בקשה...

שבז

New member
בקשה...

אני לא כותב פה אבל אני קורא פה המון... אני לא פאגאני אבל הנושא מאוד מעניין אותי (ביחוד שטניזם, לא בגירסה של לה ווי, בגירסה המקורית) אני רוצה ללמוד עוד על פאגאניזם, אף פעם לא באמת הצלחתי לתפוס את המהות של זה.... אני עברתי בכתבות ובקישורים וכמעט הכל זה דברים לאנשים שכבר די בקיאים בפאגאניזם (לפחות ביסודות).... תהיתי אם תוכלו להפנות אותי לסדרת מאמרים\אתרים שיסבירו לי את זה... (או שאתם יכולים להסביר לי) וד"א שאלה שמאוד הטרידה אותי ותוכלו לענות לי אליה, על מה מתבססת הדת וויקה... כאילו מה היא בדיוק... תודה מראש... איתי אמדורסקי

Justin Angel

New member
בעיה קלה

עדיף שתחדד את השאלה שלך יותר קצת מ"יסבירו לי את זה". ספציפית לשאלה המאוד כללית אני יכול להמליץ על: 1. מאמר באייל הקורא מאת כרמית. 2. הפתיח להרצאה שניתנה בחודש יוני (ספציפית על עמוד 2, סעיף 2) וכמו כן על פאגאניות. אם תחדד את השאלה נוכל לעזור לך יותר. בנושא האם שטניזם הוא חלק מפאגאניות, התשובה היא לדעתי לא. אין שום מהמכנים המשותפים בין המאמינים ובין האמונות שקיימים בין שאר הדתות בתוך המטריה הדתית המכונה "פאגאניות". כמו כן השאלה על וויקה מאוד לא ברורה ואם גם אותה תוכל לחדד נוכל לעזור לך באופן יותר מנומק. להסבר מאוד כללי לבורים בתחום אפשר לקרוא את המכתב שכתבתי לאמא של אחת מחברת הפורום. ברכות זוהרות

שבז

New member
תודה....

המממ.... קראתי את ההקדמה להרצאה ואני באמצע המאמר באייל הקורא... ההקדמה להרצאה הייתה ממש מעניינת.... תהיתי אם אני יכול לקבל עוד פרטים בקשר לבית ספר הזה שמביא הרצאות על פגינות...... ולמרות שאתה אומר ששטניזם לא קשור לפגניזם (שיש אנשים שחולקים על דעתך אבל לא נכנס לזה) הייתי מאוד רוצה לקבל פרטים גם על זה.... והשאלות שלי היו מאוד מעורפלות כי כל הידע שלי בנושא הזה מאוד מעורפל... הידע שלי מורכב מכתבה פה וכתבה שם... אני צריך איך שהוא לקשר את כל הדברים (שבנתיים הכתבה באייל מאוד עוזרת בזה) ד"א התבלבלת בקישורים... בקישור לאייל היה את ההרצאה ובקישור להרצאה היה את האייל אבל לא חשוב....

L e s t a t

New member
האנשים שחולקים על דעתו טועים

הקשר היחיד בין שטניזם לפגניות הוא שבתיאולוגיה הנוצרית דמות השטן שאולה ממספר דמויות של אלים פגניים שונים, זאת נעשה על ידי הכנסייה במטרה לעשות דימוניזציה לאותם אלים וכן על פי התיאולוגיה הנוצרית האלים הפגניים אינם אלא שדים ורוחות המוליכים בשולל אנשים. ובאשר לשטניזם - שטניזם זו הדת שאתה רואה בספר של לה-ויי The Satanic Bible, כתות וזרמים של עובדי שטן למיניהם אינם שטניסטים.

למעלה