בקשה של מתחילה

Elliot17

New member
בקשה של מתחילה

אני מבקשת מתכון לעוגיות סבתא פשוטות וטעימות ושהבצק יהיה נוח. אני כל הזמן מסתבכת עם הבצק, פעם מתפורר לי ופעם רטוב לי מידי, לא מצליחה לרדד.
ניסיתי כבר כמה מתכונים, בינהם של קרין גורן, בני סיידא וכו' בבקשה יש למישהו מתכון בדוק שתמיד יוצא!

תודה מראש
 

bali

New member
מנהל
עוגיות פריכות

עוגיות פריכות שנחטפות / חנה גולדשטיין

3 כוסות קמח לבן רגיל
כוס סוכר
שקית א.אפיה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
200 גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
כפית ברנדי או תמצית וניל
ביצה

מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים בפולסים את הבצק עד שהוא מתגבש לכדור אחד. אם הבצק לא מתגבש מספיק ונראה מתפורר, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לכדור.
אם במקרה הבצק נראה רטוב מדיי,מוסיפים כף או שתיים של קמח.

מקררים את הבצק במקרר חצי שעה כשהוא משוטח קצת ועטוף בניילון נצמד.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר תוך הוספת קמח לפי הצורך יוצרים עוגיות בצורות הרצויות.
טובלים את העוגיות בעדינות בקצת סוכר או סוכר מעורבב עם קינמון או בסוכריות יום הולדת קטנות צבעוניות, או שנועצים סוכריות קצת יותר גדולות על העוגיות.
מסדרים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרווחים קלים.

אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

מקור: חנה גולדשטיין
 

Elliot17

New member
תודה רבה


 
למעלה