בקשה מחברי/ות הפורום הנכבדים/ות

een ogenblik

New member
בקשה מחברי/ות הפורום הנכבדים/ות

אני חיה כעת מחוץ לישראל זה זמן מה (שלוש שנים בקירוב), עוד מעט אני מגיעה לביקור מולדת קצר בו אני מקווה לרכוש ספרים חדשים, בנוסף לאירגון משלוח ספרי הישנים ממקום איכסונם אל ביתי. הבעיה העיקרית היא שתקציבי לא יאפשר רכישה חסרת מעצורים. חלק מן התקציב יילך לספרי עיון החשובים לי (יהדות ויחסי יהדות נצרות למתעניינים), חלק ילך לספרים שאני בטוחה ברצוני בהם, וחלק...? זו בדיוק הבעיה, ובה רציתי להתייעץ עימכם. הבנתי שמתרחשת פריחה בתחום הוצאת ספרי מד"ב ופנטזיה בישראל בימים אלו, כפי שידוע לכולם זה לא היה המצב, כך שאני זקוקה להמלצות. קשה לי לזכור כעת אילו ספרים קראתי ועותקם מאופסן במחסן ואילו רק קראתי (אני די בטוחה בקיומם של עותקי חולית, שר הטבעות - אחרת האיש שלי מתגרש ממני או הורג אותי, עריצה היא הלבנה, הספינה המזמרת, המנושל וספרי אסימוב שונים), ובכל מקרה אני מעוניינת בהמלצות חדשות - ספרים ישנים יהיו קשים להשגה, יקרים וכנראה שאדע לזהותם לבד. מאז עזבתי את ישראל נשלחו אלי הספרים הבאים: מלבד הכלב, ספר יום הדין והמשכוכית שלושתם של קוני ויליס (אהבתי את שלושתם), ערפילי אבלון של מריון צימר-ברדלי (אהבתי את הספר הזה, אך מבחינתי סוגה זו די מצתה את עצמה בספר בודד זה), הארי פוטר ואבן החכמים של ג´יי. קיי. רולינג (חביב, אך לא צריך להגזים בערכו), כמו כן יש ברשותי את מבעד למראה של לואיס קרול בהוצאת הספריה החדשה, הנמלים ויומם של בנמלים של ברנאר ורבר (גם אם זה לא נחשב מד"ב כידאי שייחשב שכזה), בית חרושת למוחלט של קארל צ´אפק (עוד ספר שאינו נחשב למד"ב, אבל כיצד אמורים לסווג ספר העוסק בייצור מכונות אשר יוצרות כתופעת לוואי את אלוהים, תופעה המובילה למלחמה עולמית? גם מד"ב תעשייתי, וגם מד"ב חברתי בספר אחד מבריק). על אילו ספרים חשבתי? ובכן, לאור מצבי הכלכלי העגום בבקשה לא להמליץ על סדרות אינסופיות (או רבות כרכים), אני חשבתי על: המשחק של אנדר והצל של אנדר (לא, אני מקווה שאין סתירה בין מה שכתבתי קודם. אלו צריכים להיות שני ספרים ראשונים של סדרות העומדים בזכות עצמם), פיליפ ק´ פיליפ מת, כמה נורא (נדמה לי, משום מה נעלם מהרשימות הכתובות שהכנתי לי), ארץ לא נודעת של קוני ויליס. זהו יותר מזה אין לי מושג, רק עוד בקשה אחת, אם אפשר, ספרים בודדים שעומדים בזכות עצמם, ושונים זה מזה. אין זו הפעם הראשונה בה אני נכנסת לפורום זה, אך זו אכן הפעם הראשונה בה אני כותבת כאן. אני מקווה שתראו בבקשתי זו, בקשה לגטימית לפתיחת פתיל חדש, וכן אני מקווה שלא גרמתי לסילוקו של פתיל מדהים בחשיבותו או בערכו הריגשי עבור מי מבאי הפורום. אני מתנצלת על השימוש התכוף בסוגריים - זו הדרך הנוחה לי להפריד בין חשוב לטפל בטקסט. ולמי שתהה - שמי נכתב בהולנדית ופרושו רק רגע, מאחר ואני נזכרת בדברים ברגע האחרון, ככל הידוע לי אין לשם משמעות במד"בית. בתודה מראש
 
כמה המלצות:

קודם כל, המלצות חוסכות תקציב - * חנויות צומת ספרים (כי כמעט בכל עיר) מכילות ספרים מוזלים תוכלי להשיג שם לא מעט דברים משובחים במחירים נורמליים: ארץ לא נודעת של קוני וויליס, אוסף זוכי ההוגו בעריכת אסימוב (אוסף משובח ביותר), שירת הגבישים של אן מקאפרי, רסיסים של כבוד של בוז´ולד (זו אמנם סדרה, ואפילו מרובת כרכים, אבל הספר הראשון לבד ניתן להשיג במחיר זול וכדאי מאוד). * החנות של יואב ברח´ שומרון בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב - מחזיק מלאי גדול של ספרים "פגומים" במחירים מאוד סבירים. המלצות: * גשר של ציפורים של בארי היוגארט - ספר מצחיק מאוד מאוד על תעלומה מסתורית בסין העתיקה ש מעולם לא היתה. * חוף הפלדה של ג´ון וארלי - מד"ב חברתי במיטבו. * טיגאנה של גאי גבריאל קיי - פנטסיה מיוחדת ונפלאה. * יש כמה ספרי פיליפ ק´ דיק חדשים שיצאו לאור בעברית.
 
אני מצטרף בכל לב להמלצות של אמבר

ומוסיף עוד ספר "הגאווה של צ´אנור" של ק´. ג´ צ´רי - ספר גדול. בצומת ספרים ואצל יואב - הם המקומות הכי זולים. שימי לב, בצומת ספרים לקנות רק את הספרים המוזלים, 25 - 30 שקל לספר לא יותר. שאר הספרים כדאי לקנות אצל יואב. הספרים המוזלים שאני ממליץ לא לקנות הם: סיפורים מהאיל הלבן ולוחמים חליפיים (חבל על זמן הקריאה). לא אהבתי במיוחד את נפילת המלאכים ופארק החלומות של ניבן - אבל אני יודע שיש כאלה שאוהבים אותם. מאד מומלצים - רסיסים של כבוד, הגאווה של צ´אנור ושירת הגבישים. כל הספרים שהזכרתי נמכרים בין 25 ל - 30 ש"ח ספר - לא לשלם יותר!!! בחנויות אחרות, תשלמי עליהם יותר לדוגמא סטימצקי.
 

הייזל

New member
"הגאווה של צ´אנור"

הוא ספר ראשון מארבעה. לעברית תרגמו רק את הראשון. לדעתי כולם מוצלחים וזוהי סופרת נהדרת אבל בארץ היא לא כל כך מוכרת ואני לא זוכרת מתי(אם בכלל) ראיתי את "הגאווה של צאנור" באיזושהי חנות ספרים בארץ.
הייזל
נץבץ תוחזר ה|חללית| לאלתר!
 
כנסי לצומת ספרים יש שם הרבה עותקים

תורגמו כמה ספרים בעברית של קרולין ג´ניס צ´ארי. נוסע עובר בלילה תחנת פל זמן כבד והגאווה של צ´אנור לא הייתי אומר לא מוכרת
 

הייזל

New member
אני יודעת על הספרים האלה

אבל בהתחשב בכל הגרסאות שהשם שלה קיבל לא מתקבל רושם של סופרת מוכרת במיוחד ליד אחת כמו אורסולה לה-גווין. צ´רי כותבת בעיקר מד"ב טהור, מה שנקרא HARD CORE. יש לה יקום שלם והכתיבה שלה מעניינת ומרעננת. לא יודעת איך תרגמו את "הגאווה של צ´אנור לעברית" אני יודעת שבעברית היה לי מאד קשה לקרוא אותה(נהנתי מאד!) והרעיון של דיבור במטרציה נראה לי מאד קשה לתרגום.
 
את הגאווה של צ´אנור תרגם עמנואל

לוטם. אני לא חושב שאני צריך להרחיב בשבח התרגום. המתרגם מדבר בשם עצמו - מעולה!!! זמן כבד די שעמם אותי ותחנת פל מאד מאד קשה לקריאה לטעמי ספר משמים. נוסע עובר בלילה ספר מצויין, סובל מבעית תרגום חריפה - אבל מאד כדאי לסבול. אני יכול להשוות זאת לספר גאות כוכב של דוד ברין - הספר הוא אחד מהספרים הטובים ביותר שקראתי מימי - אבל התרגום בעברית הורס אותו - בהמלצות הקריאה שלי לגבי הספר הזה, אני תמיד אומר "כדאי לסבול כי יש למה לצפות". אותו הדבר לגבי נוסע עובר בלילה שהוא ספר מצויין. הגאווה של צ´אנור הוא הקליל מה- 4 הספרים שהוזכרו, כדאי לאהוב מד"ב קשה -כדי להנות מספריה - כי זה מה שהיא כותבת.
 
אני מכה על חטא - את נוסע עובר

בלילה תרגם עמנואל לוטם. כנראה שהספר קשה מאד לתרגום. אני לא מאמין שמישהו אחר, יכול לעשות עבודת תרגום יותר טובה ממנו. אני חוזר הספר קשה מאד לקריאה, אבל הוא ספר מצויין. אני חוזר בי מההשוואה לגאות כוכב.
 

יוד2002

New member
סי ג´יי צ´רי

אכן כותבת מד"ב קשה ו"מזוקק", ובמידה רבה לא קל לקריאה: צריך לעבור שליש ספר בשביל "להכנס" לתוכו ממש. ועדיין... אין כמוה (כמעט). ב"תחנת פל" אתה יכול לשמוע את הצעקות ולהריח את הצחנה בספינות (וכן, יש שמוצאים בזה יתרון!). הכל כתוב בצורה מאד ריאליסטית, כאילו היא רואה את הדברים במו עיניה. (מישהו צריך לעשות מזה סרט). אגב, בתרגום לעברית של "הגאווה" היא נקראת שאנור ולא צ´אנור.. ודווקא זה הספר הכי פחות מעניין מבין השלושה שקראתי. י. סלחו לי שיניתי ניק מפאת בעיות טכניות קשות (מפלצת ההודעות נוגסת בכל חלקה טובה)
 

.YUD

New member
../images/Emo32.gif אמרו לי, חברים

מה הופך את "המשכוכית" למד"ב? הוא מציאותי להחריד.. או שברגע שכתבת ספר מד"ב אחד (נגיד, ספר יום הדין) אתה מקוטלג לנצח כסופר מד"ב? לגמרי
, ובכל זאת מטריד י
 
משכוכית אינו מד"ב, כמו שמלאפרנה

של אורסולה לה גווין אנו מד"ב. הנושא לא ניתן לוויכוח - זאת פשוט עובדה פשוטה. וכל מי שיאמר אחרת - הוא פשוט סופר פנטסיה.
 

Boojie

New member
קודם כל, כמובן שהנושא ניתן לויכוח,

והוא גם ווכח כבר רבות. שנית, אני מסכימה אתך שהמשכוכית אינו מד"ב, אם כי אני חושבת שראוי לתת גם נימוקים למה, ולא רק לקבוע באופן סמכותי שככה זה וזהו. לא נראה לך? בכל אופן, למה אני |תרועות חצוצרה| חושבת שזה לא מד"ב? כי אין במשכוכית שום דבר חדש ושונה מהרגיל מבחינה מדעית. יש שם חוקרת שמעלה תאוריה מדעית חדשה (כמו שקורה חדשות לבקרים בכל מכון מחקר או אוניברסיטה). תאוריה מדעית, כשלעצמה, אינה מדע בדיוני. מה כן היה הופך את הספר הזה למדע בדיוני? אילו היינו לומדים ממנו על השפעות עתידיות של התאוריה הזו על החברה. אילו היו מתרחשות בספר התרחשויות הנובעות מהתאוריה ואינן אפשריות בימינו. כל עוד זה רק בגדר תאוריה שמעלה חוקרת במכון מחקר, זה לא מד"ב, אלא תיאור חברתי שנון. אגב, גם הרעיון לתאר תהליכים חברתיים באמצעות תאוריית הכאוס אינו חדש, וכך גם לא הרעיון שלטעון שלתהליכים חברתיים יש מושך ניתן לזיהוי. נדמה לי שכבר שילבו את תאוריית הכאוס במדעי החברה (ברצינות) די והותר פעמים. מה שכן, אני חושבת שבספר הזה יש משיכה לחובבי המד"ב (ובמיוחד החברתי), כי בתור סופרת מד"ב משופשפת, קוני וויליס כותבת בדיוק בשפה שמדברת אלינו. והספר הזה הצחיק אותי ממש עד דמעות, והדברים שהוא אומר לגבי יצירתיות נתנו לי הרבה חומר למחשבה (הרעיון שיצירתיות עולה בגלל ולא למרות הטרדות והבלגן של חיי היומיום, כשזה בדיוק מה שנדרש כדי ליצור "קצר" בין רעיונות לא קשורים כביכול.) בקיצור, אני לא חושבת שהספר הזה הוא מד"ב. אני כן חושבת שהוא ספר נהדר ומומלץ בכל פה.
 
בוג´י לא ציינתי למה - כי כבר לעסנו

את הנושא הזה יותר מדי, לדעתי המשכוכית הוא נון טופיק ולכן אין טעם להתווכח עליו יותר. אני מסכים המשכוכית הוא ספר נהדר והוא הספר היחידי של קוני וויליס שנהניתי ממנו (לא שאני טוען ששאר הספרים שלה לא טובים - להיפך). אני ממש לא מצטער שהספר נמצא ברשותי, אפילו שהוא לא מד"ב.
 

een ogenblik

New member
צודק

"המשכוכית" אינה מד"ב (אולי המסקנות הסופיות על כאוס אינן בדיוק מדע, אך אינן מצדיקות את התואר מד"ב). להגנתי אומר שהכנסתי את מירב במידע שהצלחתי כדי להקל על מתן המלצות (ומהן שלך, דרך אגב?). מצד שני צ´אפק אינו נכלל ברשימות סופרי מד"ב למרות שהנושאים של "בית חרושת למופלא" או של "סיפור במלחמה בסלמנדרות" יכולים לענות על הדרישות.
 

.YUD

New member
מבין הדברים שקראתי לאחרונה

(ובעברית, כמובן, את האנגלית אני משאירה למתרגמים) אהבתי את "הדרור" (ומיד נכנסתי לכוננות סקילה), את "חלופיים" כאמור, את "זמן כבד" ו"תחנת פל", שניהם של סי.ג´יי צ´רי ושניהם מד"ב מהסוג ה"קשה" שאינו גולש לפנטזיה (ולכן חביב עלי - כוננות סקילה מוגברת), את "זרע פרא" (קראתי מזמן ואני כבר לא זוכרת למה הוא מצא חן בעיני, אבל הוא מצא), את "גן הנס" בגלל העיסוק בביולוגיה, את "היפריון" בגלל המרחבים, ועוד הרבה שבשביל להזכר בהם אני צריכה לגשת לספריה.. מבין הישנים יותר, "קץ הילדות", "זכרונות מן המאדים" (ככה קוראים לו? - בכל מקרה נאמר פה בפורום שהוא אזל מן העולם..), את "חולית" כמובן (ולא - לא - להתפתות לספרים של הבן-של-הרברט!), את סיפורי הרובוטים של אסימוב ואת טרילוגיית המוסד שלו, ועוד ספר שסווג (בטעות ?) כמד"ב שנקרא "מעשה השפחה", של הסופרת הקנדית מרגרט אטווד. מבין כל אלה (ומתוך הזדהות עם מגבלות התקציב) - "הדרור" הוא המלצתי להשקעה נבונה - למרות הסלידה שרוחשים לו פה בפורום. תהני!!! י.
 

Boojie

New member
"גן הנס" הוא רעיון מוצלח

שכתוב בצורה פחות מוצלחת. אהבתי את השילוב של ביולוגיה ומדע עם פנאטיות דתית, עם כל נקודות המפגש והחיכוך שזה יוצר. לגבי "הדרור" - זה בלי ספק אחד הספרים האהובים עלי, כך ש"הסלידה" שרוכשים לו פה בפורום היא לכל היותר פיקטיבית. ייתכן שיש שניים שלושה אנשים שלא אוהבים אותו, אבל מכאן ועד להגדיר את זה "מדיניות פורום" ארוכה הדרך...
 
סליחה צ´אפק לא ברשימה?

אתה טועה, הוא מצוי במקום של כבוד בכמה רשימות של ספרי מד"ב. לדוגמא ברשימת ארז.
 

een ogenblik

New member
איפה?

בהחלט יכול היות שאני טועה, איני נמצאת בארץ כבר די הרבה זמן כדי שפספס המון. מהי רשימת ארז?
 
למעלה