בקשה

MrsNoOne

New member
בקשה

שלום. אני מעוניינת להעביר בבית הספר שלי פעילות בושא רעלים ושיקויים, משהו פשוט ולא רציני מדיי... שאפשר להכין מצמחי מרפא שיש בגינה וחומרים שיש בכל בית. הצמחים שיש לנו: מרווה, לואיזה, מנטה, זעתר, רוזמרין, קורנית, למון גראס, לימון, שיבא, זוטה לבנה, ונראה לי שזהו... חומרים פשוטים שיש בסופר או משהו גם נוכל להסתדר... חשבתי אולי תוכלו לתת לי מתכונים לדברים, לא משהו מסובך, שיהיה פשוט להכנה וייתן אווירה טובה, נגיד שיקוי אהבה או מזל או דברים כאלה.. סתם לשימוש חובבני, בשביל הכיף והאווירה, או אם יש לכם הסברים על רעלים של צמחים... אל תדאגו לא נשתמש בזה.. רק בשביל הפעילות... אני מקווה שלא פוגע בכם זה שאני מבקשת משהו חובבני, פשוט לא הצלחתי למצוא שום מתכון או הסבר על שום דבר בנושא... אשמח אם תוכלו לעזור לי עם זה. תודה מראש.

RainBird

New member
יהיה לך קל יותר להעביר מידע רפואי על הצמחים (שהוא לא פחות מעניין אגב) למשל שמרווה היא נגד גזים, מחטאת כשהיא טחונה ועוד. או שזוטה לבנה יש לה אפקט מעורר ללא שימוש בקפאין ולכן בעבר נהגו לחלק ממתקי זוטה בלילה העמוק בחתונות... את יכולה לשלב בין השימוש הרפואי לשימוש העממי והמאגי- למשל ילקוט הצמחים של ניסים קריספיל- ארבעת הכרכים מכילים על כל צמח את זמן גידולו, שימושו הקדום ומקורות במקרא- שימוש אצל ערבי ישראל והפלאחים- מתכונים יעילים (למשל- מטאטא מסירה קוצנית, מחט מאטד- ריבת שייזפים) וגם רפואיים לפי מחקרים מודרניים. הספרים כבר לא נמצאים בחנויות, אבל בטוחני שתוכלי למצוא אותם ולעשות את המחקר המתאים בספריה שקרובה אלייך. בנוסף אם את מחפשת מידע מאגי פחות או יותר בעברית על צמחים (יותר פחות מאשר יותר) יש את "צמחים קסומים ומכושפים" שיצא ב1988, ואפשר למצוא בספריות. בהצלחה! ארדן.

MrsNoOne

New member
אז זהו ש...

אנחנו עושים סופ"ש של פעילויות בנושא אימה. אז זה לא ממש אימה אבל זה הכי התקשר לי (אני אמורה לעשות משהו עם צמחים) אז לרפואי יש לי כבר פעילות אחרת. אין מצב שאתם יכולים לתת לי כמה מתכונים?

RainBird

New member
היית צריכה לומר אימה ../images/Emo13.gif דבר ראשון תצייני שרוב שיקויי האהבה בישראל מכילים כיום דם מווסת האישה שרוצה לכשף בן זוג שיהיה כבול אליה רגשית, ומסיבות שונות את לא הולכת להוסיף דבר כזה למתכון הנוכחי. בזיליקום- ריחן, על שם הבזיליסק- מלך הנחשים שמבטו הופך לאבן ולארסו אין מרפא- יש אגדה שהיה איש שאהב את ריח הריחן בסיינה שבאיטליה ותמיד הלך עם מעט בכיסו כדי שיוכל להריח אותו כל הזמן. יום אחד הוא מת במפתיע וכאשר ניתחו אותו התגלה שבמוחו יש קן עקרבים- אז ריחן צמח האהבה החזק ביותר והקללה האיומה ביותר- מאמינים שאם שני אנשים מריחים ענף ריחן יחדיו הם יהיו חברי נצח ואפילו נאהבים. קורנית- צמח שמקושר לגזע הפיות ולפי אמונות רבות אסור להשאיר בבית כי הוא קורא לפיות למרחוק ואלו עושות נזקים. יש פיות מאוד איומות כמו למשל ה"כובע האדום" שהוא גמד שחי בבתי מטבחיים ושדות קרב שמחכה שאנשים תמימים ישנו שם כדי לשחוט אותם ולצבוע את מגבעתו באדום- או הבאנשי (אישה פיה מגאלית) שרוחצת את בגדי הלוחמים שאמורים למות למחרת בקרב... גם הוא משמש כצמח אהבה רב עוצמה. מנטה- אני זוכר שהייתה נימפה ריחנית במיוחד שהיא וזאוס היו נאהבים, הרה הרגה אותה בזעמה וזאוס השתמש בשיקוי ששפך על קיברה ונתן לה חיים חדשים בתור הצמח. ראוי לציין שמדובר באהבה ארוכת טווח אם משתמשים בצמח הזה... וורדים- איך אפשר בלי? מסמלים אהבה באופן מושלם בגלל עדינות העלעלים וחדות הקוצים- מזכירים שאהבה היא מכלול, עם הגנה ואושר, וגם עם כאב וצער. אי אפשר אחד בלי השני בעולם הזה. הלב שפועם הוא הלב שמדמם. זעתר- או אזוב מצוי בעברית- הוא נחשב למעורר תשוקה חזק באופן יוצא מן הכלל ולכן הסורים עברו את הגבול והסתכנו בירי ואספו אותו- עד שהסיירת הירוקה סיימה את העיניין בצורה מאוד חד משמעית. רוזמרין- או טל הים נחשב בעבר לתבלין שרק מלכים רשאים לאוכלו. הוא נקצר במגל זהב ופשוטי העם שאכלו ממנו נענשו במוות. לבנדר- בא מהמילה הצרפתית לרחוץ או לנקות. בפריז במשך מאות שנים זה היה הבושם הרשמי של הפרוצות והזונות וכרטיס הביקור שלהן, אם ג'נטלמן הריח את הלוונדר על אישה- הוא ידע שהיא מציעה את שירותיה- בעבור סכום מסויים... עוד? את יכולה לערבב את כל המרכיבים במים חמים ולספר את הסיפור של כל אחד מהם. ואז לתת לאמיצים לטעום. אין טעם להשתמש ב"מתכון" הזה מאגית כי אין לך את האנרגיות ובטח שזה לא עבר תהליך אנרגטי מעמיק אז אין סכנה שהם יתאהבו בך לאחר מכן. למעשה זה יהיה די טעים ../images/Emo13.gif

MrsNoOne

New member
תודה.. ו...

יש לי את כל מה שכתבת שם. אבל תה אנחנו תמיד עושים, אני צריכה משהו קצת יותר מעניין מתה. מרות שגם תה יהיה... ד"א- וורד לתה? מה אני מכניסה למים? יש לך רעיונות לדברים שאפשר להכין מזה שייראה מעניין יותר? אני יודעת שאין לי נסיון אז זה ככל הנראה לא באמת ייעבוד אבל לפחות שתהיה פעילות אטרקטיבית. כל עוד זה לא מסוכן כמובן. וגם בעניין הרעלים...?

RainBird

New member
יש דבר כזה תה וורדים את יכולה להכניס את כל החומרים שציינתי לתה או למים אם יש לך שפע חומרים את יכולה לשים אותם בקעריות ושכל אחד יכין לעצמו שיקוי אהבה משלושה צמחים שהוא אוהב ובוחר- ואז אחרי שהוא מכין אותם, תספרי על כל צמח והמטרה שלו. זה יהיה משעשע. אני יכול לתת לך ידע על רעלים וכדומה, אבל פעילות? ממש לא מומלץ. תוותרי על רעלים.

RainBird

New member
סתם רעיון- את יכולה לעשות דוכן כזה- ביתן המכשפה עם קליפות עץ ועצמות וכאלו עם קערות. תשימי בשלוש קעריות ענבים אדומים- תקראי לזה בלדונה- שימש גם לשיקויי אהבה פטריות- שיהיו אמניטה מסקרייה (תשתמשי בשמפיניון וצבע מאכל) ועלי חסה שיהיו דטורה- שגם שימשה ללחשי אהבה. הם רעלים- אבל את משתמשת בתחליפים צבעוניים בשבילם. הם גרמו להזיות ושימשו בין היתר לסמם גברים ונשים כדי שיהיו פתוחים למעשה האהבה...

MrsNoOne

New member
מגניב!

אפשר רק קצת הסבר על השמות שציינת, ואיזה צבע זה אמור להיות? ואוליי גם הסבר על הרעלים? בקיצור כל רעיון שיכול להיות. בנתיים זה ממש עוזר לי. נראה לי שאני אעשה בחדר עם כל מיני אורות ונרות וקטורת (אני מנסה להשיג עכשיו מור ולבונה שיהיה גם עשן עם ריח טוב) וואו, ממש תודה.

RainBird

New member
הבלדונה למשל אמורה להיות ענבות שחורות- בלדונה- אישה יפה- שימש להרחבת האישונים באיטליה כי זה נחשב ליפה באותה התקופה. שימש לשיקויי אהבה- ומשחות ששימשו להבאה של חזיונות וחוויות חוץ גופיות. אמניטה מסקרייה- פטריית הזבובים- אדומה עם נקודות לבנות (אכן, את מכירה אותה מכל מיני אגדות!) משמשת באותה הצורה בדיוק. היו המון אמונות מאגיות שהפטריה הזאת משמשת להבאת גשמים ולריפוי. היא גם מאוד רעילה במקרה ../images/Emo13.gif דטורה- חצוצרות מלאכים- משמשת לשיקויי אהבה- וגם כחומר מרדים. רעיל ביותר- העלים והפירות יחודיים ולכן אני מציע פשוט חסה כהה קצוצה. אף אחד לא ידע את ההבדל.

MrsNoOne

New member
נהדר!

יש גם עוד שימושים לצמחים שהזכרנו עד כה, חוץ משיקוי אהבה? שיקויים אחרים? כל דבר...

RainBird

New member
יש להם המון שימושים חפשי אותם באינציקלופדיות. אני לא הולך להתחיל להעתיק כרכים שלמים לפורום ../images/Emo13.gif אם את יודעת את שמות הצמחים באנגלית יש בקישורי הפורום מידע על צמחים.

MrsNoOne

New member
ופשוט...

אם אני יודעת את השימוש של הצמחים אז לעשות חליטה מכמה צמחים עם אותו שימוש?

RainBird

New member
פירות, עלי כותרת... למעשה ניתן להשתמש גם בענפים ובקוצים. אין מניעה. כל חלקי הוורד אינם רעילים וניתנים לצריכה פנימית.

nepthys

New member
שימושים בעשבים

קטורת ביתית: קחי עשבים יבשים ושימי אותם על נייר כסף מעל נר (כמו במאדה של שמן), או שפשוט תשימי במחבת קטן על האש או על גזיה כדי שזה יראה דרמטי..הכי נחמד זה דווקא לשים עשב מסוג אחד אבל להוסיף ולערבב איתו שמנים טבעיים אם יש לך (יש להשיג בכל סופרפארם אבל זה יקר יחסית, בערך 30-40 לבקבוק). עשב מעורבב עם שמן ריחני נשרף בצורה ריחנית יותר מעשב רגיל שנוטה לקבל ריח "שרוף" לא נעים. את הקטורת שורפים כשעושים טקסים וגם סתם בשביל הכיף. וגם קטורת מוכנה זה נחמד. שמן ביתי שהוא פחות מרוכז ממה שיש בסופרפארם ולא הכי ריחני אבל טוב למטרות מאגיות: שימי את העלים היבשים בצנצנת עם שמן בסיס (כלומר, כל שמן שמוכרים בכמויות גדולות כמו זית, זרעי ענבים, זרעי פשתן, חוחובה, והכי מומלץ-שקדים) ושימי במקום חשוך למשך כמה ימים. או שתשימי את העשבים בשמן בסיס ותחממי על חום נמוך למשך שעה עם מכסה. שמן ביתי טוב במיוחד כדי למרוח על העור או לשים במי אמבטיה. אפשר גם לתבל איתו סלט (שמן זית+אורגנו ופלפל חריף למשל).... אבקה: האבקות הכי נחמדות הן אלו שמכינים מטלק מעורבב עם שמן איכותי וריחני. למרות זאת אפשר להכין גם אבקות מעשבים קצוצים ויבשים מאוד. אבקות מפזרים במקומות סמליים. לכשפי אהבה תפזרי במיטה, לכסף תפזרי בארנק, וכו'. משחות: תשימי קצת שמן ריחני בתוך ג'ל אלוורה ותערבבי היטב. זה טוב בשביל למרוח על הגוף. (ותודה לארדן על הטיפ הקל) בקבוק מכשפה: שמים בו עשבים מגינים ושמים במקום מוצנע בבית, זה אמור להגן. בטח לארדן יש מתכון ספציפי יותר טוב. אני אישית לא עשיתי את זה. כרית חלומות: עוטפים עשבים בבד כותנה דק ושמים מתחת לכרית. מיועד בעיקר לעשבים מרגיעים כמו לוונדר שעוזרים לשינה או עשבים מעורר כמו ורדים בשביל סקס. על אותו עיקרון את יכולה להכין גם שקיות כותנה קטנות ולשים בארון, זה עושה בגדים שמריחים טוב. את גם יכולה לשאת את זה איתך כקמע. בעשבים כמובן שאפשר להשתמש גם כקישוט. תפזרי במעגל סביב נר (החבר שלי עשה ככה ליומולדת שלי וזה יצא ממש יפה). תשימי בתוך כוסיות יין גבוהות. אין לי עוד רעיונות...

MrsNoOne

New member
מגניב

יש לי מבער, כזה ששמים נר ומים עם טיפות שמן ריחני למעלה. אני יכולה פשוט במקום מים עם שמן לשים עלים יבשים ושמן זית? זה לא יישרף? מה לגבי עלי טריים?

nepthys

New member
אז זהו,

בעיקרון אם תשימי במבער עלים יבשים, הם פשוט לא ישרפו..כי זה לא חם מספיק.. לכן הכי טוב זה להוציא את הקערית (בתקווה שזה מבער שבו הקערית לא מחוברת ואפשר גם להוציא אותה) ושימי נייר כסף במקומה. ועל זה, תשימי את העשבים. שמן זית בעיקרון פחות ריחני. אני הכי אוהבת לבנדר, ברגמוט, ג'רניום...אבל זה יחסית יקר לקנייה ובלתי אפשרי להכין לבד אלא בדרגת ריכוז נמוכה עם שמן זית.. את יודעת מה - הדבר שנשרף הכי טוב ללא ערבוב עם שמן הוא אבקת קינמון או אבקת ג'ינג'ר. הם העשבים הכי ריחניים והכי נחמדים שיש לדעתי לשימוש מהסוג הזה, והם מאוד זולים וזמינים. עלים טריים לא נשרפים כל כך טוב מכיוון שהם עדיין מלאי מים, וזה עושה ריח ממש לא נעים...אבל יש עלים שנמצאים בטבע כבר בדרגת ייבוש רצויה, למשל, קל למצוא עצי אקליפטוס עם עלים יבשים עליהם, וגם ברוש ומחטי אלון... בקיצור, הכי טוב לדעתי זה אבקת קינמון ו\או ג'ינג'ר..הכי זמין וזול ונשרף הכי טוב.. גם כמון זה נחמד.. וציפורן, אם את אוהבת..בגלל שקונים את זה מיובש ואבקתי, זה נשרף יותר טוב מעלים שנקטפו ויובשו לבד..וזה כ"כ ריחני שזה לא מצריך ערבוב שמן נוסף.. רק תשיגי מבער שאפשר להוציא את הקערית שלו ולשים במקומה נייר אלומיניום..

למעלה