בקשה

כוכבה2002

New member
בקשה

מישהו בבקשה יכול לתת לי מתכונים של אורז טעים וקציצות טעימות? תודה ושבת שלום
 
קציצות טעימות ממה ועם מה???

קציצות בקר שונות מהותית מקציצות דגים ולהפך, מה עם עוף? ואולי מעורב? אם תכווני אותנו יהיה קל לכוון אותך חזרה. תהיי המגדלור שלנו ואנחנו נהיה ספינתת הגורר שלך (אחלה מתאפורה לא? ישר לפורום כתיבה יוצרת...) - עם זריקת כיוון יהיה קל להגיב. ולגבי אורז, זה לא ממש שייך לפורום אבל... מה דעתך על רוטב קיווי? מה שצריך: 5 קיווי בשלים על כל כוס אורז. כף מיץ לימון. כפית סוכר. חצי כפית אבקת חרדל. חצי כפית קארי. כפית ג´ינג´ר טרי מגורר (זנגביל). 4 כפיות קורנפלור. כפית פלפל לבן או חצי כפית משחת וואסבי (לפי הטעם). אופן ההכנה: קולפים את הקיווי ומועכים את לכדי עיסה אחידה ככל האפשר. מוסיפים את כל החומרים למעט הקורנפלור ומחממים על האש בסיר או מחבת. כאשר העיסה חמימה אך לא רותחת, מערבבים את הקורנפלור עם מים קרים היטב למניעת גושים, ומוסיפים לתבשיל. מביאים לידי רתיחה קלילה ביותר, מורידים מהאש, מגררים קליפת לימון אם רוצים בשביל היופי ומגישים עם אורז לבן או אורז מלא רגילים... בהצלחה ובתאבון...
 

להלהלה73

New member
מה דעתך על זה?

קחי 300 ג"ר בשר לכל סועד, רצוי מאוד בשר כבש או עגל. בצל גדול לכל ק"ג בשר. כפית וחצי מלח לכל ק"ג בשר. כוס פירורי לחם לכל ק"ג בשר. שלוש ביצים לכל ק"ג בשר. שלושה גבעולי פטרוזיליה או 10 עלי נענע במידה ובחרת בבשר כבש או במידה ואת אמיצה-כמובן לכל ק"ג בשר. שתי כפות שמן זית לכל ק"ג בשר. רצוי ועדיף להשתמש בבשר טרי לא קפוא ולא מוכשר. אופן ההכנה: קוצצים את הבשר לעיסה,את הבצל לחתיכות קטנטנות,את הפטרוזיליה או הנענע יש לקצוץ לאחר שטיפה ולא לזרוק את המיף הירוק שיוצא. מעבירים את כל המרכיבים הקצוצים לכלי גדול דיו ואז... טורפים את הביצים ומוסיפים לכלי לאחריהן מוסיפים את פירורי הלחם,לאחר מכן את השמן. מערבבים הכל טוב טוב עם הידיים עדיף. לבסוף מוסיפים את המלח ומערבבים שוב. מניחים במקרר למספר שעות אפשר לכל הלילה אם יש זמן אך לא פחות משעתיים. מוציאים את הכלי ובעזרת הידיים מעצבים קציצות בגודל הרצוי. אפשר להכין במחבת אך עדיף בתנור על חום של 150 מעלות עד שרואים שהקציצות מקבלות גוון חום קצת כהה,בערך 30-45 דקות תלוי בגודל. בקשר לאורז: מכינים אורז לאחר שהוא מוכן מעבירים אותו לסיר ומוסיפים חמאה וצנוברים קלויים לבערך 10 דקות על אש נמוכה מאוד תוך עירבוב. את שתי המנות אפשר להגיש עם סלט חומוס וחלה מתוקה. משביע ומפנק. אם היית מציינת לכמה אנשים ואת סוגיית הכשרות היה יותר קל לעזור. בתאבון.
 
למעלה