלו זה היה תלוי במדע בלבד הם היו ממליצים לכולם להיות צמחונים, רק שזה נראה להם קצת קיצוני לאמר לציבור את האמת. הם מצהירים שאין כמות בטוחה של כולסטרול והגבול הרצוי של כולסטרול (ומכאן של מזון מהחי) הוא אפס. לגבי אנונימוס - אנונימוס אינה מקבלת כסף מטבעול או חברה אחרת בעלת עניין. פעילי אנונימוס פועלים כולם בהתנדבות ועושים זאת מתוך רצון לתרום, ללא כל תמורה כספית. ארגון הצמחונות הבינלאומי (IVU) - ארגון ללא מטרות רווח שמגובה על ידי פורום הכולל מדענים מהשורה הראשונה, כולל חוקרים ותזונאים מאוניברסיטאות מובילות בעולם.

vegan

New member
וועדת רופאים לרפואה אחראית

ארגון רופאים הפועל למען הפצת רפואה מניעתית. בראשות הארגון ניתן למצוא רופאים ותזונאים בעלי שם עולמי ומחברים של ספרי תזונה רבי תפוצה, כמו ד"ר היימליך (ממציא שיטת היימליך שהצילה חיים של עשרות אלפי אנשים), ד"ר ג´ון מקדוגאל, ד"ר דין אורניש, ד"ר ניל ברנרד ועוד הרבה חוקרים מובילים מאוניברסיטאות ומכוני מחקר.

מחקרים מטעם?

קודם כל, חובת ההוכחה על אביך. אם הוא טוען שיש מרכיב תזונתי במוצרים מן החי שאינו קיים במוצרים מן הצומח - הוא צריך לנקוב בשם שלו. בינתיים את יכולה לנקוב בשמות של רבים מן המרכיבים המזיקים במוצרים מן הצומח: כולסטרול, שומן רווי, כמות גדולה מדי של חלבון מן החי... נוסף לכל, אני יכול להבין את החשש של אביך ממחקרים מטעם, אבל אין שום ארגון בעל אינטרסים כלכליים לעודד תזונה צמחית. טבעול היא חברת בת של הוד לבן (חברה לייצור בשר), משק צוריאל (שהוא משק קטן ומצחיק מדי כדי לממן מחקרים מטעם) מייצר גם גבינות. לפי מיטיב ידיעתי כמעט ואין חברה עולמית כלשהי אשר מייצרת רק מוצרים צמחיים כדי שיהיה לה משתלם לממן מחקרים מטעם. לעומת זאת אני מכיר הרבה חברות, חקלאים, משקים וכו´ שישמחו לפרסם מחקרים נגד תזונה צמחית כי זה פשוט לוקח להם את הפרנסה. עוד דוגמה שאני יכול לתת זה ד"ר בנג´ימין ספוק, אחד מרופאי הילדים המובילים בארה"ב, שאם אינני טועה היה בתפקיד בכיר ב FDA (ייתכן ואני טועה) פירסם בספר האחרון שלו המלצה לגדל ילדים על תזונה צמחית.

דורון ק

New member
מאמרים

הנה מאמר נחמד-ישנם עוד מאמרים מצוינים אבל את המאמר הזה ניתן להשיג בחינם בנט-אם אתם הולכים לספריה רפואית וכו´ וזה מעניין אותך אני יכול לתת לך שמות של עוד מאמרים מקיפים שפורסמו בספרות,וישנם גם ספרים בנושא... המאמר פורסם ב-QJMED שהוא אחד מכתבי העת של אוקספורד שלבטח לא "משוחדים".

guruyaya

New member
הצג לו את העמוד האחרון של עלון 20 +

בשני העמודים האחרונים, היו מתכונים מהירים, צמחוניים (למעשה, טיבעוניים למעט אחד), אשר הוצאו מתוך ספר בהוצאת הכללית לבישול מהיר, טעים וצמחוני. אתה יכול להניח שהוצאת הכללית, לו הייתה חוששת שמזון צמחוני איננו בריא, לא היית מוציאה את הספר. במידה והוא עדיין לא משתכנע, אני מניח שההקדמה לספר תדון בנושא זה. ואחרון חביב - ישנה בעיה עקרונית עם הרעיון של לבקש מרופאים שאינם צמחונים בעצמם, להמליץ על תזונה צמחונית. הלוא לו רופא היה חושב שתזונה בשרית איננה בריאה - מדוע לו לאכול בשר בעצמו?

Neta558

New member
האם אין רופאים שמעשנים?

גם רופא שיודע מה בריא ומה לא, לא בהכרח יבחר בדרך הבריאה ביותר, כמו כולנו...
כןכן, גם רופאים הם בני אדם, נשבעת! (אבל זה לא אומר שאני אסכים ללכת לאחד...)

למעלה