בקשה מהמנהלים, נתתי הרבה יותר

RORGAD

New member
בקשה מהמנהלים, נתתי הרבה יותר ../images/Emo4.gif

מתכונים איפה כולם? נתתי בוקאדיקוס דה קלאבאסה, נתתי ריבות, נתתי פשטידות מקלאבאסה, מתרד ומפראסה איפה זה?

רורגד מיקרידה......./images/Emo24.gif

כמו ססטאס קון אל פייה יטפסו אל פסיון? גם אני שמתי לב שחסרים מתכונים יש לי בקשה לא מחייבת באים תוכלי להדפיס לי את רשימת המתכונים שלך מה שנתת פה ומה שעדיין לא..ולהביא לי למפגש אשמח מאוד להעזר בהם במטבחי...

רותי ב.

New member
../images/Emo32.gif ובהמשך להודעה הקודמת

שהגבתי לרורגד, מהיום יש מאמר חדש, בהשתתפות מספר משתתפים, הנושא מרתק, וגם לך יש שם קטע, רוזה אירמוזה,
ושווה לקרוא, ולכל מי שלא השתתף אז בדיון הזה, זה אקטואלי תמיד, אפשר להמשיך לדון על אותם הנושאים בפורום, ולהוסיף עליהם. פינה קי מוז-ואמוס אינקונטראר, ווֹ דופליקר לה רשימת מתכונים, אי ווֹ מיטר מאז מתכונים די-לוס קי אַי אקי, אַל פורום.

avielss

New member
זה נושא כנראה שלעולם לא יסלח

ההשפלה הכל וזר פתאום מחדש

RORGAD

New member
הידעתם????

לפני כמה שנים קראתי סקר שנערך מטעם מכון הסקרים ובו בחנו תינוקות בגילאים שונים, וילדים בגילאים שונים, ומסתבר שתינוק שנולד להורים מבני עדות המזרח, נולד יותר אינטליגנט מבני עדות אשכנז, לעומת זאת ילדים בגיל יותר מתקדם מבני עדות אשכנז מקבלים ציונים יותר טובים מבני עדות המזרח בני גילם, באמת ששאלתי את עצמי, מה מונע מתינוק אינטליגנט להתקדם ולהתפתח ולהגיע להישגים מרשימים בדיוק כמו בן גילו של הילד בן עדות אשכנז? הרי בלי ספק שמשהו קרה בדרך, ומה שקרה בדרך אנחנו תושבי יהוד במיוחד חוינו על בשרנו,(בבית הספר התיכון ביהוד למדו יחד ילדי יהוד וילדי סביון) וכבר כתבתי זאת פעם, מי שהיה אשכנזי, מי שתרם לבית הספר, מי שאבא שלו תעשיין קיבל באופן אוטומאטי ציון גבוה יותר, גם אם הוא לא ביקר כמעט כל השנה בבית הספר. בגלל שזה כל כך צרם לי בדיוק באותה מידה התקוממתי, והחלטתי לשנות שם ושם משפחה, לא כדי להיות אשכנזיה, אלא כדי שיהיה לי קל יותר לטפס במעלה החיים ולהגיע לאן שהגעתי מבלי שמצבי העדתי יעמוד בעוכרי. ואני אומרת לכם שהבחור שחייתי אתו היה אשכנזי עם אף בשמים, הוא אחיו ואחותו, אך האינטליגנט, המשכיל, בעל הנימוסים הטובים, ועוד ועוד, הייתי דווקא אני ולא הם, אבל תמיד נתנו לי תחושה של נחותה יותר מהם, לא שזה הצליח להם, כי אני מכירה בערך עצמי, אך בגלל החינוך שקיבלתי בבית נתתי להם את ההרגשה שהם שווים משהו, ורק בזה אני יכולה לשאול אתכם מי יותר אינטליגנט????? זה שנתן לי תחושה שאינני שווה משהו? או זו שנתנה תחושה שהבן אדם שווה משהו קודם כל בזכות היותו אדם ואחר כך השאר.
חייך אל העולם והעולם יחייך אליך.

RORGAD

New member
אפליה ../images/Emo4.gif

פה יש לי סיפור לספר לכם בנדון, כשנישאתי שם מישפחתי הוחלף לצ´יפרוט, ואכן חויתי על בשרי אפליה בנוסח של אין לי עבודה בשבילך תחזרי, ועוד פעם תחזרי,ועוד פעם תחזרי וחוזר חלילה, לימים ואחרי שנמאס לי להיות גננת החלטתי לעשות הסבה של 180 מעלות והלכתי לתעסוקה בתעשיה האוירית, הימים ימי מלחמת יום כיפור, ותעשיה אוירית שוועה לכח אדם, מסרתי את נתוני, יחד עם תעודות (ממוצע 9.5) והמלצות, ועם 4 שפות ברמה של שפת אם, (אנגלית, צרפתית, ספרדית ועיברית) אך שוב צ´יפרוט "צרם להם" ותלכי תבואי ועדיין לא, ואין תשובה, וכו´... יחד איתי באותו יום הגישה מועמדות עולה חדשה מרוסיה, שבקושי ידעה עיברית, ותוך שבוע החלה לעבוד. לא ויתרתי, כתבתי מכתבים לכל מי שרק יכול לעזור, ואכן אחרי שבוע קיבלתי מכתב שאבוא להתחיל לעבוד, שנינו נכנסנו לעבוד במחלקת הרכש אני עם כל הידע והכישורים שלי, עד כדי כך שהבוס שלי היה קורא לי "MY COMPUTER" שזה המחשב שלי, כי באמת הזיכרון שלי היה פנומנאלי, ואותה אחת שאפילו מינימום מילים בשפה לא ידעה, היא קיבלה דרגה 12 (שזו דרגהת התחלה די גבוהה) ואני קיבלתי דרגה 9, יום אחד שנינו היינו בחדר תיקים ותוך כדי שיחה פלטתי, אם שם משפחתי היה צ´יפרוטוביץ´ היו מקבלים אותי לעבודה בלי מלחמה, והייתי מקבלת דרגה יותר גבוהה משלך, כמובן שהיא נעלבה מאד, אך לצערי זה כל כך נכון. כשראיתי שאני מופלית לרעה בכל התחומים בחיים שיניתי את שם משפחתי לאור-גד באותו מעמד שיניתי את שמי הפרטי לרונית, אך קבלת ההחלטה לשנות את שמי היה רק בגלל האפליה, כמובן שתמיד אמרתי שאני דוברת קסטיליאנית ולא ספניולית שזה היה כאילו ואנחנו מצורעים, ועוד יש לי עוד סיפור עד כמה אפליה יכולה להזיק אך זה בהזדמנות אחרת.

avielss

New member
פעם ניהלתי את "פער עדתי וחברתי"

והיה משתתף משכיל ואינטיליגנטי נורא שסיפר שאחותו היא עורכת דין נשואה לבחור אשכנזי והיא ספרדיה גאה הוא אמר שהיא תמיד מזדהה בשם הנעורים שלה אך שכרצתה להתקבל לעבודב הזדהתה בשם משפחתו של בעלה למה? אותה סיבה

gingit1

New member
פער עדתי

לא מוכר לי הנושא, מעולם לא הרגשתי קיפוח בגלל שאני ספרדיה, שם משפחתי היה קמחי שזה ממש ס.ט אבל אף פעם הנושא לא הועלה לא בבית הספר, לא במקום עבודה וכמובן גם לא בצבא, להיפך בצבא הרגשתי את האפליה בגלל היותי אישה,אבל זה כבר לא לפורום הזה.

RORGAD

New member
ג´ינג´ית בסך הכל היה לך מזל../images/Emo3.gif

אבל באמת אם היית יותר נותנת לכך תשומת לב בטוח היית מרגישה את הקיפוח שנגס ברובנו כל חלקה טובה.

אלמה

New member
אין לי תלונות,

מעולם לא קופחתי. לא חשתי את בדברים המתוארים כאן. להפך - תמיד גדלתי בתחושה שאני בעלת הדם הכחול האמיתי. (נידמה לי שסבתא שלי טרחה ועמלה לטפח בי תחושה של "אריסטוקרטית") לא הצליח לה - כי תמיד היתה אומרת ש"גברת לא יצא ממני"

RORGAD

New member
אלמה קרידה את חוטאת לאמת

לתת תחו8שה של אריסטוקראטית זה משהו אחר, ולקפח אותך בבית ספר, בעבודה, בגימנסיה, זה משהו אחר, ותראי את ההודעה שמסרתי ממש ברגעים אלה.

רותי מקרידה........./images/Emo24.gif

אכן הנושא באמת מרתק נהנתי לקרוא.. והמאמרים מסודרים בצורה מרשימה. השקעה ראוייה לשבח...תודה.. נ.ב לא מצאתי את סכום מפגש הלדינו שכתבתי למחרת המפגש... יכול להיות שזה מופיע תחת כותרת כל שהיא??

רותי ב.

New member
מי-אוורוגנסו די-דיזיר-טי, קי דיינדה

נו אריבי א לוס מסגוס די איל פרימרו מפגש. אוטרוס דוס-טרס דיאס, מי פארסי קי מי פרימין ....

RORGAD

New member
בואנה דמניאנה רוזלין ../images/Emo24.gif

קומו אסטאס מי קרידה, מי פייה דאינדה מי אסטה טויאנדו, אמא נו קומו לה אוטרה סמאנה, יו טה לו וה דופליקאר לאס רצפטאס אי טה לאס וו א דאר אן אל מפגש סי קרה אל דיו. אי דנגו מאס מונצ´אס רצפטאס פארא דארווס. יא קוזיטס לה קווה יא טה לה אסטאס בביינדו? בואן דיה קה מוס דה אל דיו. אלוורמוס

רותי ב.

New member
את נתת המון מתכונים,

ונכון, עדיין לא כולם ברשימת המתכונים שבמאמרים. אף הודעה לא נעלמת מעיני, אני בארכיון הפורום, בודקת כל הודעה. הודעות שיש בהן מתכונים, מעבירה את המתכון לרשימה, אחרות שיש בהן אימרות וביטויים מיוחדים, מעבירה בהתאם, אחרות שלא מבינה את כל המילים המופיעות בהן, שואלת. הודעות שהיו בהן שאלות / משאלות / תהיות, שלא זכו לתגובה, מעלה שוב את הנושא. הכל נרשם, אבל לא במיידי. ההודעה הזו אמורה להיות
גורפת וקוסמית, לכל מי שזוכר שהיו לא המון דברים שהוא תרם לפורום, וזה עדיין לא מתוייק, עדיין לא מונצח במאמרים.

למעלה