אפליה ../images/Emo4.gif
פה יש לי סיפור לספר לכם בנדון, כשנישאתי שם מישפחתי הוחלף לצ´יפרוט, ואכן חויתי על בשרי אפליה בנוסח של אין לי עבודה בשבילך תחזרי, ועוד פעם תחזרי,ועוד פעם תחזרי וחוזר חלילה, לימים ואחרי שנמאס לי להיות גננת החלטתי לעשות הסבה של 180 מעלות והלכתי לתעסוקה בתעשיה האוירית, הימים ימי מלחמת יום כיפור, ותעשיה אוירית שוועה לכח אדם, מסרתי את נתוני, יחד עם תעודות (ממוצע 9.5) והמלצות, ועם 4 שפות ברמה של שפת אם, (אנגלית, צרפתית, ספרדית ועיברית) אך שוב צ´יפרוט "צרם להם" ותלכי תבואי ועדיין לא, ואין תשובה, וכו´... יחד איתי באותו יום הגישה מועמדות עולה חדשה מרוסיה, שבקושי ידעה עיברית, ותוך שבוע החלה לעבוד. לא ויתרתי, כתבתי מכתבים לכל מי שרק יכול לעזור, ואכן אחרי שבוע קיבלתי מכתב שאבוא להתחיל לעבוד, שנינו נכנסנו לעבוד במחלקת הרכש אני עם כל הידע והכישורים שלי, עד כדי כך שהבוס שלי היה קורא לי "MY COMPUTER" שזה המחשב שלי, כי באמת הזיכרון שלי היה פנומנאלי, ואותה אחת שאפילו מינימום מילים בשפה לא ידעה, היא קיבלה דרגה 12 (שזו דרגהת התחלה די גבוהה) ואני קיבלתי דרגה 9, יום אחד שנינו היינו בחדר תיקים ותוך כדי שיחה פלטתי, אם שם משפחתי היה צ´יפרוטוביץ´ היו מקבלים אותי לעבודה בלי מלחמה, והייתי מקבלת דרגה יותר גבוהה משלך, כמובן שהיא נעלבה מאד, אך לצערי זה כל כך נכון. כשראיתי שאני מופלית לרעה בכל התחומים בחיים שיניתי את שם משפחתי לאור-גד באותו מעמד שיניתי את שמי הפרטי לרונית, אך קבלת ההחלטה לשנות את שמי היה רק בגלל האפליה, כמובן שתמיד אמרתי שאני דוברת קסטיליאנית ולא ספניולית שזה היה כאילו ואנחנו מצורעים, ועוד יש לי עוד סיפור עד כמה אפליה יכולה להזיק אך זה בהזדמנות אחרת.