בקשה מאתגרת

kisslali

New member
בקשה מאתגרת

נניח שאתם נוסעים פעם ראשונה ללונדון. יש לכם שבוע. אין לכם כח ללכת ברגל 10 שעות ביום. אתם גרים במרבל ארץ'. מה חייבים לעשות? לאן מוכרחים להגיע? כמה שיותר מפורט. תודה. נשיקות ללי

hrabba

New member
ואוו - איך אני מקנאה בך../images/Emo13.gif)

מעבר לזה..... לונדון בלי ללכת ברגל? זו לא לונדון, כל מה שאני אוהבת בלונדון זה להסתובב, ברחובות, בפארקים, ולא בהייד פארק, אלא באלה הקטנים שנמצאים בכל רחוב ואם כבר פארק גדול - פארק הצבאים - ללי מדדדהים, את הולכת עם הצבאים גן החיות מומלץ גם הוא, גם הגן הבוטאני (הסאב ויי מגיעה עד הדלת) לא אוהבת את המקומות הטרויאליים - מלאי התיירים, אבל ארמון המלכה - אולי? מדאם טוסו - שיהיה חוץ מזה - תעשי חיים אוהבת...

גריפון

New member
10 דקות ברגל (או שתי תחנות בתחתית)

נוטינג היל - בתי קפה קטנים, אוירה רגועה ברחוב, שכונת אמנים. ושוק פורטובלו ממש ליד.

יאיר 33

New member
בתור אחד

שעבד שם תקופה, יכול להגיד לך שאין סוף למקומות שחייבים להיות בהם. יש סיור שיוצא באוטובוסים צהובים לכל אתרי התיירות החשובים בעיר. עולים באחת מתחנות האיסוף, יורדים איפה שרוצים, מטיילים, וחוזרים לעלות על האוטובוס המאסף הבא לתחנה הבאה. חוצמזה צירפתי לך כמה קישורים מעניינים... תהני

kisslali

New member
תודה לכולכם ../images/Emo20.gif

אבל כנראה שלא שאלתי את השאלה נכון. אז נתחיל שוב. גרתי שם, אמא שלי אנגליה וגם גרה שם עד לפני משהו כמו עשר שנים, עסתי כמה שנים ביבוא אישי משם. נדמה לי שמכירה את לונדון די טוב. נוסעת הפעם עם אדם שמעולם לא היה. מה הייתם עושים אתו במקומי? מדאם טוסו - מג ע י ל! קיו גרדנס - חבל להפסיד את המדשאות עם העצים הנדירים ולראות רק חממות, עדיף לדעתי לקחת את הספינה לכוון גריניץ', יש שם מן 'שוק נחלת בנימין'. נוטינג היל - טוב נו שור ברוררררר (מסעדה קריבית מתחת לגשר באמצע השוק...), צריך ארמון? צריך ביג-בן, צריך כל אלה? בקשר לקישורים, שוב תודה כבר ראיתי קודם והם לא ממש מספקים את הסחורה. מה שכן האוטובוס נראה לי רעיון נחמד ויעיל, יום אחד לסגור מה שצריך אז אפשר להתחיל לעשות חיים. יש עוד רעיונות מישהו? ללי

צלליתה

New member
איזה כיף לכם!

שנים לא הייתי בלונדון, אבל מהביקורים בעבר, מאוד אהבתי את אלברט וויקטוריה מוזיאון. תמיד קורה שם משהו מענין. הייתי שמחה גם להגיד שלום למומיות בבריטיש מוזיאון. אגף האוכל בהרודס גם חביב עלי. תבלו יפה.

פּרפרית

New member
אוי...מה שעשית לי עכשיו ללי יקירתי.

טוב, הולכת לקניות, לבשל, לצעוד ו....כל סידורי שישי למינהם ואז... הממ...אז...נעלה זיכרונות מ- Good old London דרך אגב, נראה לי שגרנו שם ביחד באותה תקופה (עוד יתברר "חברות" חחח) עזבתי את לונדון ב1989.ב-84 גרתי ב- Highgate ב-86 West hampstead וב-88 ב-Wembley- ההינו שכנות?????????? וואו...חייבת לברוח לפני שיסגרו לי....

גריפון

New member
ואם כבר בגריניץ', כדאי לעלות על

ה"קאטי סארק" ולהתפלא עם איזה ספינות זעירות שטו סביב העולם - וואללה, במרינה בהרצליה יש ספינות גדולות יותר... ובבטן הספינה היתה (וכנראה שעוד יש) תערוכה שובת-לב של פסלי-ראש שהיו שמים פעם על חרטומי ספינות. ואילו הייתי שם הייתי נוסע נסיעה קמרה ברכבת לסאותאנד-און-סי או ברייטון (עדיף יותר - וקרוב יותר) או כל עיר נופש על שפת התעלה, שכעת היא אוף-סיזן, ולטיחיל על טיילת העץ (ה-boardwalk) מוצלפת-הרוחות ואולי למצוא דוכן פתוח ולאכול צדפות (קוקלס ומאסלס [מולים]) ישר מהים.

פּרפרית

New member
O.K הרי לך ללי:

קודם כל אזהרה, אל תצפי ליותר מידי...כשלקחתי בפעם הראשונה, את בן זוגי באותו זמן, ללונדון. היתה לי אכזבה נוראית, הוא לא אהב את ה"נוסטלגיה" שלי, כלום ממנה. בעצם, הוא לא אהב את אנגליה בכלל ואת לונדון בפרט. "אפרורית" הוא קרא לה "קרה ואפרורית". איזו פגיעה ישירה זאת היתה. ואני...כשעזבתי את לונדון בכיתי קשות. ואם תשאלי אותי; אז כן הייתי חוזרת לחיות שם ברגע. אממה...בלתי אפשרי. לא זוכרת מי אמר :"יותר הרבה הסטוריה מאשר לפריז, יותר תיאטרון מאשר לניו יורק, יותר תרבות מאשר לרומא, יותר רומנטיקה מאשר לוונציה, כל החיים הם בלונדון" עירוב הגזעים החברותי שיש בה, הקוסמופוליטיות והסבלנות- אוי אני כל כך מתגעגעת.... אז כמו שגריפין הציע כמובן נוטינג הייל וגריניץ שתי אופציות נהדרות. בכלל לאורך כל הגדה הדרומית יש מה לראות (בתי קפה מוסיקה וחנויות ספרים). הסוהו כמובן לא לשכוח (באחד הרחובות שיוצאים מהסוהו יש חנות גבינות מדהימה- מליוני גבינות, אסור לפספס). אם את בשוק פורטובלו יש שם חנות ספרי בישול קטנה "Book for Cooks" החנות הזאת מדהימה- ספרי בישול של כל עם ועדה (אני חושבת שהיא סגורה בימי ראשון ושבת, לא זוכרת...) בחנות עצמה יש מסעדונת נחמדת שאם מתמזל מזלכם אז באותו יום מבשל במטבח איזה שף שמקדם את הספר שלו (בכל אופן כל יום יש שם מישהו אחר שעומד במטבח) ממש ליד החנות ספרים יש חנות קפה ותה- שווה! מידי פעם הייתי לוקחת את הרכבת לריצמונד להסתובב בינות ה"בתים" או יותר נכון טירות ומתיישבת באחד מבתי הקפה לכתוב הביתה. אם אתם מחליטים ליסוע מחוץ ללונדון אז הייתי הולכת על אוקספורד, ארמון הייתי בוחרת בווינדזור, קצת להרחיק אז באת', והכי הכי זה ליסוע בעקבות "פו הדוב" לחווה של משפחת מילן ביער אשדאון שליד עיירה שנקראת Hartfield (אם תרצי אתן לך יותר פרטים) אויי...תראי מה עשית לי עם לונדון שלך....כתבתי מגילה. בכל אופן נסיעה טובה ותאכלי בשבילי הרבה Steak&Kidney Pie

למעלה