בקשה ממי שיכול לעזור

• פותח הנושא moich
  • פורסם בתאריך

moich

New member
בקשה ממי שיכול לעזור

אני חוזר על בקשה שצחי ביקש פה בעבר, כפי שסיפרתי לכם אני מעביר היום אימוני mma למספר קבוצות של נוער בסיכון גבוה, אנחנו אומנם רק בתחילת הדרך אבל כבר רואים שיפור עצום, אומנם אפשר להמשיך עוד כמה אימונים ללא ציוד, אך הקרוב כדי להמשיך באימונים נצטרך ציוד דחוף, לנערים האלו אין כסף לקנות אפילו ציוד פשוט, וכרגע אין מימון לציוד ממקום אחר, רציתי לבקש מכל מי שיש לו ציוד ישן שהוא לא צריך, או שיש לו חברים עם ציוד ישן אפילו קרוע ובלוי, כל עוד הוא שמיש עם נייר דבק, יעזור מאוד מאוד, כמובן שאני לא מדבר על מגיני שיניים ואשכים, אלא על ציוד כגון כפפות איגרוף, כפפות mma ומגיני רגליים, כמובן שאם יש לפות או כריות גם יעזור מאוד,
מודה מראש לכל מי שיכול לעזור.

יש לי תהייה, אבל אל תהרגו אותי

האם זה נכון ללמד נוער בסיכון MMA? כלומר, אם תלמד אותם אומנות לחימה כל כך קטלנית כמו MMA, זה לא קצת בעייתי? הנוער הזה הוא נוער שיש סיכוי שיגיעו לעולם הפשע, האם זה מה שצריך ללמד אותם?
שוב, אני לא בא להכעיס, רק לשאול שאלה אמיתית.

BeniTaz

New member
זה שאלה שנשאלת הרבה

אני ומויש גם התחבטנו בנושא בערב.

אני אנסה לקצר ולהתמקד כי הדיון הזה פשוט יכול להיות עצום, ואין בזה רע, אבל אני בספק אם מישהו ירצה לקרוא כל כך הרבה.

א. זה רק ספורט
צריך לזכור את זה.. אנחנו לא עושים משהו לא בסדר. וכשאתה עושה ספורט אז יש לזה קודם כל את כל הערכים שמקבלים כשעושים ספורט (משמעית עצמית, כושר גופני, התמדה, בטחון עצמי וכו'..). זה לא ששולחים אותם מחר לתוך כלוב. זה ספורט מבוקר.

ב. "ספורט של גדולים"
פתאום הם מבינים איך צריך להרביץ נכון. כי זה מה שקורה בסופו של דבר.. הם מגלים משו חדש וגדול. עכשיו במקום להיות עסוקים בלהרביץ או לריב בלי סיבה הם למדו כיצד להשתמש בגוף נכון וימשיכו להתאמן על זה אחד עם השני במקום "לריב" בלי סיבה כמו ילדים קטנים יותר. וכעת שהם יותר מיומנים והם יותר "מסוכנים" ככה יש להם גם אחריות גדולה יותר על עצמם ועל הסביבה. זה ספורט סופר מבגר.. במיוחד בני נוער.

ג. מאמנים לערכים
כמו בכל קבוצת לחימה ובטח לקבוצה של בני נוער יש דגש אתי גדול מאוד לגביי מכות מחוץ למזרן. נכון שזה לא תמיד עוזר אבל כשהאצבע על הדופק ומחדירים ערכים נוספים לתכנית האימונים יש לנוער כבוד גדול עבור המאמן ועבור עצמם בכלל בכל הקשור לאלימות.

ניסיתי להיות ספציפי ל-MMA.. הוכח כבר מעבר לכל ספק שאומנויות לחימה מפחיתות אלימות בקרב בני נוער ולטעמי יוכל להגיד לך את זה כל מי שעבד עם נוער.

עכשיו תחשוב שלקחו את כל בני הנוער בעולם ולימדו אותם א"ל. לא בטוח שיהיה להם צורך להוציא את האגרסיות שלהם במקום אחר מה גם שכנראה ויתפתח ריב ראשון אז במקום לקחת סכין ולדקור אז נראה גליוטינה או במקרה הגרוע ביותר ארמבר.. לא שאני מאחל לדבר כזה.

בקיצור.. לא רק שזה לא מזיק.. לטעמי זה הכלי הכי טוב מול אלימות בקרב בני נוער. כדורגל/קטרגל זה ספורט עם הרבה יותר זיקה לאלימות (ויש לי קבוצת קט רגל שכונתית שמורכבת מבני נוער - באחריות!! וזה דיון אחר לגמרי).

RoyceGracie

New member
מחזק ומוסיף שאורי צבי עושה את זה בדרום ת"א

לפני שלוש שנים בערך הייתי חייל בגרעין נח"ל בשנת המשימה - בה פעלנו בדרום תל אביב במועדוני נער בסיכון. אחד הפעילויות ש"קידום נער" (מטעם עיריית תל אביב) היה אימונים אצל אורי צבי בקיקבוקס - זה עשה נפלאות לילדים. רבים מהם לא התמידו אבל אלה שכן - עשה להם מצויין. בעיקר בתחום של המסוגלות העצמית.

moich

New member
אתה ממש לא מכעיס

זו שאלה לגיטימית לגמרי, ואני עצמי התחבטתי בה רבות לפני שהחלטתי לצאת לדרך עם הפרוייקט הזה, אבל צריך להבין, הדברים העיקריים שחסר לנערים האלו הוא חום אהבה, תעסוקה והכי חשוב להוציא מרץ ואגרסיות בצורה מבוקרת ומועילה, לשם כך האימונים מושלמים, עוד נקודה היא שגם mma לוקח זמן ללמוד, אין מה לעשות לוקח זמן ללמוד לתת אגרוף נכון או בעיטה נכונה, שלא לדבר על עבודת הקרקע המורכבת והשאיפה היא שכשזה יגיע כן לרמה כזו, הם כבר יהיו עמוק בתוך הספורט שישפר אותם ויעשה אותם בני אדם טובים יותר, אצל הרבה מהם רואים מיד שבעיית האלימות מגיעה מחוסר ביטחון עצמי, וברגע שהם יהיו בטוחים בעצמם ובכוח שלהם הם לא יצטרכו להרביץ כדי להוכיח את זה, כמובן שחלק מהאימונים זה לווסת את הכוח לדעת לעבוד חלש יותר מול יריב חלש יותר, ברור שזה ישפיע גם מחוץ למזרון, להמחשה בשיעור הראשון שהעברתי להם חשבתי שאני משתגע, זה מנסה בעיטה שהוא ראה בסרט על השני ההוא מזנק על ההוא ובכלל אנדרלמוסיה שלמה, כמה אימונים אח״כ, פשוט לא יאמן, כל הוראה שלי נגמרת ב״אוס״ ולמזרון לעבודה, יש אומנם המון מה לשפר, אבל נראה באמת שאנחנו בדרך הנכונה, איך שלא יהיה הם חיכו לזה המון זמן עד שזה התחיל והבהרתי חהם שאם אני אתפוס אחד מהם שיעיז ללכת מכות ברחוב האימונים מבוטלים מיד, הם נשבעו לי שהם לא יריבו, ובאמץ בתוך המרכז נוער עצמו האלימות הפסיקה לגמרי. מקווה שזה ענה על רוב התהיות שלך, אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

moich

New member
צחי, ראיתי את התגובה שלך רק אחרי שהגבתי

כתבנו כמעט את אותם דברים, אבל אתה סידרת את זה הרבה יותר יפה ונכון.

BeniTaz

New member
הכי חשוב שיהיה בהצלחה

מקווה שיסתדר העניין על הציוד.. יודע כמה זה חשוב וקשה לגייס.

ETZ301

New member
תהייה במקום...

בשנות האימונים ראיתי הרבה "חבר'ה טובים", שמגיעים בכוונה תחילה ללמד ללכת מכות.
הם מגיעים לאימונים עם כל הרצינות והריכוז הנדרש, הם מבינים שמדובר על כאן על תהליך שדי דומה לרכישת כלי נשק.
התנועה הלא ברורה של אתמול שרק הזכירה במרוחק אגרוף, הופכת להוק ששובר את הלסת.
דחיפות והתגוששויות הופכות להטלות שפשוט שותלות את היריב עם הצוואר לאספלט.
בעברי הרחוק יחסית, זכיתי לעבוד באבטחת מועדונים וצפיתי בלא מעט קטטות רחוב, אותם "עבריינים" שיודעים מה הם עושים מאד בולטים בסביבה של "מנופפי ידיים" ו"דוחפים בזעם",
הם מפרקים שנים שלושה יריבים.
אין ספק שהחבר'ה האלה התאמנו באיזשהוא מקום, וכמה מהם מתאמנים אתי ואתך באותו המועדון.

מצד שני, ספורט של לחימה תמיד מזוהה עם האוכלוסיות הבעיתיות יותר, ולצד הסכנות של הקניית ידע וכישורים מסוכנים לאוכלוסיה בעיתית, מדובר על מסגרות אימונים שדווקא הוציאו הרבה עבריינים מהרחובות ודרך הלחימה והספורט עזרו להם לנתב את האנרגיה לאפיקים מועילים יותר.

כן, גם אני זוכר בצעירותי שהערס הכי גדול

שכולם פחדו ממנו, היה מתאגרף תאילנדי, וגם סוג של מפתח גוף.
הוא היה מרביץ לכל מי שהוא היה פוגש ברחוב, ככה סתם בשביל הכיף.

היום הוא רב

RoyceGracie

New member
אני יכול לתרום כפפות איגרוף ומגני שוק

למגני שוק חסר את הסקוצ' שמחזיק אותן...

כל זה בנהריה, זה עוזר לך?

moich

New member
קודם כול תודה רבה.

גם על הנכונות וגם על העידוד, אני באזור המרכז, כך שאני צריך לחשוב על פיתרון איך לקחת את זה, בכל אופן אם תשלח לי את המייל שלך בפרטי, כך שנוכל להיות בקשר, אני אודה לך מאוד.

RoyceGracie

New member
המייל שלי: [email protected]

אני טס לחו"ל בעוד יומיים ל 3 שבועות. אם תרצה להמתין עד החזרה שלי, אוכל לתאם איתך בתל אביב שתיקח

moich

New member
אני אמתין, תודה רבה!

תבלה בחו״ל! תחזור בשלום!

ETZ301

New member
מוכן לתרום מגן ראש וכפפות אגרוף.

ציוד ישן שלי שכבר הוחלף בחדש.
בהחלט משומש אך איכותי.

רומן
054-9003924

למעלה