בקשה ל"עזרה ראשונה" ממנהל הפורום

• פותח הנושא laeg
  • פורסם בתאריך

laeg

New member
בקשה ל"עזרה ראשונה" ממנהל הפורום

היי. מתכננת לעבור לגור בקנדה, טורונטו. אני ילידת קנדה יש לי פספורט ומתוקף כך גם לשני ילדיי פספורטים ותעודות אזרח. אין לי מושג מה אני צריכה לעשות מרגע זה ואילך. האם תוכל לייעץ לי?

האם גם לבעלך יש אזרחות קנדית?

האם את מתכוונת לעבור עם הבעל? אז כדאי לסיים תהליך סופנסרשיפ לפני המעבר אחרת הוא לא יוכל לעבוד. אם את פרודה, ועוברת לבד עם הילדים, תוכלי לעבור בכל עת, וצריך לקבוע איך ומתי על בסיס נושאי הפרנסה וחינוך הילדים.

laeg

New member
"עזרה ראשונה"...

אין לי בעל. אני גרושה. ועוברת לקנדה עם ילדיי. אז כרגע אני צריכה רק לחדש את הפספורטים שלנו כי פג התאריך שלהם..???? מבחינה אדמינסטרטיבית - פשוט נוחתים? עוד פעם - ת ו ד ה - בינתייים אפילו אם זה רק סוג של תשומת לב אתה ממש אבל ממש מעודד אותי!

כן, את צריכה לפנות לקונסוליה הקנדית ברחוב

נירים 3 בתל אביב, ולדאוג שלכולכם יהיו דרכונים קנדיים בתוקף. מבחינה אדמיניסטרטיבית פשוט נוחתים. צריך כמובן לדאוג לביטוח בריאות ל 3 חודשים ראשונים, לעשות מספר SIN, לארגן רשיון נהיגה, לרשום ילדים לבתי ספר אחרי שחתמת על חוזה לגבי דירה או בית מגורים, ואז לצאת ולחפש עבודה. ויש שתי אפשרויות: 1. בואי לביקור הכנה, רצוי לבד בלי הילדים אלא אם כן הם ממש גדולים, לגישוש בנושא עבודה, ובנושא בחירת שכונת מגורים ואפילו חתימה על חוזה השכרה. 2. להגיע להתמקמם במלון לא יקר, לצאת לחפש מקום מגורים. התהליך הוא מורכב, ויש הרבה שיקולים לגבי בחירת שכונת המגורים, מהבחינה החברתית, והתחבורתית. קראי כאן קצת מאמרים בעניין,ואם תרצי תוכלי לפנות במסר אישי.

DTUT

New member
אגב אני לא יודע אם זה רלוונטי

אבל אם הורה נוסע לבד עם הילדים, רצוי שיהיה מכתב מבן הזוג שמאשר שהוא מודע לנסיעה. אני לא יודע אם זה רלוונטי ליציאה מישראל, אבל ממה ששמעתי זה רלוונטי ליציאה מקנדה.

laeg

New member
אישור יציאה מהארץ?

היגיונית אמור להיות משהו חתום ביציאה מהארץ. עוד לא הגעתי לזה... צריכה לברר את זה משפטית. בכל זאת אני רק בתחילת הדרך -

את צריכה לברר את זה עם העורך דין שכתב את הסכם

הגירושין שלך. כי אם אין שם התייחסות לנושא, ותסעי לקנדה עם הילדים למגורי קבע, והאב מתגורר בישראל, בלי הסכמה בכתב של אבי הילדים, הגרוש שלך עלול להעלות טענה של חטיפה, ושל הפרה של הסדרי ראייה.

laeg

New member
בדיקה עם העו"ד

אפילו לצלצל לעו"ד שלי זו עצה מצויינת!!! לא חשבתי על כך. אז תודה. כבר הולכת לקרוא את ההסכם גירושין שלי כי אין לי זיכרון בעניין זה. זה לא ממש היה רלוונטי עד עכשיו במחשבות שלי. אני עכשיו קצת מודאגת , שמא יעשה לי בעיות... תודה בינתיים ויום טוב

למעלה