בקשה,

The Snow fox

New member
בקשה,../images/Emo63.gif

דבר ראשון שיש לי לומר הוא שאני שמח מאוד על פתיחת פורום מעולה זה, אשר מהווה מעין 'בית' לכל חובבי האולימפידה. דבר שני- מישהו יכול לנדב בטובו רשימה מלאה של כל המקצועות באולימפיאדה? אני הודה לו מקרב ליבי! בתודה מראש, עידן (חובב ספורט- ובעיקר אולימפידות
מושבע).

בבקשה

אתלטיקה ג'ודו היאבקות הרמת משקולות התעמלות אומנותית התעמלות מכשירים טניס טניס שולחן טקוואנדו כדורגל כדוריד כדורסל כדורעף סיף קאנו/קייאק מסלול קליעה שחיה שחיה צורנית שייט אופני דרך אופני הרים אופני מסלול איגרוף בדמינגטון בייסבול הוקי שדה חץ וקשת חתירה טריאתלון טרמפולינה כדורמים כדורעף חופים סוסים סופטבול קאנו/קייאק נהר קפיצות למים קרב 5

lionoftherock

New member
מה ההבדל

מה ההבדל בין קנו קיאק נהר לבין קנו קיאק מסלול ? אחד עם גלים והשני בלי?

nitsansh

New member
אחד חותרים ישר ואחד בעקלתון...

בתחרויות סלאלום צריך לעבור מסלול שכולל מספר נתון של שערים - חלקם בכוון הזרם וחלקם נגד הזרם. נגיעה בשער או מעבר מחוץ לשער מוענשים בתוספת זמן.

lionoftherock

New member
קלגנוב

ואו איזה תגובה מהירה - בשעה כזאת לא ציפיתי לזה, אני כנראה לא היחיד שער בשעות כאלה.. אז מסלול זה הסלאלום וקלגנוב זכה במדליה בנהר נכון?זה היה שייט ישר עם 8 מסלולים. מתחרים בזה(בשני הסוגים) אותם האנשים או שזה דורש תכניקה שונה של שייט?

nitsansh

New member
להפך

הישראלים מתחרים רק בספרינט - קאיאק. בתחרות ספרינט מתחרים כמה חותרים במקביל (עד 9 במקצה) במסלול ישר במים "שטוחים" - בד"כ באגם. ישנן 2 סוגי סירות: קאיאק - מתחרים בישיבה עם משוט דו-להבי קאנו - מתחרים בכריעה עם משוט חד-להבי (רק גברים) בתוכנית האולימפית יש תחרויות ל-500 ו-1000 מ' (באליפויות יש גם 200 מ') ליחידים, זוגות ורביעיות. נשים מתחרות רק ב-500 מ'. בסה"כ יש 12 תחרויות - 9 לגברים ו-3 לנשים (מצב ממש לא שויוני!) ברמות הגבוהות יש התמקדות במקצוע מסוים. אני לא מכיר ספורטאים שמתחרים בקאיאק וקאנו, ובוודאי שלא בספרינט וסלאלום.

למעלה