בקשה ״אחרת״

בקשה ״אחרת״

אנחנו משפחה חמה ואוהבת עם 2 ילדים מדהימים בן 5 ובת 6
אנחנו מחפשים מישהי חמה ואוהבת ילדים שתבוא לגור איתנו, תעזור עם הילדים
ותחזוקת הבית, תהיה חלק מהמשפחה ועם זאת תקבל דמי כיס לא קטנים,
מגורים, אוכל, ומשפחה...
אם אתם מכירים מישהי בגיל 20 עד 50 שמחפשת משפחה, קורת גג
ודמי כיס גבוהים אנא תפנו אותה אלי
לא משנה מאיזה איזור בארץ
מעוניינים לעזור ולהיעזר
תודה רבה יעלי

את לא באמת מכירה אותנו ובוודאי לא את סיפור

חיינו ומה המטרה...
תגובתך היתה מיותרת

תגובתה לא הייתה מיותרת

גם אני לא הבנתי אותך, מדוע , לדעתך, משהי תסייע לך תמורת , דמי כיס" ולא שכר הגון. האם היית רוצה לעבוד בהתנדבות?

פרח יפה אם כל אחד היה מתנדב רק חלק קטן

ממה שאני מתנדבת זה היה נפלא וחבל שאני מאלצת לכתוב את זה
אני מעדיפה להשאר מאחורי הקלעים אבל אמירות כמו שלך מקוממות אותי דווקא בגלל שאני מתנדבת
ולא רואה שום ניצול בכך שאני מציעה למישהי קורת גג וכלכלה מלאה משפחה חמה ועוד דמי כיס לא קטנים אלא רואה שאני מצילה אותה והיא מצילה אותנו אז כולם מנצחים
אבל כמו שכבר כתבתי הכל תלוי בעני המתבונן וצר לי שכך רואות
עינייך, העיניים שלי והלב שלי רואים אחרת

זה שאת מתנדבת

זה נפלא, זכותך המלאה להתנדב, אני רואה את הדברים אחרת ממך, ולא משנה מה הסיפור ומה עומד מאחוריו.

גם אם יש סיפור אמיתי

אנשים לא צריכים לעבוד בהתנדבות, לעוזרות בית משלמים. מה שאת מציעה נראה כניצול.

דמי כיס לא קטנים,מגורים וכלכלה זה לא"התנדבות"

ויש אנשים או נשים בודדים ובודדות שזקוקים לזה.
תעשי כימות כספי למגורים, הכלכלה ודמי הכיס הנדיבים ותראי כמה זה רחוק מהתנדבות.
בתור מנהל פורום לא אביע דעה על הנושא עצמו אבל כל עוד לא נדע מה הסיפור שמאחורי זה, כל תגובה היא ספקולציה בלבד.
ואבקש לשמור על תרבות הדיון.

אני

דווקא שומרת על תרבות דיון, לכל עבודה ישנו תעריף, למנקה משלמים בין 35-40 ש"ח לשעה, למטפלת לפחות 20 ש"ח לשעה. גם אנשים בודדים לא צריכים לעבוד בהתנדבות, לא הוגן בכלל.
אני רואה בכך ניצול, כי דמי כיס זה לא משכורת חודשית. את המודעה שלה, היה עדיף לפרסם במדור "דרושים".

לא התכוונתי אלייך אלא להודעות עתידיות

ולגופו של עניין, לא התיחסת לערך הכספי של מגורים וכלכלה על חשבון המעסיקים.
ודבר נוסף, לא כל העובדות לא לפנייך ואת כבר שופטת.
תעשי חשבון פשוט. נניח שהיא עובדת 10 שעות ביום: 30 יום כפול 20 ₪ שאת ציינת, זה 6000 לחודש (שכר משולם, לא עלות למעבידים שזה יותר). קחי שכר דירה, כלכלה על חשבון הבית, מיסים, ארנונה, חשמל, מים וכו', אולי גם חיבור לראוטר ועוד כל מיני ותגיעי דווקא לתמורה ששווה לשכר העבודה שאת ציינת שמגיע לה ואפילו יותר. תוסיפי לזה את דמי הכיס הנדיבים שהיא מקבלת (ולא את ולא אני יודעים כמה וגם לא יודעים מדוע זה מוגדר כ"דמי כיס") ותקבלי עיסקה לא רעה לאדם בודד שגם "מרוויח" משפחה.
את החשבון עשיתי "על רגל אחת" ואם טעיתי, אשמח שתתקני אותי.

ואני לא רואה בכך שום ניצול

היא הציעה מגורים וקורת גג ובטחון.
היא הציעה דמי כיס גבוהים שאולי היו עשויים להפתיע אותך.
אם הייתי אישה ערירית עם קשיים כלכליים לא מבוטלים ההודעה הזו הייתה קוסמת לי כי הרווחתי גם משפחה,חום וגם כסף שאני יכולה לחסוך אותו משום שלהם זה בטח עולה יותר.
הכול שאלה של מה חשוב לך וזה רחוק מניצול.

עניין של צורת הסתכלות שונה

אחת חושבת שזה ניצול והשני לא.

אם תמצא אחת כזו, אני חושבת שיהיה לה כיף, ככה זה נשמע. בית טוב, משפחה נחמדה, מגורים, כלכלה וגם דמי כיס לא קטנים כפי שהיא אומרת. מה רע? שניהם יתרמו זה מזה - לא רואה בכך ניצול בכלל.

ריני יקרה החלטתי לספר את הסיפור שלנו וזאת כדי

שאנשים בפורום הזה ישקלו לפני שהם מגיבים. זה הולך להיות ארוך ומקווה שתקראי בעיון עד הסוף.
קודם כל רוצה לשאול אותך..
אני נתקלת לא פעם במודעות כאלה- אישה מבוגרת מחפשת אישה
לחברה כדי לא לישון לבד תמורת בית חם וכלכלה.. בעיני המודעה הזאת מספרת לי שאישה קשישה לא רוצה לגור לבדה אבל אין לה יכולת כלכלית לשלם למטפלת.. מצד אחד היא מוצאת פתרון לעצמה ומצד שני מציעה בית חם למי שתבוא ובמצב הכלכלי של היום אני מבטיחה לך שיש מספיק נשים גרושות/אלמנות שאין להן יכולת כלכלית לשכור חדר.. אז אני רואה בזה מצב של win win שתיהן הרוויחו...
אבל יש אנשים שהיו אומרים שזה ניצול אז הכל בעיני המתבונן.
אולי את לא רואה אותי כאן הרבה אבל רוני יעיד שאני פעילה בעיקר
מאחורי הקלעים, גן מיוחדת ועוד יכולים להעיד על כך..
אני מתנדבת הרבה יותר ממה שאת יכולה להעלות על דעתך, עם תינוקות נטושים, עם יולדות שזקוקות לעזרה בלילות לא פעם אני עושה את זה בהתנדבות, אני מתנדבת כרגע בשעות היום בכל מיני מקומות וגם פה בפורום פעילה.
בנוסף לכל זה אנחנו הורי אומנה ל 2 ילדים עם צרכים מיוחדים.
בן 5 ובת 6 , אנחנו הורים במשרה מלאה, אנחנו מגדלים אותם בעצמינו ללא כל עזרה, הם גדלים בבית חם אוהב תומך עוברים טיפולים מטיפולים שונים והם אינם ילדי מפתח..
אבלללללל הילדה מתאשפזת מידי פעם מהרגע להרגע בבתי חולים
ולכן חשוב לנו שיהיה תמיד מבוגר נוסף בבית למקרה אשפוז כדי שתמיד יהיה מישהו בשביל הילד השני.
אז היות ואנחנו בבית והבית מתפקד ואנחנו צריכים מישהו לגיבוי
אז אני לא רואה צורך לשלם 7000שח לאופר..
אז מה רע בלהציע למי שקשה לה להחזיק דירה או חדר בלהציע לה
חדר בבית חם ואוהב, כלכלה ודמי כיס לא קטנים זאת אומרת לא 500שח
ואם היא גרה פה ומקבלת בית חם כמו שהייתי נותנת לבת שלי אם היתה גרה איתנו אז גם מהבת שלי הייתי מצפה שאם היא לא יוצאת לעבוד ונשארת בבית כל היום שתעזור מעט בעבודות הבית הקלות או לפעמים עם הילדים רק שלבת שלי אם היתה מעל גיל 20 אולי לא הייתי נותנת דמי כיס כאלה...
אז זה רק הכל בעיני המתבונן וחבל לי שנאלצתי לכתוב את סיפור חיינו כי היה לי מאד נח מאחורי הקלעים אבל מקווה שמה שנכתב פה ילקח
לתשומת לב כל הגולשים בפורום.. לפני שמעירים כדאי לנשום עמוק
ולחשוב שאם מישהו כתב משהו אז אולי יש לזה סיבה..
אם כולם היו עוזרים ונעזרים בדרך שאני ניסיתי כאן אז העולם היה
נראה הרבה יותר ורוד
תודה רבה לכל מי שהגיע עד הלום ובמיוחד לך ריני
בברכה ושבוע טוב לכולם. יעלי

את לא צריכה להסביר,לתרץ ולהתנצל

בפני אף אחד בפורום אותי זה מקומם שאת צריכה לכתוב את כל זה ואלו חייך האישיים לחלוטין.
זוכרת את עזרתך כלפיי בתחילת מחלתי במזון ותמיד אודה לך על כך ןאת ממש ממש לא צריכה להסביר מה את רוצה ולמה בדיוק כפי שכל אחד כאן מבקש את מה שהוא רוצה/צריך ומי שבוחר לעזור שיעזור בלי שאלות כמה ולמה.

שבוע טוב ומקווה שתמצאי את האחת שמתאימה.

r i n i

New member
את לא חייבת הסברים לאף אחד

מצד שני ההודעה שלך היא במפורש חיפוש של "או-פר" איך שלא תסתכלי על זה כי זו ההגדרה של מה שאת מחפשת,
וגם את יודעת את זה: (http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=331&messageid=172279323&r=1).

אין לי עניין לחדור לפרטיות שלך ושל משפחתך ואת הסיבות למה שאת מחפשת.

אני גם לא אתנצח איתך בעתיד על אם את צודקת או לא כי אני לא שופטת אותך (וגם לא שפטתי).
מאחלת לך כל טוב והלואי ותמצאי מישהי שתוכל לעזור לך

אולי אני לא מבינה באו-פר אבל לפי מיטב ידיעתי

אופר עובדת בין 8 ל 10 שעות ביום מנקה מבשלת מכבסת מסדרת מגהצת מטפלת בילדים עושה איתם שיעורים לוקחת לחוגים מחזירה מחוגים ובדרך כלל ההורים קרייריסטים.
ובכן היות ואני עובדת בלילות אז בימים אני בבית, בעלי בפנסיה
ונמצא בבית, אנחנו חולקים את עבודות הבית, את הטיפול בילדים,
יש עוזרת בית שעושה נקיון יסודי ומקבלת תגמול הולם.
אנחנו זקוקים שיהיה מישהו בבית אך ורק לשעת חירום למקרה
שבשעת לילה כשאיני בבית אם צריך לקחת את הילדה לבית חולים
יהיה סידור לילד השני שבבית מאחר וכשצריך לקחת אותה לבי״ח זה מיידי ואין זמן לחפש לילד סידור..
ואני באמת לא חושבת שיש צורך לשלם משכורת של 7000שח
פלוס מגורים אוכל וכלכלה כללית בעבור זה.
אז למה זה כואב לאנשים שאני רוצה להגן על ילדיי ולמצוא מישהי
שתשמח לקורת גג חמה וטובה לזכות במשפחה אוהבת לקבל דמי כיס
גבוהים, להיות חופשיה מרבית החודש, היא עוזרת ואני נעזרת
כולנו זוכים...
היות ואנחנו לא מדברות באותה שפה וזה בהחלט בסדר,
הדיון הזה הוא בלתי נגמר, מה שרציתי להגיד שלא חייבים תמיד להגיב
במיוחד בגלל השפה השונה..
מה אם היתה קוראת את הודעתי בחורה שזקוקה לקורת גג ומשפחה חמה ואז היא רואה את הודעתך ואת נותנת לה קו מחשבה על ניצול?
לא הואיל לאף אחד
כל טוב יעלי

מה נטרק עם הפורום הזה?

אין לך עניין לחדור לפרטיות שלה ושל משפחתה, אבל היא מזמינה מישהי אליה הביתה, לגור איתה. אם הייתה לי בת שהייתה רוצה ללכת לעבוד כך ולגור עם הגברת, תאמיני לי שהייתי חודרת לה מעבר לפרטיות. בחיים יש קח ותן.

למעלה