בקשה לתמהיל ראשוני של משכנתא על סך מיליון שח

Moshiko1235

New member
שלום רב לכולם.
אנחנו זוג +2 בשנות ה40. שהחלטנו לקנות דירה.

הכנסות נטו של 30K - מעוניין בהחזר חודשי של 10K. יש לנו יציבות כלכלית של עבודה לפחות ל10 שנים הבאות.

ערך הנכס הוא כ2.7 מיליון - אנחנו צריכים משכנתא של מיליון שח עם החזר חודשי של 10 -12 אלף בחודש. ההוצאות שלנו הם בין 7 ל 10 אלף בחודש.

הודה לכם על המלצות טובות לתמהיל נכון.

לא הצלחתי לפתוח את הקובץ...
קבל תמהיל מומלץ
330 אלף בפריים -ריבית 0.9-1% ל 30 שנה -החזר של 1061
500 אלף בקבועה לא צמודה -ריבית 2.7 ל 8 שנים החזר 5797
170 אלף במשתנה צמודה כל 5 ריבית 2.1 ל 5 שנים החזר 3000

סה"כ החזר 9850 ש"ח
לאחר 5 שנים תקצרו את הפריים בהתאם

כמובן שאפשר להשיג גם ריביות קצת יותר טובות -צריך להתמקח

Moshiko1235

New member
שמעון תודה על ההמלצה. בקשר למסלול משתנה צודה כל 5 שנים - לא עדיף ללכת על משתנה לא צמודה על 5 שנים?

המדד יעלה בוודאות - ז דכאי לבטל את הסיכון הזה. מצד שני אני לא בטוח איזה ריבית אני אקבל במסלול לא צמוד .

אשמח לדעתך

בתמהיל הראשון שכתבתי באמת חשבתי על משתנה לא צמודה -אבל מכוון שמדובר במסלול קצר מאוד ל 5 שנים וגם הסכום במסלול קטן יחסית למסלולים האחרים אז אולי שווה לקבל את הריבית הנמוכה במסלול הזה -הוספתי מדד אפילו 2 אחוז והתוספת הייתה של כמה שקלים
ולכן העדפתי את הצמוד -לדעתי יותר משתלם
מאוד תלוי באופי שלך ,אני מבין שאתה רוצה ללכת על בטוח אז תיקח את המשתנה לא צמודה ותשלם בערך חצי אחוז בריבית יותר -זה גם לא הרבה כסף
ועדיין לא תגיע ל 10k החזר

בכל מקרה עדיף לבקש מכל הבנקים הצעה על תמהיל אחד שאתה מחליט כדי שתוכל להשוות
בהצלחה!

Moshiko1235

New member
שמעון שוב תודה.
לעניין הריביות. גלשתי בפורומים ואני רואה אחוזים שונים שכמובן שתלויים בהרבה משתנים.

ראיתי שאנשים קיבלו גם 2.4 לקבועה לא צמודה - מה אתה אומר? איך אני יודע מה הריבית הנכונה והטובה שאני צריך לשאוף אליה?

עוד דבר - מה עם מרכיב זכאות? בדקתי ואני זכאי ל 80K - לא כדאי לי להכניס גם אותו לתמהיל? אם כן - תוכל לייעץ לי?

ומנסיונך - שוב - אם זה התמהיל - מה לדעתך הריביות שאני יכול לשאוף אליהם?

ממש תודה רבה !

היי מושיקו,

כתבתי ריביות על סמך אחוזי מימון ,אבל גם כתבתי שאפשר להשיג יותר טוב -לאחר מיקוח
זכאות מדינה לרוכשי דירה ראשונה-היא לא תמיד משתלמת מהסיבות הבאות:
א. היום ניתן להשיג ריביות טובות יותר מהזכאות
ב. מדובר בריבית קבועה +מדד
ג.בדרך כלל מייקר את שאר המסלולים

אתה צריך לשאוף לקבל אישור מאחד הבנקים ואז לגשת עם המסמך לבנק אחר ולנסות לשפר
המטרה היא להגיע למצב שאומרים לך שלא ניתן להוריד יותר .
וכן אתה יכול לשאוף ל 2.4 בקל"צ
פריים קשה לי להאמין שתצליח פחות מ 0.9
משתנה כל 5 לשאוף ל 2 אחוז
אתה לקוח טוב אז יש לך אפשרות להשיג משכנתא פצצה
באיזה בנק מתנהל חשבונך ?

Moshiko1235

New member
אני בבנק דיסקונט - כל המשפחה שלי בדיסקונט . יש לנו תנאים טובים שם ונחשבים ללקוחות VIP.
לא משלמים על ניהול תיק ניירות - עמלת קניה ומכירה של 0.1אחוז
לא משלמים עמלות עוש. מתיחחסים להורים שלי ואלי יפה.
אנחנו מעמד ביניים ממש - אבל ההורים שלי חסכו שם 50 שנה ויש להם תיק ניירות של מעל 3 מיליון. אז מתנהגים אלינו יפה שלא נעבור

מה אתה אומר יש לי מה לעשות עם זה?

אז קודם אתה ניגש לבנק לאומי ומקבל הצעה על התמהיל שבחרת
אח"כ אתה ניגש עם המסמך לבנק הפועלים ומקבל הצעה משופרת -אתה אומר להם שאתה מוכן להעביר את החשבון בנק שלך
הפועלים יתנו לך הצעה טובה
חוזר ללאומי -כנראה שלא יצליחו לשפר את ההצעה של פועלים אבל שווה לנסות
בסוף כשיש לך הצעה פצצה ביד אתה ניגש לדיסקונט -אל דאגה הם לא יוותרו על לקוח כמוך וישפרו את ההצעה של פועלים
אל תיתן להם להציע לך תמהילים אחרים כי זה יהרוס לך את ההשוואה.

במקרה הכי פחות טוב -דיסקונט ישוו את ההצעה של פועלים (אל תוותר תבקש להעביר לגורם בכיר יותר אם צריך)

זאת ההמלצה שלי
בהצלחה!

82little

Active member
לדעתי התמהיל לא מוצלח והריביות שאליהן שואפים גבוהות מדי למקרה הספציפי שלכם. חבל לשלם לאורך חיי הלוואה הזאת עשרות אלפי שקלים מיותרים לבנק. לא צריך להפעיל שיקול אוטומטי של פריים ארוך מדי ולשלב משתנה כל 5 וכו'. זו הלוואה בתנאים שונים בגלל כושר החזר הגבוה, אחוזי מימון טובים... מדובר בהלוואה שאפשר וצריך לסלק אותה הרבה יותר מהר ובריביות טובות יותר...
הייתי מציע להעלות בהחזר החודשי לאיזור ה 11 א' ואולי אפילו קצת יותר ולבנות תמהיל שמשקף את יכולת ההחזר ואת הריביות הטובות שתוכלו להשיג. ... במקרים כאלה לעיתים זה ניתן להשיג בבנק עצמו דיסקונט במקרה זה ובעזרת השוואה לבנק נוסף, נניח הפועלים. וזהו. לא צריך יותר מדי התרוצצות... אגב, אם תציעו לפועלים לעבור אליהם תקבלו אפילו ריביות טובות יותר. שוב, ממוצע ריביות משכנתא לא רלוונטי כאן. אתם יכולים להשיג הרבה יותר וצריך גם לזכור שהריביות עתה בתנועת ירידה...
השתמשו שוב במחשבון משכנתא ונסו סימולציות שונות, אם צריך קצת להאריך פה ושם או לקצר קצת. הנה תמהיל מוצע. חילקתי לשתי קלציות גם כדי לאפשר בקלות פרעון מוקדם כי צריך תמיד להחזיר לפחות 10 אחוז...
333 א' פריים ל 15 שנים בלבד ולשאוף לריבית מתחת ל 0.9
333 א' קלצ ל 7 שנים בלבד ולשאוף לריבית 2 אחוז ומטה
333 א' קלצ ל 6 שנים בלבד ולשאוף לריבית 1.8 אחוז ומטה. ואחרי סיום קלציות לקצר במסלול אחר כולל בפריים...
בהצלחה רבה

שמונה היקר

שליש בפריים אנחנו מסכימים אז זה לא משנה 330 או 333 אלף
אף אחד לא מבטיח ששמוליק יקבל פחות מ 0.9 אז למה שהוא יצא מתוסכל ?
אין טעם לעשות 2 מסלולי קל"צ בהפרש של שנה -בוודאות הוא לא יקבל את הריביות שרשמת ,אתה יוצר אצלו צפיה לא נכונה .
כמו שאמרתי הוא יקבל אחלה ריביות בפועלים אבל הוא לקוח טוב של דיסקונט ואין טעם שהוא יעבור בנק עבור אותם ריביות או עבור פער קטן ולא משמעותי

אפשרי שליש פריים ו את השאר בקל"צ ל 6 שנים ועדיין עומד בטווח ההחזר של מושיקו
ההפרש בין הריבית שאתה רשמת לריבית שאני רשמתי (15 אלף ש"ח ) אני פשוט לא אוהב להבטיח לאדם שאני עוזר לו ריביות שהוא לא בטוח יקבל
במידה ויקבל ריבית 2% הוא ישמח מאוד ואם הוא יקבל 2.5 אז גם הוא יצא מרוצה ולא מתוסכל .
את הפריים מושכים למקסימום כי זה ממש זול מבחינת הריבית וברור שההמלצה שברגע שמסתיים המסלול הקצר מקצרים את הפריים ככה שמדובר במסלול שהוא ארוך אבל זמני -לאחר סיום המסלול הקצר (5 או 6 שנים) הוא ימשיך לשלם את ההחזר ויקצר את הפריים בהתאם

במשתנה כל 5 אני בטוח שהוא יכול לקבל 2.1%

בתמהיל שאני עשיתי הוא יחזיר 1,108,090 החזר חודשי 9778

בתמהיל שאתה הצעת 1,093,453 החזר חודשי 10200

ברור שככל שההחזר החודשי גדול יותר הוא ישלם פחות ריבית

אז אם ללכת בדרך שלך
330 אלף בפריים
670 אלף בקל"צ ל 66 חודשים
החזר חודשי 11775 יחזיר סך הכל לבנק 1,084,775

אבל אולי ההחזר יחנוק אותו ?

שמוליק יכול לדווח איזה ריביות הוא סגר ומה הציעו לו בבנקים

MaorDG

New member
שמעון מאיפה הוודאות מה שמוליק יקבל או לא? תשתף שנוכל גם ללמוד...
אני באופן אישי הייתי שמח אם כשאני מתייעץ בפורום אז שהאדם שיענה לי יכוון אותי לאן לשאוף.
ופתרון נוסף אפשרי הוא לתת טווח ריאלי, שבו הלווה יהיה מרוצה ויסגור ככל שיתקרב למינימום שהממליץ בפורום כיוון אותו.

מאור
אני כתבתי בדיוק לאיזה ריביות לשאוף בהתאם לאחוזי המימון ששמוליק ציין
אז אני אכתוב שוב
פריים לשאוף ל 0.9
קל"צ לשאוף ל 2.5 אפשר פחות אבל לא יותר
משתנה צמודה לשאוף ל 2.1
הטווח של הקל"צ 2-2.5
הטווח של המשתנה 1.8-2.2

לדעתי לא פחות ואולי יותר חשוב זה התמהיל
כל פער בריביות ישפיע על ההחזר החודשי ב 100-150 ש"ח
אבל אם הוא יבחר תמהיל גרוע הוא ישלם ביוקר

אין תשובה אחת נכונה -לכל מקרה מתאים תמהיל אחר ולעיתים יש כמה אופציות של תמהילים.
הלווה צריך להחליט על איזה תמהיל ללכת ואז להשוות בין הבנקים

אני הכי אשמח בעולם שהוא יצליח להביא ריביות יותר טובות אבל אני בספק

82little

Active member
תודה על השיחה הערנית... ככה מתחדדים דברים, מקדמים את ההבנה ומרחיבים את טווח השיקולים להחלטה והתנהלות נכונה.
אומר בקצרה שהריביות שציינתי צריכות כמובן לעמוד במבחן המציאות מול הבנק. לא ניתן להגיע במקרה ספציפי לריבית המדוייקת. זה ענין שנשמר אצל הבנקים כסוד כמוס בפני הלקוחות.
אבל ישנן אינדיקציות מספיק טובות שמאפשרות לכוון אותנו, הלקוחות.
ראשית ישנן הטבלאות של הממוצעי הלואות לא צמודות לתקופות השונות שמפרסם בנק ישראל פעם בחודש וניתן לראות את הירידה המשמעותית בריביות לאורך כל התקופות אחרי העליה הרגעית שהיתה בגלל הקורונה.
שנית, ניתן לגלוש לכמה אתרים שמתמחים באיסוף נתונים והשוואת ריביות וניתן לראות שבהתאם לאחוזי המימון ולאורך חיי ההלוואה הריביות שציינתי אינן מופרכות.
שלישית, ניתן לשמוע מאנשים בפורומים שונים מה קיבלו ותחת תנאים כאלה וכאלה.
רביעית, ניתן לסמוך על מגיבים פעילים יותר, שלקחו משכנתא לאורך שנים ומכירים את התנהלות הבנקים ואת המרווחים השונים .

לאור כל האמור, שוב, מה שכתבתי לא מדוייק אבל גם לא מופרך. וזה בכל מקרה אמור להיות, במקרה הספציפי הזה, ריביות טובות יותר ממה שצויין. יהיה מאוד מועיל ומלמד את כולם אם השואל ישתף מה הציעו לו בבנקים ובכמה סגר בסוף.. .זו חלק מהנתינה חזרה למשתתפים האחרים בפורום...

בענין חלוקת הקלצ לשניים, זה יעיל כדי לדייק לעיתים את הריבית שעשויה להיות קצת שונה בין השנים, ואם רוצים לקחת בשנים עגולות למשל. וחשוב גם כפי שציינתי לענין מצב של פרעון מוקדם של חלק מההלוואה. הבנקים מאפשרים החזר של 10 אחוז לפחות מערך ההלוואה המקורית אז אם לוקחים מראש 666 א' במקום 333 ועוד 333 כל החזר אם יידרש יהיה חייב להיות לפחות 66 א' שח. מה שאין כן אם נלקחו שתי ההלוואות אז אפשר יהיה להחזיר גם 33 א' בלבד בפרעון מוקדם וקיצור חיי ההלוואה.

אפשר כמובן גם לשלב צמודה לטווחי זמן דומים כי בינתיים המדדים נמוכים ולטווחי זמן יחסית קצרים הסיכון לא גבוה ויש סיכוי לרווח מסויים. כמובן צריך לקחת בחשבון את עליית ההחזרים הצפויה בכל מקרה ולעשות סימולציות למקרים השונים.

בענין הפריים, לדעתי אין טעם לקחת הלוואה כזו ארוכה במקרה הזה. צריך לזכור שהלוואה כה ארוכה גם אם בריבית נמוכה גוררת הורדה קטנה בחחזר החודשי אבל הרבה ריביות בתשלום לבנקים. ראה למשל לוח סילוקין מה קורה להלוואה שנלקחה ל 30 שנה אחרי נניח 10 שנים... המון תשלום על הריבית והקרן קטנה לאט יחסית. לכן, כתבתי שחושב שבמקרה זה עדיף לקחת פריים יחסית קצר.

כמובן בהתאם לדרישה של החזר חודשי אפשר קצת להאריך את הפריים, לא יותר מ 20 שנה לדעתי -- אם רוצים להישאר בהחזר חודשי נמוך יותר, ואם נדרש כדי לקבל ריביות קלצ טובות יותר.

בסופו של דבר, יש להוסיף, המלצות בפורום כזה הן כלליות ולא לוקחות בחשבון את הדיוק הנדרש מבחינת גובה החזר חודשי רצוי, גבוה דיו אבל לא חונק. זה דבר שדורש שיקול דעת של הלווים.

וכן לומר שהפורום נועד למי שמעונין לחסוך בדמי ייעוץ ליועץ משכנתאות או שרוצה להיות מיודע יותר לשיקולים. וכמובן מי שמוכן לשלם ליועץ משכנתאות וכך לייקר את המשכנתא והריביות עליה בנניח 7000 שח ובתמורה לקבל משוב מקצועי ומדוייק יותר אולי זה אכן שווה...
חוזר ואומר שחלק מהנתינה זה לחזור תמיד לפורום ולספר מה היה התהליך. מה הריביות שהתקבלו ולאפשר יותר שקיפות מול הבנקים וגם מול יועצי משכנתאות...
בהצלחה רבה!

82little

Active member
להוסיף עוד כמה נקודות למחשבה. נכון שתמהיל יש לו השלכה יותר דרמטית על הריביות שמשלמים לבנקים בהשוואה לשיפור קל בריביות. עם זאת שווה גם אחרי שנבנה תמהיל לבחון את הריביות ואת ההשלכות על מנת להבין על מה המיקוח עם הבנק. לדוגמא במקרה זה 666 א' שח בקלצ לא צמודה ל 7 שנים. ההבדל בין ריבית 2 לריבית 2.5 אחוז יהיה 150 שח בהחזר החודשי ו כ 12 א' בריביות לאורך חיי ההלוואה.
בהתאם להבנה זו, חשוב להתמקח גם על עמלת פתיחת התיק מפני שיש הבדל משמעותי דיו ששקול לכמה עשיריות אחוז בריביות בין ע
עמלת פתיחת תיק של נניח 0.25 אחוז לבין עמלת מינימום בסך 500 שח. אז לפעמים אפשר לקבל את ההנחה גם דרך הורדת הריבית וגם דרך הורדה בעמלת פתיחת התיק.
ובהמשך לזה, אפשר להוזיל עוד את ההלוואה כולה אם עורכים השוואות בין חברות הביטוח מפני שיש הבדל עצום בפרמיות על ביטוח החיים של המשכנתא, בחברות השונות ולאורך כל חיי ההלוואה מדובר בעשרות אלפי שקלים כך שזה משמעותי לא פחות ולעיתים יותר מהפחתה בריבית על ההלוואה. כמו כן חשוב לקחת לדעתי רק ביטוח שבו ההנחה ניתנה לאורך כל חיי ההלוואה ולא לקחת פרמיה משתנה כל 5 או פרמיה עם הנחה בשנים הראשונות וכו'. אם חס וחלילה יש שינוי במצב הבריאותי לא ניתן יהיה לעבור לחברה אחרת... אז עדיף מראש לבנות על מצב שבו תצטרכו להישאר באותה החברה לאורך כל חיי ההלוואה. כמובן שכדאי לבדוק לאורך השנים לא רק מיחזור המשכנתא אלא גם אם ניתן לשפר בהמשך למשל עוד שנה או שנתיים ויותר את ביטוח החיים.
כנל לגבי ביטוח המבנה שהבנק דורש. שווה לערוך השוואות בין החברות השונות ולנסות להוזיל תוך שמירה על ביטוח אמיתי שמכסה את שווי הנכס (כולל אגב התייחסות לשווי קרקע כלומר לערך שוק של הדירה ולא רק לשווי המבנה כשלעצמו).

למעלה