בקשה

בקשה

שלום, אני סטודנטית למשחק ואני משחקת במחזה שבו אני צריכה לשחק חרשת. אני לא מכירה את "העולם" של החרשים וכבדי השמיעה ואני רוצה לעשות את התפקיד בצורה הטובה, באופן מצאותי ככל שאפשר ולכן פניתי לפורום על מנת לקבל עזרה. אני לא יודעת במה בדיוק אתם יכולים לעזור לי אבל מידע, מקום שאולי יכול לעזור לי, לא יודעת כל דבר שתוכלו לעזור יתרום לי לפתח את הדמות בתוכי. תודה רבה.

K u d z u

New member
אני לא יודעת איזו מן דמות

את עושה - חרשת שמסמנת בשפת סימנים? כבדת שמיעה שכן שומעת אבל לא כמו כולם? מתחרשת שאיבדה את שמיעתה וכעת קשה לה להתמודד עם זה? כל הדברים האלה מאוד שונים אחד מהשני. אם זו דמות של חרשת, אפשר אולי פשוט לשאול במועדון החרשים באזור מגורייך אם אפשר להצטרף לפעילות ולדבר עם אנשים... אולי אפילו תיהני בלי שום קשר לתפקיד!

0ne Man

New member
kudzu צודקת

שלום חרגולית, וברוך בואך לפורום!
ישנם לקויי שמיעה שמסמנים, ואם את מתכוונת לשחק חירשת שמתקשרת בעיקר בשפת הסימנים, את צריכה ללמוד את שפת הסימנים, כדי לשחק את הדמות. אם את מתכוונת לשחק דמות של חירשת שמסוגלת לתקשר בדיבור רגיל, אז את צריכה לבנות דמות שנעזרת בקריאת שפתיים כדי להבין את הנאמר. לדאוג שהדוברים יהיו תמיד עם הפנים אלייך, ושידברו ברור ולאט. ואם את מתכוונת לשחק כבדת שמיעה- ששומעת עם מכשירי שמיעה ומתקשרת בדיבור, הרי בימינו אין כמעט הבדל בין כבדי שמיעה לשומעים, ופרט ל"סליחה, לא שמעתי " מפעם לפעם, לא מבחינים בכבדי שמיעה. בקיצור יש כמה סוגים של לקויי שמיעה, ואת צריכה להחליט איזה דמות את רוצה לאמץ, ולהתנהג בהתאם. כדאי לך גם לקבל את עצתה של kudzu וללכת למועדון החברתי של לקויי השמיעה - אח"א אם זה עבור לקש"ים-מסמנים ובקול עבור לקשי"ם שלא מסמנים. בהצלחה בהצגה! (אולי תזמיני את גולשי הפורום להצגה?)

צלף

New member
עיצה איך להרגיש חוסר שמיעה ../images/Emo101.gif

זה לא שלי, בחוג לקלינאות תקשורת באוניבריסטת ת"א עשו דברים דומים... קני לך אטמים טובים לאוזן, והרכיבי אותם כל הזמן, ותלכי איתם במשך שבוע, ואם יש בעיות תגידי שאינך שומעת, ותראי איך את מסתדרת... ובהצלחה בהצגה

תודה

שאני חושבת על זה עכשיו, אני ממש בורה בנושא חרשים, ליקוי שמיעה, כבדי שמיעה וכו... אני יחקור את הנושא לעומק ! מודה לכם מקרב לב על התשובות ועל העזרה הרבה.

לחרגולית

בבית הלן קלר (רחוב יד לבנים 13 ביד אליהו) יש פעילויות שונות המועברות לחרשים. אולי תבקשי להשתתף בהן או להתנדב במתן עזרה. יכול להיות שמהסתכלות והכרות תוכלי לעשות את התפקיד בצורה הטובה ביותר.

למעלה